Golfpark Rotterdam krijgt vorm

Golf Park Rotterdam 1

Veel golfbanen en golfclubs hebben het de laatste jaren moeilijk gehad door de economie en soms ook door te hoog gespannen verwachtingen over aantallen leden en over de hoogte van haalbare geldstromen. Maar golf blijft populair, groeit zelfs nog, en hoe geweldig is het dan als een ondernemer toch zijn nek durft uit te steken en een nieuwe golfbaan start. Ruim tien jaar nadat golfondernemer John Scholte via een prijsvraag de rechten verwierf om op een steenworp afstand van Rotterdam The Hague Airport een 27 holes golfbaan te verwezenlijken, zijn de graafmachines nu bezig met de ruwe shaping van de baan. De afgelopen jaren zijn honderdduizenden kubieke meters grond gestort en nu is dus met de aanleg van de baan begonnen. Langzaam maar zeker worden de contouren zichtbaar van de eerste volwaardige 27 holes golfbaan binnen de stadsgrenzen van Rotterdam. Golfliefhebber? Zorg dat u erbij bent!

Golf Park RotterdamHole 4

Het vergt geweldig veel tijd, geduld en doorzettingsvermogen, maar langzaam maar zeker krijgt Golfpark Rotterdam vorm. En daarmee ook het levenswerk van oud-Nederlands golfkampioen en golfondernemer John Scholte. De man die in de jaren tachtig het unieke Golfcentrum Rotterdam (GCR) realiseerde en tot een succes maakte, zocht al jaren naar een mogelijkheid om ergens in Rotterdam een volwaardige golfbaan te realiseren. Op een 68 hectare groot gebied in Overschie, dat de overgang vormt van de havenstad naar het landelijk gebied tussen Rotterdam en Delft, kreeg hij de kans om de eerste volwaardige golfbaan met 3 x 9 holes te creëren binnen de grenzen van de gemeente Rotterdam, in combinatie met andersoortige recreatie zoals aantrekkelijke fiets- en wandelpaden. Een bijzonder project, waar de passie voor de golfsport en liefde voor de natuur samenkomt, op een gebied dat inmiddels de NSW-status ‘Landgoed de Poort’ heeft gekregen.

Golf Park RotterdamHole 2

De plannen werden verder uitgewerkt en inmiddels is dus gestart met de aanleg van deze baan, naar een ontwerp van de Belgische architect Bruno Steensels en met de creatieve invulling van landschapskunstenaar Manfred van der Wal. Golfpark Rotterdam zal, als het volledig is gerealiseerd, drie plezierig speelbare 9-holes banen bieden. Plus natuurlijk een royale driving range en alle gebruikelijke faciliteiten van een golfbaan. “Uitgangspunt is dat het een fijne golfbaan moet worden, waar je niet gefrustreerd vanaf komt. Het zal een uitdagende, maar toch vooral ook een plezierig speelbare baan worden. Naar Amerikaans model zal één van de drie 9-holes banen een senioren course worden, die je lekker in een uurtje of anderhalf kunt lopen”, legt John Scholte uit. “Onderzoeken wijzen uit dat er een groeiende behoefte is om bijvoorbeeld na het werk even een rondje golf te lopen. Daar spelen wij met Golfpark Rotterdam op in. Maar daarnaast kun je natuurlijk als het hele plan is gerealiseerd ook lekker 18 of 27 holes lopen. En dat alles in een prachtig natuurgebied met de skyline van Rotterdam aan de horizon. Nog even geduld dus, maar dan heeft Rotterdam er een uniek golfproject bij. Meer informatie, ook over het lidmaatschap en over zakelijke mogelijkheden, vindt u op www.golfparkrotterdam.nl

Golf Park Rotterda Hole 3

 

 

You must be logged in to post a comment