Lasagne uit de pan

Wellicht bent u gewoon lekker thuis voor een relaxed weekend. Misschien staat u op de camping, zit u in de boot. Hoe dan ook, waar dan ook, u heeft geen zin in langdurig koken maar wilt wel wat lekkers op tafel. Op www.leukerecepten.nl kwamen wij dit recept tegen voor lasagne waarvoor u geen over nodig heeft, maar gewoon een flinke pan. Kijk, lekker en lekker makkelijk! Het is een recept met gehakt en riciotta, maar uiteraard kunt u een vegetarische ingrediënten toepassen!

Ingrediënten

300 gr gehakt

1 uitje

½ courgette

500 ml gezeefde tomaten

1 theelepel italiaanse kruiden

250 gr ricotta

6 bladen lasagne (vers)

Peper en zout

Verse basilicum om te garneren

Materialen

Pan van 20 cm doorsnede

Aluminiumfolie

 

Bereiding

Fruit het uitje aan in een pan. Voeg het gehakt toe en rul bruin. Snijd de courgette in kleine blokjes en voeg toe aan het gehakt. Giet de tomatensaus erbij en breng op smaak met de Italiaanse kruiden en peper en zout. Laat dit mengsel een paar minuten pruttelen. Neem een andere pan (ca 20 cm) en doe een beetje olie of boter op de bodem. Doe daarop een laagje van het gehaktsaus (ongeveer 1/3).

Schep daarop een paar hoopjes met ricotta. Dek af met ongeveer 3 lasagnevellen, scheur deze in stukken om het passend te maken. Herhaal nogmaals met de saus, ricotta, lasagnevellen, saus en ricotta. Dek de pan af met een deksel of wat aluminiumfolie en zet het vuur laag. Bak de lasagne ca 25 minuten. Check of de lasagnevellen goed zacht zijn en serveer met wat verse basilicum.

Gebruik voor dit recept verse lasagnevellen (te koop bij de meeste grote supermarkten). Harde lasagnevellen worden minder snel zacht.

Makkelijk en smakelijk. Lekker glaasje erbij, geslaagd weekend!

You must be logged in to post a comment