Eten & Drinken

Biertje? Heineken introduceert Extra Vers

Bierliefhebbers zal dit aanspreken: Heineken heeft bij 33 supermarkten in ons land het nieuwe Heineken Extra Vers in de koelvakken geplaatst. Extra Vers is bier volgens het originele Heineken recept, extra beschermd tegen tijd, temperatuur en licht. Na het ambachtelijke brouwproces wordt Heineken Extra Vers in een speciale verpakking, zo snel mogelijk en gekoeld naar de supermarkt gebracht. Zo blijft de verfrissende en pure smaak van vers bier uit de brouwerij behouden. Heineken Extra Vers staat dan ook niet in het bierschap in de supermarkt, maar in het koelvak op de versafdeling.>>

Less is more, heerlijk koken met minder dan 8 ingrediënten

Er is een nieuw kookboek dat de ‘foodies’ onder u, de liefhebbers van koken en van lekker eten, absoluut zullen willen hebben. In het boek Less is more van driesterrenkok Jacob-Jan Boerma en fotografe Sacha de Boer draait alles om het maken van de heerlijkste gerechten met maximal 8 ingrediënten. Juist in de beperking zit de kracht. Alle gerechten blinken uit door de balans tussen verschillende smaken en texturen. De sterrenchef zet zijn kennis over ingrediënten en smaakcombinaties optimaal in om tot een 50-tal waanzinnige, maar vooral ook makkelijke gerechten te komen. Less is more is vanaf 19 oktober verkrijgbaar.>>

All In One Fondü

Nu het een beetje frisser wordt… gaan we ook aan wat meer winterse kost denken. Maar u heeft wellicht niet altijd zin en tijd om daarvoor lang in de keuken te staan. Welnu, een tip voor de komende tijd. U kunt dan meteen in de stemming komen voor een skivakantie met kerst of in de weken daarna. Want: kaasfondue. Lekker, snel klaar, beetje zwaar op de maag en ja, inderdaad, je drinkt er witte wijn bij en vaak een beetje te veel. Dus een bal in uw buik en een spijker in het hoofd. Maar als gezegd, wel lekker. En nu makkelijker dan ooit om te maken. De Zwitserse fabrikant Emmi heeft namelijk vorige week All In One Fondü uitgebracht: een complete set bestaande uit een pan met kant-en-klare kaasfondue met warmhouder. De All In One Fondü met 400 gram kaas is geschikt voor 2 personen. >>

Eerste kookboek van 24Kitchen-presentatrice Miljuschka Witzenhausen

U houdt uiteraard van lekker eten. Daar proberen wij op in te spelen met wekelijkse recepten en aandacht voor bijzonder culinair nieuws. Dit is dat ook. In Amsterdam werd het eerste boek van 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen gelanceerd: Miljuschka’s Food Trucks. Het is een kleurrijk en inspirerend boek over de foodtruck-cultuur, boordevol streetfood recepten. Een snelle snack, een perfect bereid stuk vlees, een burger, een taco, een drankje of een zoete afsluiter: streetfood was nog nooit zo veelzijdig en zo populair.>>

Vintage Port, opnieuw ontdekt en… met korting!

Wie ClassyLife ook op Facebook volgt (www.facebook.com/classylifemagazine – doen!) heeft daar wellicht al een paar gedeelde berichtjes over port gezien. Port is al een tijd niet meer ‘doe maar een portje’ van de supermarkt; het wordt door meer en meer mensen herontdekt als een heerlijk wijnvariant; als aperitief en als drankje om een mooie maaltijd mee af te sluiten. Dan hebben we het uiteraard wel over echt goede port. Omdat port en ClassyLife goed bij elkaar passen, zijn wij een samenwerking aangegaan met http://vinhodoporto.nl/ , een in port gespecialiseerde webwinkel waar u veel informatie over port vindt en de mooiste flessen kunt bestellen. Daar hoort natuurlijk een passende aanbieding bij. Vinhodoporto.nl biedt u tien euro korting op een fraaie Vintage 2011 van het goede porthuis Calem, een feest in het glas. Die kost normaal € 45,- per fles, maar als u bij uw bestelling de actiecode gebruikt, betaalt u € 35,-. Dat scheelt toch weer!>>

Lekker buiten eten is nu flink bereikbaarder

In het verleden hebben wij al eens aandacht besteed aan de OFYR, de prachtige ‘meer-dan-een-barbecue’ van Hans Goossens uit Laren. Het wordt de komende dagen mooi weer, waardoor er volop buiten gegeten kan worden en we hebben nog een nazomer voor de boeg met altijd een aantal mooie avonden. Dan is het goed nieuws dat de OFYR zo aanslaat dat de productieaantallen omhoog gingen (bij een nieuwe fabrikant), en de prijzen juist omlaag. Een flink eind omlaag zelfs, want de kleinste OFYR werd 1000 euro ‘goedkoper’, kost nu vanaf € 1.890,- en de 1 meter hoge en 1 meter brede grootste OFYR kost nu € 2.490,- en dat was bij het begin € 3.790,-. Tjonge, dat scheelt! Door die hogere productie is er nu ook voorraad, waardoor er sneller geleverd kan worden. Ook fijn. Er zijn daarnaast nog wat kwaliteitsverbeteringen doorgevoerd en er wordt hard gewerkt aan meer. OFYR is partner van QL Hotels & Restaurants en steeds meer leden van die bundeling van top hotels en restaurants zijn net als wij helemaal verkikkerd op deze bijzondere combinatie van een designobject voor in de tuin of op het terras met een vuurkorf en een barbecue.>>

Biologische producten gemakkelijk thuisbezorgd

Door de aankondiging van het nieuwe supermarktbedrijf Picnic dat zij ook maaltijdboxen (gaan) bezorgen, kwam vorige week het fenomeen Maaltijdbox extra in de belangstelling. In de slag om de gunst van de klant gaan alle grote supermarktketens nu van deze maaltijdboxen aanbieden. Bedrijven zoals Beebox en HelloFresh bereikten er de afgelopen jaren al een groeiende groep klanten mee. In zo’n maaltijdbox zitten ingrediënten en recepten voor gerechten die klanten zelf kunnen koken. Vooral voor werkende partners, gezinnen en mensen die geen zin meer hebben in de dagelijkse vraag wat er nu weer op tafel moet komen is dat een uitkomst. De Coöperatie Beebox onderscheidde zich al door louter Nederlandse biologische producten te leveren en zij laat nu met enige trots weten dat hun versproducten nu echt landelijk beschikbaar zijn. Daardoor kunnen nu voor het eerst alle Nederlanders kiezen voor biologisch eten met puur Hollandse producten, 100% afkomstig van Nederlandse boeren.>>

Drink eens een koele rode

Trouwe lezers weten inmiddels dat wij graag samenwerken met de mannen achter internet wijnwinkel www.wijnig.nl. Is de nazomer al begonnen, zo vroegen zij zich vandaag in hun Nieuwsbrief af? Het lijkt erop, met overdag hoge temperaturen en koelere avonden. Aan tafel gaat er met deze dagen niets boven een volle, fruitige, kruidige en toch ook frisse rode wijn. Fris op de dag en warm in de avond! De Wijnig-vinoloog geeft drie tips die goed passen bij pasta salades, gegrilde kip en kaasplateau’s. De aangeboden wijnen hebben een strakke prijs en bovendien is het 6 halen = 5 betalen! Aangeboden worden een rode Fleurie, een Pinot Noir van de wijngaarden van de beroemde Amerikaanse regisseur Francis Ford Coppola en een Pinot Noir uit de Franse Pays d’Oc. Van die laatste kunnen wij van harte onderschrijven dat u daar in gekoelde vorm voor nog geen 9 euro een grootste tafelvriend aan heeft.>>

Leren van Niven bij FoodTube

Op ClassyLife plaatsen wij, zo weten de vaste bezoekers, in principe elke vrijdag een nieuw recept van een van de vele foodblogs op het internet. Veel lezers zijn enthousiaste koks, anderen zijn alleen geïnteresseerd in eenvoudige, snel klaar te maken maar uiteraard altijd smakelijke gerechten. Wij proberen iedereen zo goed mogelijk te bedienen. Als u van koken en recepten geen genoeg kunt krijgen, kunt u uiteraard de blogs bezoeken die wij u steeds noemen. Maar het is dan ook een prima idee om u te abonneren op FoodTube op Youtube. Dat kost niets en het is een haast onuitputtelijke bron van informatie en inspiratie. Wij kwamen er terecht omdat onze partner QL Hotels & Restaurants ons erop wees dat ‘hun’ Niven Kunz, de pas 33-jarige eigenaar van sterrenrestaurant Niven in Rijswijk (hij heeft al bijna tien jaar een Michelin-ster) nu ook op FoodTube aanwezig is. Koken met groente in de hoofdrol vindt hij cool. Zijn keuken is licht en duurzaam en het seizoen en marktaanbod bepalen zijn menu. Hier een geweldig recept van Niven voor Snijboon Carbonara!>>

Top AIX zomerwijn bij en voor Wijnig

Nog iets om in te spelen op het mooie weer. Eén van de goede relaties van ClassyLife, internet wijnwinkel Wijnig, informeerde ons over aantrekkelijke aanbiedingen voor DE zomerwijn bij uitstek, een lichte rosé. Daarbij trok vooral het hippe merk AIX onze aandacht. Zoiets houd je dan niet voor jezelf, dat deel je met je vrienden! De adviesprijs van een fles AIX rosé is eur 12.99. Bestelt u echter vanaf 6 flessen via http://www.wijnig.nl/aix-en-provence-rose-2014.html, dan betaalt u per fles 9,99. Dat is 17% korting. Dat geven wij graag aan u door.>>