Spaghettipompoen met tomaten, spinazie en ricotta

Bij het zoeken naar een echt herfstrecept dachten we eerst aan ouderwetse stamppotten. We kwamen een erg lekkere tegen bij ‘de man die niet koken kan’. Maar welbeschouwd hebben we daar nog tijd genoeg voor.  Toen schoten ons al die oranje pompoenen binnen die je overal ziet. Bij ‘Appie’ kwamen we een recept tegen dat ons wel aanspreekt. De vrouw des huizes hier houdt niet van pompoenen, dus dat wordt niets, maar hopelijk doen wij u er wel een plezier mee. Overigens, die naam is verwarrend, want er komt geen echte spaghetti aan te pas…

Hoofdgerecht
4 personen
370 kcal voedingswaarden
15 min. bereiden
40 min. oventijd

Ingrediënten

1 spaghettipompoen

250 g ricotta

2 el olijfolie

2 tenen knoflook

400 g rivolo-cherrytomaten

200 g spinazie

2 el balsamicoazijn

Keukenspullen

Bakpapier

Bereiden

Stap voor stap koken

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

Halveer de pompoen in de lengte. Verwijder de pitten en houd achter.

Leg de pompoenhelften met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Stort de ricotta uit het bakje naast de pompoen op de bakplaat. Bak de pompoen en ricotta ca. 35-40 min. in het midden van de oven. Let op dat de ricotta niet verbrandt.

Prik met een vork in de pompoen. Deze is gaar als de vork er makkelijk in gaat. Leg de laatste 20-25 min. de pompoenpitten erbij op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi eventueel met zout. Rooster goudbruin.

Snijd ondertussen de knoflook fijn en de tomaten doormidden.

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en tomaten 5 min.

Voeg de spinazie toe en roerbak nog 3 min.

Neem de wok van het vuur en breng het tomaten-spinaziemengsel op smaak met de balsamicoazijn, peper en zout.

Neem de pompoen en ricotta uit de oven.

Trek het pompoenvlees met een vork in slierten.

Schep de pompoen voorzichtig in diepe borden en verdeel het tomaten-spinaziemengsel erover.

Verbrokkel de ricotta erover en garneer met de geroosterde pompoenpitten.

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189423/spaghettipompoen-met-tomaten-spinazie-en-ricotta

 

Foto’s en informatie: Allerhande/ Albert Heijn

You must be logged in to post a comment