Recepten

Pastasalade met kip van CookLoveShare.nl

Wellicht heeft u nog nooit gehoord van de website www.cookloveshare.nl. Dan is het nu de hoogste tijd om daarin verandering te brengen. Het is een recepten- en kookblog van giga-uitgever Sanoma dat samenwerkt met een aantal grote supers en met bloggers. Op basis van je voorkeuren (wel even registreren) kun je dagelijks uit de heerlijkste recepten kiezen en meteen ook boodschappenlijstjes samenstellen. Super handig allemaal. Wij kregen van hen een recept voor een lekkere pastasalade met kip, gegrilde groenen en pesto. Prima recept voor het weekend!>>

Stevige risotto met worst en Italiaanse kruiden

Voor een smakelijk recept voor dit weekend (of daarna, uiteraard) gingen wij weer eens te rade bij ’s lands grootste kruidenier, die altijd een immens aantal heerlijke recepten op haar website en in haar magazine plaatst. Inderdaad, Albert Heijn. Omdat we op de scheidslijn van winter naar voorjaar zitten en het soms nog knap fris kan zijn, kozen we voor een combinatie van Italiaanse lichtvoetigheid en stevigheid: stevige risotto met worst en Italiaanse kruiden. Voor de kalfssaucijzen kiest u uiteraard de beste bio-kwaliteit.>>

Moules à la Normande

Trouwe ClassyLife-lezers zal het niet ontgaan zijn dat wij tot de fanclub van Bart van Olphen van Fish Tales behoren. Super enthousiaste man, weet werkelijk alles van vis, runt een bedrijf dat alleen duurzame vis op de markt brengt, maakt prachtige kookboeken en heeft een eigen Youtube kanaal waar hij met overrompelend enthousiasme vertelt over zijn recepten. Omdat wij het weer hoog tijd vonden voor een lekker visrecept, maar dan wel super gemakkelijk, kozen wij op www.fish-tales.com voor dit mosselgerecht op Normandische manier. Het is geschikt als voorgerecht en als hoofdgerecht en wij vinden dat mosselen prima passen bij de ontluikende lente. Drink er een frisse Sauvignon bij of, als u helemaal in Normandische stijl wilt blijven, een droge cider!>>

Boeuf Bourguignon met Beefreepjes en Speckjes

De afgelopen dagen waren er weer veel berichten over de belasting van het milieu door veler wens om vlees te eten. Nu is het een illusie om te denken dat we dan allemaal maar vegetariër moeten worden en dat de wereld er vervolgens plots veel beter voor staat. Maar bewuster leven, flink minderen met vlees en dan alleen nog veel van gezonde, goede kwaliteit kopen scheelt behoorlijk. Er is bovendien, zo vinden wij tenminste, niets mis met een paar dagen per week sowieso geen vlees of vis eten. En de behoefte aan vlees is ook prima op te vangen met vleesvervangers, bijvoorbeeld die van de Vegetarische Slager. Op hun website, https://www.devegetarischeslager.nl, staan flink wat recepten die uiteraard om het toepassen van hun producten draaien maar waarmee smakelijke en gezonde maaltijden op tafel te zetten zijn. Wij besloten daar deze keer een variant te kiezen van een Boeuf Bourguignon waarbij het gebruikelijke rundvlees vervangen is door beefreepjes en gerookte speckjes waarin geen spat ‘beest’ zit. Grote kans dat als u het op tafel zet zonder er iets over te zeggen nauwelijks of niet zal opvallen dat er geen vlees in zit. Lekker makkelijk en smakelijk weekendrecept!>>

Mediterrane rundvleesragout met polenta

Voor ons recept voor dit weekend zijn wij eens een keer te rade gegaan bij waarschijnlijk de grootste lekkere receptenproducent van ons land, Albert Heijn. Dit is inderdaad echt weekendvoedsel: redelijk makkelijk te maken, uren laten sudderen, heerlijke geuren in huis. Kies het beste vlees dat u kunt vinden (bio, uiteraard), maak er een mooie fles rood bij open en droom weg naar mediterrane sferen. Overigens ook een heerlijk gerecht om er wat vrienden bij uit te nodigen. >>

Gehakttaart

Misschien dat velen van u het heerlijk vinden om in het weekend langdurig te kokerellen. Maar wij kennen ook heel wat mensen die het weekend opsplitsen in één dag lekker makkelijk en één dag uitgebreid. Wij zochten naar een aardig recept voor de ‘lekker makkelijk’-dag. En we hebben de laatste tijd zo vaak vegetarische recepten gebracht, dat er nu wel weer een keer een beetje vlees in mag. Op de website www.mytaste.nl van ‘Kookmeisje’ (zeker die site even bezoeken), kwamen wij deze gehakttaart tegen. Volgens kookmeisje is het een recept van haar schoonmoeder. Well done, schoonmoeder!>>

Winterse stoofschotel met een Italiaans tintje

Bij deze tijd van het jaar, met frisse neuzen en dikke jassen, hoort zo af en toe een lekkere stoofschotel. Niet te ingewikkeld om te maken, uren voorpret door de geren uit de keuken en dan aan het eind van een drukke of juist heel rustige dag lekker peuzelen. Wij vonden dit recept, u ziet het al aan de foto, op de website www.leukerecepten.nl van Sandra Koopmans en haar vriend Eric. Klik voor meer informatie.>>

Magioni bietenpizza met truffel en prosciuto

Bij een aantal vestigingen van AH kunt u tegenwoordig pizza’s en pizzabodems van Magioni kopen. De bodems worden trouwens ook door Body&Fit verkocht. Magioni klinkt Italiaans, maar is zo Nederlands als wat. Het is gestart door twee meisjes in Amsterdam. Het grote verschil met andere pizza’s is dat de bodems hier niet van meel zijn gemaakt maar voor 40% uit groentevezels bestaan. Dat scheelt ruim 30% koolhydraten en calorieën. De vezels komen uit groenten die gebruikt worden voor sappen. Op hun website (www.magioni.com) staat ook een aantal recepten. Daar kwamen wij dit recept tegen voor een pizza met een mondvullende smaak. Lekker voor het weekend!>>

Wafels van zuurkool met Little Willies

Als zodadelijk het ‘vreetfestijn’ aka Kerstmis achter de rug is, heeft u wellicht even genoeg van grote stukken vlees en van veel gangen. Als u dan nog wel zin heeft om echt te verrassen met iets leuks, maar licht en vegetarisch, hebben wij hier een erg fraai gerechtje voor u. Het is afkomstig van https://www.devegetarischeslager.nl/recepten/soort-gerecht/specials#content. Daar vindt u een boel lekkere recepten voor lichte voor-, hoofd- en bijgerechten. Wij zijn fans van de Vegetarische Slager; hun vleesvervangers kunnen zelfs overtuigde carnivoren nog flink aan het twijfelen brengen. Dus is af en toe een bezoek aan die website, en aan de schappen bij uw supermarkt, helemaal zo’n slecht idee nog niet. Zo vinden wij, in alle objectiviteit…>>

Gevulde Copas kalkoen

Indachtig het gezegde ‘variatie doet eten’ hebben wij deze keer een wat ander recept-van-de-week voor u dan gebruikelijk. Natuurlijk kunt u zich er de komende dagen al lekker mee verwennen, maar u kunt het ook bewaren tot kerstmis. Wij haalden onze informatie bij Boers en Boers, de officiële leverancier van Britse Copas kalkoenen. Over deze kalkoenen en ook over hun kippen hebben wij al eerder op ClassyLife geschreven (even ‘Copas’ invullen bij het zoekembleem bovenin). Het is lekker, traditioneel, feestelijk en niet al te ingewikkeld om te maken, waardoor er meer tijd voor andere leuke dingen overblijft.>>