Spiraal taart met brie

Een van de vrienden van ons ‘huis’ is BCM Uitgevers in Eindhoven, uitgever van magazines als Buiten Leven, Toer Actief, Herenhuis en muziekmagazine Soundz. Nieuwste tijdschriftloot aan hun stam is het magazine Leuke Recepten, gemaakt samen met Sandra Koopmans van www.leukerecepten.nl. Het eerste magazine verscheen enkele weken geleden in de winkels en het staat echt boordevol heerlijke recepten en nuttige tips. Wij vonden bij Sandra een kleurrijke hartige taart vol gezonde groenten, die betrekkelijk snel klaar is en beslist voor applaus zal zorgen.
Deze hartige taart met brie is niet alleen prachtig om te zien, maar ook erg lekker en vol met groenten. Het recept is voor een taart voor 2 personen, rekent u op 20 minuten bereidingstijd en 35 minuten in de oven.

Ingrediënten

5 á 6 plakjes hartig taartdeeg

1,5 courgette

1 wortel (winterpeen)

3 eieren

1 theelepel tijm

1 theelepel oregano

3 geroosterde paprika’s

125 ml room

200 gr brie

Snuf peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in plakken en dep deze goed droog met keukenpapier. Snijd met een mandoline of dunschiller plakken van de wortel en courgette. Snijd ook de brie in plakken. Meng in een kom de eieren met de room, tijm, oregano en peper en zout. Bekleed nu de ovenschaal met het hartig taartdeeg door de plakken aan elkaar de maken.

Prik wat gaatjes in het deeg en begin met het toevoegen van de groenten. Eerst rechtop een ronde wortel, dan courgette enzovoorts. Voeg tussendoor een ronde met gegrilde paprika of brie toe. Op het einde worden de cirkels steeds een beetje kleine en voeg je rondjes van de groenten toe. Giet het ei mengsel er overheen en bak nu af in ongeveer 35 minuten in de oven.

Tip: Varieer met de groenten die je gebruikt zoals met zoete aardappel, gele courgette of aubergine.

Tip: Heb je geen mandoline? Gebruik dan een kaasschaaf of dunschiller om plakken van de groenten te maken.

Dit recept is gemaakt door Jaimy.

You must be logged in to post a comment