Rommeltjes plaattaart. Niet weggooien maar opeten!

In het kader van Duurzame Dinsdag kregen wij van www.verseoogst.nl een mail over een lekker recept waarmee je de ijskast leeg kunt maken. Dat delen wij graag met je. Want een ijskast vol restjes… herken je dat? Een halve courgette, een klein beetje ham, wat geraspte kaas. Juist met die restjes maak je een fantastische plaattaart. Hieronder geven we een voorbeeld van ingrediënten, maar werkelijk alles kan op je rommeltjes plaattaart, gewoon lekker experimenteren dus!

Receptinformatie
4 personen
Hoofdgerecht
20-30 min

Ingrediënten

125 gram roomkaas met kruiden
10 plakken gekookte ham
10 plakken rauwe ham
10 centimeter droge worst
halve courgette
200 gram voorgekookte aardappelen
150 gram geraspte belegen kaas
halve aubergine
1 pak flammkuchendeeg
1 eetlepel olie
peper
zout
200 gram cherrytomaten

Maar uiteraard kun je er ook ander restanten opdoen dan bovengenoemde en ‘m bijvoorbeeld helemaal vegetarisch houden!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Rol het flammkuchendeeg met bakpapier naar de onderzijde (daar zit het deeg in gerold) uit op een bakplaat en bestrijk de bodem met de zachte roomkaas met kruiden.
Snijd de gekookte en rauwe ham in repen.
Was de trostomaatjes en halveer ze.
Snijd de droge worst in dunne plakjes.
Hak de courgette, aubergine en aardappels in stukjes.

Verdeel alle ingredienten over de flammkuche en bestrooi ze met de geraspte kaas.
Schenk de olijfolie erover uit.
Bestrooi het geheel met peper en zout.

Koken
Bak de plaattaart onderin de oven in 15 minuten knapperig en gaar.

Serveren
Snijd de plaattaart in vierkanten en serveer.

Zie voor nog meer heerlijks www.verseoogst.nl

You must be logged in to post a comment