22 t/m 29 november: PAN Amsterdam

PAN1

Natuurlijk mogen wij hier niet aan voorbij gaan, en waarschijnlijk zal ook u absoluut de komende dagen ‘even’ naar Amsterdam willen. Van 22 tot en met 29 november 2015 vindt immers in de RAI alweer de 29e editie van PAN Amsterdam plaats, de eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design. Ook dit jaar is er weer genoeg te bekijken en te ontdekken op deze jaarlijkse ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers. Vorig jaar bezochten ruim 43.000 mensen PAN Amsterdam. Meer dan 120 kunsthandelaren, antiquairs en galeristen maken zich nu op om de bezoekers te verrassen en te verleiden met bijzondere objecten. Het aanbod wordt voorafgaand aan de opening van de beurs gekeurd op kwaliteit, echtheid en conditie door ruim 75 experts.

 

 

 

 

 

Nederland, Amsterdam, RAI, 17-11-2012. Sfeerbeelden tijdens PAN Amsterdam, eigentijdse beurs voor kunst, antiek en design. Foto: Mark Kuipers

Foto Mark Kuipers

Nieuwkomers en terugkomers
Dit jaar presenteert een vijftal nieuwe deelnemers met verrassende specialismen zich op PAN Amsterdam. Een viertal oud-deelnemers keert terug. Naast deze nieuw- en terugkomers zijn er ruim honderd trouwe deelnemers, zoals A. Aardewerk Antiquair Juwelier: “PAN Amsterdam is de belangrijkste nationale kunst- en antiekbeurs, waar wij al tientallen jaren aan deelnemen.” Sinds 1993 is deze beurs dé gelegenheid voor A. Aardewerk Antiquair Juwelier om haar bezoekers de hoogste kwaliteit antiek Nederlands zilver en juwelen te laten zien. “Wat in musea alleen te bekijken is, kun je bij ons op de PAN ook kopen. Door het gevarieerde aanbod, een mix tussen antiek en modern, en de overzichtelijkheid van de beurs, is het een zeer aantrekkelijke beurs voor een jong en een iets minder jong publiek,” aldus Emiel en Esther Aardewerk.

Na een jaar afwezigheid maakt Jan Roelofs Antiquairs, Maastricht, zijn rentree op PAN Amsterdam. De galerie werd opgericht in 1970 en is gespecialiseerd in antiquiteiten uit het zuiden van Europa. De collectie omvat Italiaanse en Spaanse meubels uit de zestiende en zeventiende eeuw, Duitse en Nederlandse kroonluchters en mortieren, brons en houtsculpturen uit Italië, Vlaanderen en Duitsland. Jan Roelofs Antiquairs biedt ook Nederlandse en Vlaamse oude meesters. Galerie Lowet de Wotrenge, Antwerpen België, gespecialiseerd in schilderijen, beelden en tekeningen van voornamelijk Vlaamse en Hollandse Meesters, staat erdit jaar voor het eerst. Axel Pairon uit Antwerpen stond eerder op PAN Amsterdam met zijn collectie hedendaagse kunst; dit jaar keert hij terug met een collectie vintage design. Kunsthandel Ivo Bouwman heeft ook besloten weer terug te keren. Ivo Bouwman is een Haagse kunsthandelaar en beëdigd taxateur. Hij is gespecialiseerd in Nederlandse en Franse schilderijen rond 1900.

Klassieke oudheid, oude meesters, fotografie, hedendaagse kunst, antiek, designmeubelen en objecten; de PAN is de perfecte plek om kunst te vergelijken, informatie te vergaren en verrassende vondsten te doen

Openingstijden
Dagelijks van 11.00-19.00 uur
24 november tot 21.00 uur
26 en 29 november tot 18.00 uur

Prijzen
Entree* € 15,00 (24 november na 17.00 uur € 7,50)
Catalogus € 12,50
Passepartout € 40,00
* Kinderen tot 12 jaar gratis toegang onder begeleiding van een volwassene

Zie voor meer informatie: www.pan.nl

2014128125352_RondleidingRademakersJanRichter

1206_fullimage_amsterdam pan antiekbeurs bezoekers_560x350

Douwes2992015T152649

You must be logged in to post a comment