Eten & Drinken

Dineren met Rembrandt op hóóg niveau

Ter gelegenheid van de sterfdag van Rembrandt verandert De Rembrandt Tower boardroom van 22 september tot en met 4 oktober van een vergaderlocatie in een restaurant.
De boardroom bevindt zich op de 32ste verdieping van Amsterdams hoogste gebouw, de fameuze Rembrandt Tower. Dan dineert u op sterrenniveau tussen de oude meesters, met het mooist denkbare uitzicht op Amsterdam, terwijl dé meester Rembrandt over uw schouders meekijkt.

Kletsmajoor

Tomatendressing zonder tomaat. Drop met houtskool. Runderknakworstjes met kippenseparatorvlees. De Consumentenbond verzamelde een anderhalf jaar lang ‘smoezen van fabrikanten’ en laat het publiek nu kiezen wie de Kletsmajoor van het Jaar is. >>

Niet weggooien, maar delen!

Ruud en Marinde Kruis hadden vaak een overschot uit hun moestuin, waardoor zorgvuldig gekweekte groente en fruit op een slecht moment lagen weg te rotten. Ze kregen een lumineus idee: www.oogstoverschot.nl. Lees maar. >>

Picknick-service voor het Vondelpark

Doe eens gek en jong, en ga picknicken in het Vondelpark. Dat is sinds vandaag extra gemakkelijk, want bij de Midtown Grill dichtbij het park, kunt u de komende maanden gebruik maken van een picknick-service.>>

Alweer een wijnboek?

In de eerste instantie denk je bij wijnschrijvers Ronald Hamersma en Nicolaas Klei niet aan een ideaal duo. Zij verschillen immers nogal van elkaar en hebben alle twee een zeer uitgesproken mening. Toch hebben ze elkaar gevonden en samen een nieuw wijnboek geproduceerd. Samen verkochten ze al meer dan een miljoen wijnboeken; benieuwd wat dit daaraan gaat bijdragen.De combinatie klopt bij nader inzien wel. Ze schrijven beide eerlijk, met humor en vol passie over wijn en over alles wat daarmee samenhangt. Daarnaast is het nog altijd zo dat twee meer weten dan één. >>

Bewust duurzaam

Uit de vandaag, woensdag, verschenen Monitor Duurzaam Voedsel 2013 blijkt dat de consument het afgelopen jaar meer duurzaam voedsel kocht. Dat is op zich geen schokkend nieuws: je ziet in elke supermarkt en speciaalzaak de hoeveelheid ‘gezonde’ producten in rap tempo toenemen. >>