Ierse aardappelstoof met herfstbok

We hadden er de afgelopen dagen al wat voorproefjes van, het is volop herfst. Dat betekent regen, wind, verwarming iets aan, bokbier, een lekker glas rood, in de stoel weggedoken iets gezelligs doen en uiteraard ook een herfstgerecht op tafel. Op de website van Jumbo, www.jumbo.com, kwamen wij dit tegen en het lijkt ons heerlijk. Het is nog vegetarisch ook, met speckjes! Gewoon proberen en smullen maar!

4 porties  eenvoudig  659 kcal per persoon
Voorbereidingstijd        20 min
Wachttijd                        20 min
Totale tijd                       40 min

Ingrediënten

75 g     roomboteR
0,5       knolselderij
1          grote prei
300 g   tuinerwten extra fijn (diepvries)
1 kg     iets kruimige aardappelen
1          flesje herfstbock (30 cl)
1          groentebouillonblokje
2          schalen Gerookte Speckjes (De Vegetarische Slager, à 125 g)
2 el      peterselie
200 ml    water
1 snufje    peper

Bereidingswijze

Smelt in een ruime braadpan 50 g boter. Voeg de knolselderij, prei en erwten toe en bak 2 min.

Schep de aardappelen door de groenten. Schenk het bier in de pan en voeg het bouillonblokje met het water toe. Breng aan de kook.

Draai het vuur laag en stoof de aardappelen en groenten afgedekt in 20 min. gaar. Smelt in een koekenpan de laatste 25 g boter. Bak de spekjes in 5 min. knapperig.

Schep de stoofschotel in 4 diepe borden. Bestrooi met de spekjes, peterselie en peper naar smaak.

Tip
De overgebleven knolselderij is heel lekker om een romige puree mee te maken.

 

You must be logged in to post a comment