Cassoulet met wintergroenten

Kerst betekent schranzen, veel eten, vaak veel te veel eten en drinken. Waarschijnlijk vergaat het u dan net als ons. Erna heeft u helemaal geen zin meer in eten, in grote stukken vlees, in overdaad. Daarom zochten wij voor de dagen na kerst een simpel te maken vegetarisch gerecht. Geen gedoe, gemakkelijk, smakelijk en gezond. Bij Jumbo vonden we dit recept voor cassoulet met wintergroenten. Het lijkt ons lekker en voedzaam.

4 personen

Voorbereidingstijd        25 min

Wachttijd                      25 min

Totale tijd                     50 min

Ingrediënten

500 g   spruitjes

4 el      olie

160 g   vegetarische kipstukjes

1 g       ui

2 tl       knoflook

1 tl       rode peper

0,5       winterpeen

0,5       knolselderij

1          bouillon keteltje groenten (28 g)

400 dl heet water

2 dl      blaadjes laurier

20 g     verse Italiaanse kruiden

500 g   witte bonen in tomatensaus

80 g     geraspte 30+ kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg de spruitjes toe en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet ze af.

Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin de ui, de wortel en de knolselderij op hoog vuur gedurende 3 min. Doe nu de knoflook, de rode peper en vegetarische kipstukjes erbij en bak nog 3 min.

Los het groentebouillonketeltje op in het hete water en doe dit samen met de laurier en Italiaanse kruiden bij de groenten. Breng het gerecht tegen de kook aan en laat het nog 5 min. zachtjes koken met een deksel op de pan.

Haal de pan van het vuur en roer de witte bonen en spruiten erdoor.

Schep het gerecht in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de cassoulet 25 min. in de oven tot de kaas mooi goudbruin is.

Schep het gerecht in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de cassoulet 25 min. in de oven tot de kaas mooi goudbruin is.

 

 

 

You must be logged in to post a comment