Pastasalade met kip van CookLoveShare.nl

Wellicht heeft u nog nooit gehoord van de website www.cookloveshare.nl. Dan is het nu de hoogste tijd om daarin verandering te brengen. Het is een recepten- en kookblog van giga-uitgever Sanoma dat samenwerkt met een aantal grote supers en met bloggers. Op basis van je voorkeuren (wel even registreren) kun je dagelijks uit de heerlijkste recepten kiezen en meteen ook boodschappenlijstjes samenstellen. Super handig allemaal. Wij kregen van hen een recept voor een lekkere pastasalade met kip, gegrilde groenen en pesto, u vindt het ook hier: https://www.cookloveshare.nl/recepten/pastasalade-met-kip-gegrilde-groenten-en-pesto

Dit is een goed voorbeeld van een CookLoveShare-recept. Het is makkelijk, snel klaar en gezond. Natuurlijk kun je voor een slanke versie verse kruiden gebruiken in plaats van pesto en wat minder pasta gebruiken. Met meer dan  5.000 recepten vind je op deze site altijd wel een gerecht dat bij je past. Op CookLoveShare.nl vind je dagelijks nieuwe recepten, keukentrucs en kooktips. Daarnaast biedt het ook veel informatie over bekende en minder bekende ingrediënten. Ook leuk: met je persoonlijke weekmenu swipe je elke week je menu bij elkaar, afgestemd op je smaak en de supermarkt waar je boodschappen doet. Daarbij wordt natuurlijk ook opgelet op de aanbiedingen. Favoriete recepten bewaar je, net als artikelen die je nog eens terug wilt lezen, in je eigen kookboek. Daar kun je ze altijd vinden. En als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, krijg je wekelijks nieuwe recepten, tips en FOODinspiratie in je mailbox. Gewoon eens een tijdje proberen!

Ingrediënten voor 4 personen

 • 350 g Penne Rigate
 • 2 gerookte kipfilet
 • courgette
 • rode ui
 • 1 bosje verse bladpeterselie
 • 50 g zwarte olijven zonder pit
 • 50 g zongedroogde tomaten
 • 1 stronk broccoli
 • 250 g groene asperge
 • el Bertolli pesto verde

Bereiden, minder dan 30 minuten

 1. Kook de penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de penne na het afgieten met ruim koud water na en laat uitlekken in een vergiet.
 2. Snijd de kipfilet in blokjes en maak met een kaasschaaf lange repen van de courgette. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie en de zwarte olijven klein. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
 3. Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de broccoli in roosjes gedurende 5 minuten. Zet een grillpan op hoog vuur en grill hierin de groene asperges en de courgetterepen.
 4. Meng de zongedroogde tomaten, de rode ui, de olijven en de peterselie met de pasta in een grote schaal. Breng de pastasalade op smaak met de Bertolli Pesto Verde. Voeg als laatste de courgetterepen en de asperges toe.

Een verrukkelijke Italiaanse salade als deze pastasalade met kip, gegrilde groenten en pesto kom je niet snel tegen. Bron: Bertolli

 

You must be logged in to post a comment