Groentebuffet voor Pakjesavond

Foto: Allerhande

Eten tussen het uitpakken van de cadeautjes door, dan is het pas écht Pakjesavond. En als u dat niet viert, blijft het een heerlijk recept uiteraard. Wij vonden het op www.allerhande.nl, dus bij ‘Appie’. Officieel is het een bijgerecht. Dus wilt u er uw maaltijd mee doen, maak dan wat meer of bedenk er iets bij. Overigens, met al dat speculaas en die banketletters is even iets minder eten natuurlijk zo slecht nog niet!

Ingrediënten

300 g rundergehaktballetjes

1 el olijfolie

234 g vega falafel balletjes

200 g pompoenstukjes

200 g mini bloemkool en -broccoli

200 g snoepkomkommers

1 friszoete appel

150 g cherrytomaten

200 g tzatziki

200 g zoete pompoenhummus

1 kaasfondue (Zie recept ‘Zaanlander kaasfondue’ elders op deze website.)

Keukenspullen

Bakpapier

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de rundergehaktballetjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Leg na 5 min. de falafelballetjes op de andere helft van de bakplaat en besprenkel met de rest van de olie. Bak samen nog 15 min. Kook ondertussen de pompoenstukjes in 5 min. gaar. Snijd de bloemkool- en broccoliroosjes kleiner. Snijd de komkommers in de lengte in kwarten. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in partjes. Serveer de groenten, balletjes, appel en spreads bij de Zaanlander kaasfondue (zie recept elders op deze website).

Variatietip: Behalve de kaasfondue kan alles wat van het groentebuffet overblijft mee in de lunchtrommel voor de volgende dag. Lekkere traktatie!

Ook te zien in Allerhande magazine 2017 nr. 11 – Thuis uit eten

 

You must be logged in to post a comment