Eten & Drinken

Heel Holland holt naar Robèrt

Grote kans dat u op televisie gekeken heeft naar het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt, de Omroep MAX-versie van een Britse serie. De juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden wisten er samen met Martine Bijl en de kandidaten een absolute publiekstrekker van te maken. Robèrt is de enige Meester Patissier en Meester Boulanger van ons land. Tien jaar geleden stopte hij met zijn bakkerij in Oisterwijk om zich helemaal te richten op patisserie voor de zakelijke markt. Die winkel bleef hij toch missen en hij is inmiddels een BN’er waar mensen op afkomen. In het verrassend charmante plaatsje Oisterwijk is slimme Robèrtin een monumentale oude leerfabriek een 1.000 m2 grote bakkerij begonnen, die levert aan allerlei afnemers en uiteraard aan de eigen winkel in het pand. Het is nu dus voor iedereen mogelijk om brood, gebak en andere bijzondere lekkernijen te kopen bij Robèrt.>>

Eerste culinaire vakantieweekend van Nederland

Bent u een liefhebber van koken en van experimenteren in de keuken, maar ook van gezelligheid? Tijdens het weekend van 17 t/m 20 april 2015 kunnen kookliefhebbers voor de allereerste keer genieten van 24Kitchen&Cottages. De Nederlandse chefs van 24Kitchen heten kookliefhebbers dan welkom voor een weekend lang lekker eten, koken, inspiratie opdoen en entertainment. Center Parcs De Eemhof wordt daarbij volledig omgetoverd tot een gastronomisch paradijs. Het is de eerste keer dat een dergelijk culinair vakantieweekend wordt georganiseerd in Nederland. 24Kitchen is de enige food tv-zender van Nederland met 24 uur per dag programma’s over alles dat met eten en genieten te maken heeft. Het hele weekend is er een uitgebreid programma, verspreid over het hele park. >>

Utrecht krijgt de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland

Leuk artikel in De Utrechtse Internet Courant vanmorgen. Utrecht krijgt de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland, zo heeft initiatiefnemer Wim van Dijk van Bag&Buy vanochtend laten weten. De keuze op Utrecht is gevallen omdat de meeste mensen die geld investeerden aangaven dat ze de winkel daar willen zien. De verpakkingsvrije winkel is een nieuw winkelconcept in Nederland waarbij veel verschillende producten zoals noten, gedroogd fruit, muesli, zaden, olie, azijn en wijn in bakken, dispensers, kruiken en vaten liggen. Er kan precies zoveel of weinig gekocht worden als men wil. “Bag & Buy wil de overdaad aan verpakkingen terugdringen en verspilling tegengaan. In de winkel koop je éénmalig een pot of fles of je neemt iets mee van huis waar de producten in kunnen. Ook biologisch afbreekbare zakjes zijn beschikbaar.” Komende zomer hoopt Van Dijk open te kunnen gaan. De financiering van de winkel is voor een groot gedeelte bijeengebracht door crowdfunding. Wie volgt? >>

Sodeknetter, dat lijkt zuivere koffie

U kent ongetwijfeld door het woord sodeknetter de televisiereclame van www.wijnvoordeel.nl, de altijd stuntende wijnwebwinkel. Wij ontvingen een nieuwsbrief van dit bedrijf met de boodschap dat zij ook vertegenwoordiger zijn geworden van het Italiaanse koffiebedrijf Gran Maestro Italiano en dat men daar fabuleuze koffie maakt, onder andere verwerkt in cups voor Nespresso. Ze hebben een reputatie te verliezen, dus wellicht bent u blij met deze tip.>>

Mix van oud & nieuw, de schroefkurk

Volgens veel mensen is wijn alleen maar het drinken waard als de fles voorzien is van een echte kurk. Daarover kunnen we natuurlijk kibbelen. Omdat kurk de laatste jaren schaars was, en niet altijd van geweldige kwaliteit, kwamen er alternatieven als de kunststof ‘kurk’ en de schroefdop. Liefhebbers weten dat ook dan de inhoud van de fles toch erg smakelijk kan zijn. Nu komt dan ‘the best of both worlds’, een kurk van kurk, maar draaibaar. De Twist to taste sluiting combineert de goede eigenschappen van kurk, zoals duurzaamheid met het gebruiksgemak van de schroefdop. Je draait hem met de hand zo uit de fles en weer vast, dankzij groeven in de kurk en geleiding in de hals van de fles. Er is 4 jaar aan gewerkt! >>

Zaterdag: Restaurantday

Zaterdag 15 november is het weer op veel plaatsen Restaurant Day. Restaurant Day is een voedselfestival dat georganiseerd wordt door duizenden mensen die wereldwijd ééndagsrestaurantjes openen en bezoeken. Het wereldwijde evenement, gestart in Finland, wordt georganiseerd door vrijwilligers. Wij lazen in DUIC, de Utrechtse Internet Courant, dat er alleen in Utrecht al voor deze ene dag zeven pop up restaurants zijn, waaronder zelfs één in twee busjes: in het ene wordt gekookt, in het andere gegeten. Op de website kunt u zien waar er in uw omgeving zo’n privérestaurant is, wat er wordt gegeten, of er nog ruimte is voor gasten en wat het kost. Dan kunt u zien op de kaart op de website; Nederland uitvergroten en dan blijken er inderdaad al tientallen deelnemers te zijn. Natuurlijk moet u het niet eng vinden om omringd te zijn door eerder nog onbekende mensen en dingen te eten die u nog nooit op uw bord had. Maar wat is het leven zonder avontuur?>>

Dit weekend: Het Beste van Italië, Hilton Amsterdam

Houdt u van Italië en van het vele moois en lekkers dat het land voortbrengt? Dan moét u echt dit weekend naar Hilton Amsterdam. Want daar wordt ‘Het Beste van Italië’ georganiseerd, een evenement rond lekker eten, drinken en mooie spullen. U vindt er de meest exclusieve zaken uit dit veelzijdige land, of die er producten vandaan halen. La dolce vita zal dit weekend in Amsterdam al uw zintuigen prikkelen. Een van de deelnemers is overigens Wendelien Spoor van WSY in Lage Vuursche (www.wensuitsyou.nl) , die er heel fraaie Italiaanse herenkleding toont en verkoopt. Voor nette prijzen bovendien, daar komen we nog een keer op terug. >>

Vijf stiekeme dikmakers

In de nieuwbrief van zorgverzekeraar ONVZ lazen we een interessant artikeltje. Wij staan in ClassyLife regelmatig stil bij gezonder eten, al mogen we absoluut niet vergeten om af en toe heerlijk te zondigen! Maar iets vaker aandacht hebben voor wat we nu werkelijk eten en drinken is niet onverstandig, zeker niet als de jaren iets gaan tellen en het in gewicht aankomen een natuurlijk proces lijkt. Wat als je dan denkt gezonde dingen te eten, maar toch geen gram afvalt? Grote kans dat uw nieuwe ‘gezonde’ eten toch niet zo gezond is. Leest u maar wat ONVZ ons vertelt!>>

Gastrobar Anton nieuwe hotspot in Laren

Gaat u weleens naar Laren om te shoppen en te zien of gezien te worden? Ongetwijfeld. Dan weet u dat er de laatste paar jaar best wat leuke adressen verdwenen, zowel om te winkelen als om een glaasje te drinken of iets te eten. Maar naast het bekende restaurant Mauve wordt donderdag 23 oktober Gastrobar Anton geopend. Een hippe horecagelegenheid voor een goede kop koffie, een drankje en kleine, verfijnde gerechtjes. Aan de hoge tafels kunnen gasten straks tot na middernacht genieten van wijnen, cocktails en bites. De zaak is ook geopend voor de lunch, is er natuurlijk op vrijdagmiddag een borrel en het weekend draait er een dj. Overigens, op maandag en dinsdag kunt u er niet terecht. Het terras heeft uitzicht op de bekende Brink, in het hart van Laren waar iedereen langs paradeert. >>

Hightech koffiebeker voor onderweg

Hoort u tot de mensen die de dag niet kunnen starten of doorkomen zonder beker koffie bij de hand, of die in de auto graag koffie drinken? Dan is dit ideaal voor u. De Amerikaanse fabrikant Contigo brengt met de West Loop een nieuwe hightech koffiebeker op de markt. Openen, drinken, sluiten, ergonomie, isolatie: de beker heeft voor elk detail een slimme oplossing. Bij de nieuwe versie gaat reinigen een stuk makkelijker dankzij een nieuwe deksel met easy clean technologie. Verder zorgt een speciale sluiting ervoor dat u de Autoseal-knop niet per ongeluk induwt. Handig als u de koffiebeker in een tas meeneemt naar werk, sportclub of vakantieadres.>>