Smaak & techniek

Wij doen het deze week eens anders dan anders. Geen recept, maar een verwijzing naar een nieuw kookboek dat net uit is, met 140 recepten die je kookkunsten naar een hoger niveau brengen. In Smaak & techniek deelt Naomi Pomeroy al haar kennis, passie en ervaring, met 140 recepten die de basis vormen van goed kunnen koken.

Naomi Pomeroy (1974) is al 20 jaar chef-kok. In 2007 opende ze haar eigen restaurant, Beast, in Portland, Oregon. Zij bezocht geen fancy kookscholen, maar haalde haar kennis uit kookboeken en zelfstudie. Ze leerde klassieke kooktechnieken, deed enorm veel ervaring op en begon het belang van goede ingrediënten in te zien. Hierdoor weet zij de perfecte balans te vinden tussen smaken, kruiden en texturen. Naomi werd geprezen in diverse toonaangevende culinaire media, kwam op televisie als deelnemer aan Iron Chef en als jurylid in Knife Fight. Ook heeft ze een TED Talk op haar naam staan. Haar grootste triomf kwam in 2014, toen ze de prestigieuze James Beard Award ontving voor Best Chef Northwest.

In het boek leidt ze je stap voor stap door elk recept, laat ze zien hoe de gerechten worden opgebouwd en onthult ze  de eenvoudige technieken die chef-koks toepassen om professionele resultaten te behalen. De recepten voor sauzen, voorgerechten, salades, groenten en desserts kunnen naar hartenlust worden gecombineerd met gevogelte-, runder-, lams-, groente-,  vis- en eiergerechten. Dat levert heerlijke en spectaculaire maaltijden op, door het hele jaar heen. Daarnaast bevat dit boek uitleg over ingrediënten, keukengereedschap en kooktechnieken. Smaak & techniek | Naomi Pomeroy | Spectrum ISBN 978 90 00 35575 4 | € 39,99. En volgende week uiteraard gewoon weer een lekker recept!

You must be logged in to post a comment