Eten & Drinken

Hockeyster Ellen Hoog lanceert eigen sportvoedingslijn

Ellen Hoog, vorig jaar uitgeroepen tot beste hockeyster ter wereld en onlangs gestopt als international voor Oranje lanceert haar eigen sportvoedingslijn met gezonde en natuurlijke producten. Dat zal de sporters onder u aanspreken. Hoe word je de beste van de wereld? Niet alleen met jarenlang dagelijks trainen en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Even belangrijk is een gezonde levensstijl met bijbehorende gezonde voeding. Ellen’s voedingslijn is gericht op zo gezond en natuurlijk mogelijk eten en bestaat uit vegan eiwitshakes; biologische repen voor een verantwoord tussendoortje, voor, tijdens of na de training; een multivitamine met trage afgifte voor een optimale absorptie en visolie met Omega 3 vetzuren, goed voor hart, hersenen en ogen. “Ik heb alles zelf mee ontwikkeld, onderzocht en getest en sta écht achter al mijn producten. De hoogste kwaliteit is mijn eerste prioriteit,” zegt ze.>>

WineClub brengt wijnproeverij aan huis

U houdt vast en zeker van wijn. Als wij u goed inschatten kiest u daarbij voor kwaliteit en smaak maar moet het qua prijs wel een beetje leuk blijven. Er is een nieuw initiatief dat u dan zeker ook zal aanspreken, namelijk WineClub (www.wineclub.nl). Dat is een wijnhandel waar u een abonnement kunt nemen op een maandelijkse wijnbox. De wijnbox bevat drie genummerde flesjes van 100ml – precies de inhoud van een glas – waardoor deze eenvoudig naast elkaar geproefd kunnen worden en online beoordeeld. Met iedere wijnbox leer je meer over wijn: van geen idee naar sommelier. Je kiest voor rood of wit of voor een om en om abonnement en is er een wijn waarvan u denkt ‘daar wil ik wel een paar flesjes van soldaat maken’, dan bestelt u die en heeft u een paar dagen later die flessen in huis.>>

Nieuw magazine over lekker eten: Lekker Gezond

In de schappen van winkels met tijdschriften kunt u een nieuw tijdschrift vinden dat u wellicht zal aanspreken. Het heet Lekker Gezond en het wordt gemaakt door de mensen die ook het gezondheidstijdschrift gezondNU produceren. De redactie is super trots op dit nieuwe magazine. “Hier hadden we een paar maanden geleden alleen maar van durven dromen. Maar met een geweldig team van redacteuren, receptenmakers, columnisten en designers, zijn we erin geslaagd. En hoe”, zegt hoofdredacteur en lekkerbek Jose Leeuwenkamp. Lekker Gezond gaat over het leukste en lekkerste van het leven: eten! Het is bedoeld voor lekkerbekken, foodies, voedingsexperts en voor ieder ander die met elke hap gezonder wil worden. Uitgever MixCom Media Group wil Lekker Gezond elk kwartaal uitgeven. Natuurlijk is er ook een website, namelijk www.lekkergezond.nl.>>

Voedsel bewaren en geld besparen met de FoodSaver

Jaarlijks gooit een gemiddeld Nederlands huishouden voor ca. € 400,- aan voedsel weg, zo’n 120 kilo. Naar schatting is dat 10% van de voeding die we jaarlijks kopen. Straks gaan we met z’n allen op vakantie en wij verwachten dat er daardoor ook heel wat goed voedsel in de afvalbak terecht komt. Doodzonde, want voedsel hoor je niet weg te gooien. En wat is er trouwens tegen een echte oud-Hollandse kliekjesdag? Eigenlijk is het best bizar. Als we naar een slager gaan, levert deze vaak het vlees in vacuümverpakking, zodat u het langer kunt bewaren. Maar in onze huishouders denken wij er simpelweg niet aan dat vacumeren daar al helemaal een uitkomst is. De importeur van FoodSaver wees ons daar eens fijntjes op. Dat merk is dé nummer 1 van Amerika op het gebied van vacumeren. Door voedsel te vacumeren blijven smaak en structuur optimaal bewaard. Maar het grootste voordeel is uiteraard dat het de houdbaarheid verlengd. Met een Foodsaver haal je een multifunctioneel apparaat in huis dat gemakkelijk te bedienen is. Het heeft functies die iedere hobbykok omarmt. Vacumeren, sous-vide garen, portioneren en marineren: het kan er allemaal mee!>>

E-boek Vegan Ontbijt & Lunch

Redelijk kans dat u bij het zien van het word ‘vegan’ of ‘veganistisch’ griezelt en denkt aan bleke wereldverbeteraars op teenslippers. Die zijn er zeker ook, maar als je wat dieper in de materie van biologisch eten duikt, dan zie je dat ‘vegan’ eigenlijk een ander woord voor ‘gezonder’ is. Veganisten (vegans) maken een bewuste keuze voor het welzijn van mens, dier en de planeet. Zij streven ernaar om helemaal af te zien van het gebruik van dieren en producten van dierlijke herkomst. Een veganist eet daarom vlees noch vis, maar ook geen zuivelproducten, eieren, honing en andere producten van dierlijke oorsprong of met dierlijke ingrediënten. De Belgische Stijn de Kock en Elke Aerts publiceerden zojuist een e-boek met vegan ontbijt- en lunchgerechten dat u als ClassyLife-lezer met korting kunt bestellen. Gewoon proberen!>>

Zuid-Frankrijk bij ROBBIES

ClassyLife informeert u graag en enthousiast over alles dat mooi, goed en stijlvol is. Dat begint ruim bekend te worden, en dus ontvangen wij steeds meer informatie van bedrijven die hun producten ook graag bij ons besproken zien. Zolang wij nog niet super groot zijn, vragen wij daar geen geld voor. Wij behouden ons dan wel altijd het recht voor om onze lezers journalistiek te informeren en om al te commerciële teksten niet te plaatsen. Want ClassyLife wil absoluut geloofwaardig zijn! Vanmorgen ontvingen wij een persbericht over St. Tropez-weken bij het warenhuis ROBBIES in Den Bosch. Het adres riep meteen herinneringen op, in dit fraaie oude bankgebouw zat jarenlang een grote klant van communicatiebureau Roodworks dat aan ClassyLife gekoppeld is. Nu huisvest het pand in wellicht de leukste straat van het mooie Den Bosch (Verwerstraat 33) een bourgondisch warenhuis van bijna 1.000 m2 waar u kunt winkelen, snuffelen, ontspannen, werken en proeven. U vindt er een bijzondere mix van producten en merken op het gebied van ‘Fashion, Lifestyle & Food’. Super! >>

Prachtig nieuw boek Bart’s Fish Tales

Afgelopen week werd het nieuwe boek gepresenteerd van Bart van Olphen. U kent hem ongetwijfeld van Youtube en ook op ClassyLife komt hij geregeld voorbij; lichtelijk ADHD en altijd laaiend enthousiast over vis en over koken met vis. Daar gaat uiteraard dit nieuwe boek ook over. Chef-kok Bart mag zeker dé Nederlandse vis-specialist genoemd worden. Zijn boek ‘Bart’s Fish Tales’ is opnieuw om je vingers bij af te likken, met heerlijke recepten en volop prachtig beeld. Het is ruim 400 pagina’s dik en bevat meer dan 100 duurzame visrecepten. Het voorwoord is mede mogelijk gemaakt door Jamie Oliver.>>

Raapstelentaart; hartig en pittig

Steeds meer mensen kiezen voor het gemak van een wekelijks bezorgde doos met alle ingrediënten voor enkele lekkere en gezonde maaltijden. Er schuilt wel enig kaf onder het koren, maar wij horen goede dingen over bijvoorbeeld www.mathijsmaaltijdbox.nl en over www.streekmolen.nl. Dat zijn kleine organisaties die echt bevlogen voor pure kwaliteit gaan. Streekmolen bezorgt haar kratten met verse gezonde groenten met nu onder andere raapstelen erin. U kunt ze ook gewoon bij de groentenboer kopen. Raapstelen zijn echt lekker, fris en knapperig in bijvoorbeeld een combinatie met gestampte aardappelen en spekjes. Wij kregen via Streekmolen een recept van Yvette de Jong voor een Raapstelentaart. Heerlijk!>>

Het voorjaar begint in huis

Voor de m/v met groene vingers, de tuinliefhebbers, de buitengenieters en alle anderen die geregeld denken ‘toch maar eens iets in de tuin gaan doen’ is er hier weer een column van ‘onze’ Petra Bertelink van www.karaktertuinen.nl. Ze gaat deze keer dieper in op zaad. Voor de tuin, uiteraard. Nuttig advies over hoe u straks tomaatjes, sla en andere groenten en fruit uit eigen tuin kunt eten. Volg haar tips en geniet!>>

Michelin 2016: geen vallende, alleen rijzende sterren

In het Nieuwe de la Mar Theater in Amsterdam presenteerde Michelin vanmorgen de nieuwe restaurantgids 2016, in aanwezigheid van bijna de voltallige tophoreca van ons land. Al bekend was dat De Librije in Zwolle van Jonnie Boer en De Leest in Vaassen van Jacob Jan Boerma hun drie sterren behouden. Er is géén nieuw driesterrenrestaurant bij gekomen, zo weten we nu, maar er is ook geen enkel sterrenrestaurant dat een ster is kwijt geraakt. Dat is goed nieuws voor culinair Nederland en voor de liefhebbers van lekker eten. We hebben nu een record aantal van 107 sterrenrestaurants in ons land. Naast de twee driesterrenzaken zijn er nu twintig etablissementen met twee sterren, waarvan één nieuwe: De Groene Lantaarn in Zuidwolde van chef-kok Jarno Eggen.>>