Een uitkomst voor reizigers op Schiphol is dit, met name voor reizigers die er maar incidenteel komen, bijvoorbeeld voor hun vakantiereis. Wij lazen dit bericht op www.verkeersnet. nl. Schiphol is zo groot geworden dat je af en toe jezelf vertwijfeld kunt afvragen waar je nu toch heen moet? Voortaan is dat probleem er niet meer. Dat wil zeggen: als u over een smartphone met navigatie beschikt. Want binnen Schiphol kunt u nu net zo navigeren als erbuiten.>>

index

892758_1379284705627552_1388366721_o

Een uitkomst voor reizigers op Schiphol is dit, met name voor reizigers die er maar incidenteel komen, bijvoorbeeld voor hun vakantiereis. Wij lazen dit bericht op www.verkeersnet. nl. Schiphol is zo groot geworden dat je af en toe jezelf vertwijfeld kunt afvragen waar je nu toch heen moet? Voortaan is dat probleem er niet meer. Dat wil zeggen: als u over een smartphone met navigatie beschikt. Want binnen Schiphol kunt u nu net zo navigeren als erbuiten.

Is dat bijzonder dan? Ja, dat is het. De nieuwste update van de Schiphol Airport App maakt het mogelijk deze ook binnen de terminal te gebruiken om de weg te vinden. Omdat GPS normaliter niet werkt binnen gebouwen, zijn meer dan 2.000 zogeheten beacons geplaatst op de luchthaven. Daarmee kan de gebruiker van de app tot op 5 meter nauwkeurig zijn positie bepalen. De app kan zo bijvoorbeeld de weg aangeven naar de juiste gate.

schiphol-app-16x9

Eerdere experimenten met navigatie via het Wifi-netwerk wezen uit dat deze aanpak niet zou gaan werken en dat beacons nodig waren om voldoende nauwkeurigheid te bereiken. Daartoe werd een nieuwe plattegrond van Schiphol ontwikkeld en speciale software voor locatiedetectie. Dat had de nodige voeten in de aarde. Zo moet de app bijvoorbeeld weten op welke verdieping de reiziger zich bevindt. Ook het ontwerp van de kaart en de toepassingskleuren om zo de reiziger een overzichtelijk beeld te bieden waren onderwerp van uitvoerig onderzoek.

De ‘Indoor Wayfinding’ optie is nu een paar maanden getest. Van de gebruikers van de app gebruikt 15 procent de indoor kaart. De app wordt dagelijks door zo’n 16.000 mensen gebruikt. In de toekomst kan de functionaliteit ook worden gebruikt om reizigers te informeren over nabij gelegen voorzieningen, zoals bars en restaurants. Zo wordt uw leven nog weer een stukje gemakkelijker gemaakt.

28691812_ml

Leave a Comment