Vegetarische cannelloni

Het koude weer vraagt om een lekker stevig gerecht. Dan denk je uiteraard aan stamppot, maar de recepten daarvoor zie je al bijna elke dag voorbijkomen. Wij zochten wat verder en op www.leukerecepten.nl kwamen wij dit recept voor vegetarische pasta tegen. Er kwamen recentelijk weer wat afschuwelijke beelden over mishandeling van vee voorbij, waardoor vleesloos eten nog extra aan betekenis wint. Althans, bij ons. Dit recept voor vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus is een hoofdgerecht dat zo’n 40 minuten in de keuken en 25 minuten oventijd vraagt. Het is een recept voor drie personen. Onderaan vind je een link voor een uitlegvideo op Youtube, dat is helemaal gemakkelijk!

Ingrediënten

12 vellen verse lasagne vellen

1 paprika

1 courgette

1 ei

125 gr champignons

250 gr ricotta

100 gr geraspte mozzarella kaas

1 blikje tomatenpuree

400 ml tomatenblokjes

1 ui

2 tenen knoflook

1 theelepel Italiaanse kruiden

peper en zout

Materialen

Grote ovenschaal of 2 middelgrote

Bereiding

Snijd de paprika, courgette en champignons klein. Verhit een beetje olie in een pan en bak deze groenten hier in. Laat 10 minuten op laag vuur bakken. Neem een andere pan en verhit hier ook een beetje olie in en voeg het fijngesnipperde uitje en knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en vervolgens ook de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper, zout en italiaanse kruiden. Laat de saus za. 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

Verwarm de oven op 200 graden. Giet de gebakken groenten eventueel af mocht er veel vocht zijn vrijgekomen en doe in een kom en laat iets afkoelen. Kook de lasagnebladen in een pan met water 1 minuut en laat uitlekken op de bijvoorbeeld de rand van een vergiet of kom. Zorg dat ze niet aan elkaar plakken. Gebruik je harde bladen, kook deze dan net zo lang tot ze zacht genoeg zijn om te rollen. Voeg de ricotta, ei, peper, zout en de helft van de geraspte mozzarella toe aan de groenten en schep er door heen. Neem een voorgekookt lasagnevel en leg met de korte zijde naar je toe. Verdeel een beetje van de vulling aan het begin van het vel en rol voorzichtig op. Duw niet te hard anders komt het er aan de zijkanten uit. Herhaal dit met alle bladen en vulling. Doe ongeveer een kwart van de tomatensaus in een ovenschaal. Leg hier de cannelloni rolletjes in. Gebruik eventueel 2 ovenschalen. Verdeel de rest van de saus er over. Bestrooi met de overgebleven helft van de kaas en zet 25 minuten in de oven.

Abonneer je op het Youtube kanaal van Leuke Recepten voor nog meer aantrekkelijke kook- en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

You must be logged in to post a comment