Volvo Ocean Race 2017 / 2018

Op 22 oktober start in het Spaanse Alicante de Volvo Ocean Race. Het evenement is uitgegroeid tot een van de meest bekende en meest gevolgde sportwedstrijden ter wereld. Bij ClassyLife houden wij van zeilen, veel van onze lezers en volgers doen dat ook, en dus gaan wij het evenement volgen en u er geregeld over berichten., zowel hier als op www.facebook.com/classylifemagazine. Terwijl wij dit schrijven, wordt de proloog gezeild. De 7 deelnemende teams vertrokken enkele dagen geleden in hun 65 voet carbon schepen vanuit de Boatyard in Lissabon naar het Spaanse Alicante. Vanwege de zachte wind werd besloten het parcours wat in te korten en de schepen worden nu morgen, donderdag 12 oktober in Alicante verwacht. Dan kunnen de teams zich in rust gaan voorbereiden op de start. De schepen en teams kregen in Lissabon hun laatste checks, zijn race-ready en as we speak won het team van MAPFRE , gevolgd door het Nederlandse Team Brunel. Wilt u de wedstrijden echt volgen, dan adviseren wij u www.volvooceanrace.com en www.zeilen.nl. Er is ook een VOR-app voor op uw smartphone. De proloog kent overigens geen wedstrijdelement en is puur bedoeld om de teams op te warmen en alvast enige publiciteit te genereren.

Er wordt gevaren met dezelfde schepen als in de vorige VOR, die dit jaar stuk voor stuk compleet zijn vernieuwd. De schepen zijn exact gelijk aan elkaar, zijn daarmee in principe ook exact even snel, en het verschil wordt dus gemaakt door de kwaliteit van de teams, van hun navigatie en van hun begeleiding. Er wordt, logisch bij een evenement waarin Volvo zo’n rol speelt, extreem veel aandacht besteed aan veiligheid en aan duurzaamheid. Als gezegd zijn er zeven teams, waarvan twee met een sterk Nederlands karakter: Team Brunel (vorige VOR tweede) met schipper Bouwe Bekking en team AkzoNobel met schipper Simeon Tienpont. Verder Dongfeng, MAPFRE en Team Vestas die er de vorige keer ook bij waren en  de helemaal nieuweTeam Sun Hung Kai/Scallywag en Team Clean Seas/Turn the tide on plastic.

 

Op het kaartje ziet u de route die de zeven teams afleggen, ruim 46.000 zeemijlen lang, meer dan ooit tevoren. Uiteindelijk vindt in juni 2018 de finish plaats in Den Haag/Scheveningen. De Volvo Ocean Race, eigendom van Vovo Cars en Volvo Trucks, is een zeer commercieel georganiseerde activiteit en wie als stad een rol wil spelen moest daarvoor knokken als voor een Olympische locatie. Dat ons land al drie keer de VOR won, dat wij er een belangrijke rol in spelen, dat Volvo hier populair is en dat tussenstop Scheveningen bij de vorige race ontzettend veel publiek trok heeft uiteraard geholpen, net als dat 3 x VOR-zeiler Gerd-Jan Poortman als ambassadeur van www.volvooceanracedenhaag.nl optreedt. ‘Den Haag’ zal ook met een klompzeilboot in een aantal plaatsen acte de présence geven. Het belooft weer een prachtevenement te worden! Meer info over Den Haag en over de mogelijkheden om als gast de finish mee te maken vindt u hier:  https://indd.adobe.com/view/8b439c39-53d4-4f40-9e60-6fc3b12c723c

You must be logged in to post a comment