Eten & Drinken

Boek Puur Pascale 2  – Lezing ‘Beter eten is beter leven’

Naar aanleiding van het verschijnen van het gloednieuwe boek van Pascale Naessens – Puur Pascale 2 – geeft zij in samenwerking met professor dr. Hanno Pijl (internist-endocrinoloog) een lezing over het belang van natuurlijke voeding en het effect daarvan op onze gezondheid. De lezing met de titel Beter eten is beter leven vindt  maandagavond 13 november a.s. plaats in Amsterdam en is voor iedereen toegankelijk. Pascale is voormalig fotomodel, echtgenote van TV-man Paul Jambers en creatief uitermate veelzijdig. Ze maakt prachtig keramiek, weet alles van lekker en gezond eten, nu ja, iemand om eigenlijk erg jaloers op te zijn …  Ze is momenteel de best verkopende auteur van België en is het boegbeeld geworden van de pure en gezonde voeding. Een aantal van haar boeken werd inmiddels vertaald in het Frans, Engels en Duits. Ze is consulente in gezonde leefgewoonten, geeft lezingen, interviewt internationale voedingsdeskundigen en schrijft voor tijdschriften over gezonde voeding. “Ik wil mensen met mijn filosofie graag leren om weer in alle vrijheid te genieten van eten, terwijl ze er gezonder en slanker bij worden. Ik deel mijn inzichten hierover graag met je,” zo zegt zij.>>

Zeewier wordt populair

Op deze plaats hebben wij al eens aandacht besteed aan Nederlandse ‘pasta’ van zeewier, welbeschouwd zeewierlinten in de vorm van pasta, en aan de Dutch weedburger. Die laatste hebben wij eindelijk ook gegeten, op het heerlijke Ameland, en dat was voor herhaling vatbaar. Omdat steeds meer mensen erachter komen dat zeewier een lekker en gezond alternatief kan zijn voor vlees, komen er nu steeds meer producten op de markt. Je moet al echt fanatiek de ontwikkelingen volgen om deze te zien. Zegt u eens eerlijk: had u eerder van Olijck gehoord? Wij niet, en toch zijn ze al enige jaren actief. Ze begonnen eind 2013 met vleeswaren en een eigen worstenmakerij, niet ver van het Spaarne in Haarlem. Sinds 2015 zijn ze ook gek op zeewier, dat ze liever zee-groente noemen. Alles wat Olijck maakt, gebeurt met zoveel mogelijk duurzame of biologische producten. Ze zijn veganistisch zijn of minimaal vegetarisch maar moeten bovenal heel lekker zijn. ‘Verder voegen we veel vrolijkheid en af en toe een snufje ondeugendheid toe. En dit alles geeft je een boost voor je weerstand, energie en humeur. Want we geloven dat alles wat voortkomt vanuit vriendschap, vrolijkheid, dapperheid en integriteit, wel goed moet zijn, zo zeggen ze zelf bij Olijck. Nu ja, what’s in a name?>>

Tweede Rotary Soestdijk Midzomer Dorpsdiner in Baarn, 17 juni

Vorig jaar hebben wij op deze zelfde plaats aandacht besteed aan een benefietdiner dat werd georganiseerd door de Rotaryclub Soestdijk, op de Brink in Baarn. Het was zo’n succes dat het dit jaar wordt herhaald. Het leuke erbij is dat u ervoor kunt inschrijven, op een sfeervolle plaats heerlijk eet en drinkt, nieuwe mensen ontmoet en een bijdrage levert aan een prima doel, de Voedselbank Soest. Eten voor eten, zou je het kunnen noemen. Zaterdag 17 juni aanstaande organiseert Rotaryclub Soestdijk na het succes van vorig jaar, dus deze tweede editie van het Midzomer Dorpsdiner op de Brink in Baarn. Er wordt genoten van een viergangendiner, geïnspireerd op de overheerlijke Franse streekkeuken, verrassend en belangeloos verzorgd door de horecaondernemers Greenfields, De Melodie, Demmers en de Smaecken van Hamelink, voor slechts € 29,50 per persoon, exclusief drankjes. De inschrijving is onlangs geopend!>>

Lekker en makkelijk eten via Bilder en de Clercq

Stel: u wilt lekker eten en even zelf koken vindt u prima, maar de inspiratie ontbreekt een beetje. Of de tijd en zin om te shoppen. Dan kun je natuurlijk kiezen voor het laten bezorgen van de bekende maaltijdboxen. Of je bestelt bij Appie of Picnic. Maar nu is er, sinds 1 februari eigenlijk, ook een andere optie, en dat is er één die ons zeer aanspreekt. Je neemt een kijkje op http://www.bilderdeclercq.nl en hé presto, je kiest uit veertien verschillende gerechten die je zo in deze winkel kunt ophalen of die je kunt laten bezorgen. Bestel je vanaf 25 euro en doe je dat vóór donderdag 18.00 uur, dan worden de super verse boodschappen op zaterdagmorgen bij je bezorgd. Waar je ook in Nederland woont. Dat wil zeggen: ze zijn nu met de bezorgdagen aan het opschalen, sinds 1 februari. Dus wees niet meteen verdrietig als het niet nu al in Swalmen of Tietjerk kan worden bezorgd, dat kan heel snel wel Het prettige is dat je, anders dan bij de bekende boxen, niet vast zit aan een abonnement. Je zoekt door de week even wat lekkers voor het weekend uit, of voor de maandag erna, en op zaterdag wordt alles dan lekker gemakkelijk thuisbezorgd. Goed idee, zo’n initiatief verdient veel succes!>>

Wereldbonendag

Elke dag wordt er wel iets bijzonders gevierd, gememoreerd of gedaan en 18 januari werd uitgeroepen tot Wereldbonendag. Ter gelegenheid hiervan werden wereldwijd ruim 150 evenementen georganiseerd om de boon met al zijn lekkere, gezonde en duurzame aspecten te vieren. Ook het Nederlandse initiatief Blije Boon stond stil bij deze bijzondere dag, met een smakelijk alternatief voor de traditionele erwtensoep: linzensoep met rode peper en paprika. Misschien iets voor vanavond!>>

QL Gids 2017

U weet ongetwijfeld dat QL Hotels & Restaurants een partner is van ClassyLife, en andersom. Dat leidt af en toe tot attractieve aanbiedingen voor ClassyLife-lezers, met korting op arrangementen bij QL-leden. Nu hebben wij iets anders voor u. De nieuwe QL Guide 2017 is zojuist uitgebracht. Dat werd gevierd met een partij in het prachtige Amsterdamse hotel Seven One Seven aan de idyllische Prinsengracht. Het eerste exemplaar van de in omvang flink gegroeide gids werd door QL-oprichter Hein van Beek overhandigd aan Günter Gülker, directeur van de Duits-Nederlandse Kamer van Koophandel. De nieuwe gids ligt bij alle leden, is te bestellen via de webshop op www.qlhotels.com en nadat wij al enkele abonnees van de ClassyLife nieuwsbrief blij mochten maken met een gratis gids (wordt binnenkort toegestuurd) hebben wij nog enkele extra exemplaren weten te bemachtigen voor u. Lees verder!>>

Mimi Thorisson – French Country Cooking

In de prachtige nieuwe Vogue Living kwamen wij een interview tegen met culinair blogster Mimi Thorisson, die in de Franse Médoc woont en zojuist haar tweede kookboek publiceerde. Haar eerste ‘A kitchen in France’, vertaald naar ‘Mijn keuken’ werd een mega-succes door de super recepten en dito fotografie en dat smaakte letterlijk en figuurlijk naar meer. Nu is er dan het nieuwe ‘French Country Cooking’, nog niet vertaald maar als het goed is inmiddels wel bij uw boekwinkel en anders via bijvoorbeeld www.bol.com te bestellen. Dat interview maakte nieuwsgiering en leidde ons naar Mimi’s website http://mimithorisson.com, heel toepasselijk ‘Manger’ genaamd. Want Mimi, kind van een Chinese vader en Franse moeder, is elegant; ze heeft acht aandoenlijk-prachtige kinderen (deels van haarzelf, deels van haar tweede man, een IJslandse fotograaf) en een tiental leuke honden; ze woont prachtig op een Frans chateau en ze kookt de mooiste dingen die door haar man haast nog mooier worden gefotografeerd. Om in alle opzichten je hart aan te verliezen en intussen … dik te worden.>>

Hockeyster Ellen Hoog lanceert eigen sportvoedingslijn

Ellen Hoog, vorig jaar uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld en onlangs gestopt als international voor Oranje lanceert haar eigen sportvoedingslijn met gezonde en natuurlijke producten. Dat zal de sporters onder u aanspreken. Hoe word je de beste van de wereld? Niet alleen met jarenlang dagelijks trainen en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Even belangrijk is een gezonde levensstijl met bijbehorende gezonde voeding. Ellen’s voedingslijn is gericht op zo gezond en natuurlijk mogelijk eten en bestaat uit vegan eiwitshakes; biologische repen voor een verantwoord tussendoortje, voor, tijdens of na de training; een multivitamine met trage afgifte voor een optimale absorptie en visolie met Omega 3 vetzuren, goed voor hart, hersenen en ogen. “Ik heb alles zelf mee ontwikkeld, onderzocht en getest en sta écht achter al mijn producten. De hoogste kwaliteit is mijn eerste prioriteit,” zegt ze.>>

WineClub brengt wijnproeverij aan huis

U houdt vast en zeker van wijn. Als wij u goed inschatten kiest u daarbij voor kwaliteit en smaak maar moet het qua prijs wel een beetje leuk blijven. Er is een nieuw initiatief dat u dan zeker ook zal aanspreken, namelijk WineClub (www.wineclub.nl). Dat is een wijnhandel waar u een abonnement kunt nemen op een maandelijkse wijnbox. De wijnbox bevat drie genummerde flesjes van 100ml – precies de inhoud van een glas – waardoor deze eenvoudig naast elkaar geproefd kunnen worden en online beoordeeld. Met iedere wijnbox leer je meer over wijn: van geen idee naar sommelier. Je kiest voor rood of wit of voor een om en om abonnement en is er een wijn waarvan u denkt ‘daar wil ik wel een paar flesjes van soldaat maken’, dan bestelt u die en heeft u een paar dagen later die flessen in huis.>>

Nieuw magazine over lekker eten: Lekker Gezond

In de schappen van winkels met tijdschriften kunt u een nieuw tijdschrift vinden dat u wellicht zal aanspreken. Het heet Lekker Gezond en het wordt gemaakt door de mensen die ook het gezondheidstijdschrift gezondNU produceren. De redactie is super trots op dit nieuwe magazine. “Hier hadden we een paar maanden geleden alleen maar van durven dromen. Maar met een geweldig team van redacteuren, receptenmakers, columnisten en designers, zijn we erin geslaagd. En hoe”, zegt hoofdredacteur en lekkerbek Jose Leeuwenkamp. Lekker Gezond gaat over het leukste en lekkerste van het leven: eten! Het is bedoeld voor lekkerbekken, foodies, voedingsexperts en voor ieder ander die met elke hap gezonder wil worden. Uitgever MixCom Media Group wil Lekker Gezond elk kwartaal uitgeven. Natuurlijk is er ook een website, namelijk www.lekkergezond.nl.>>