Kunstgras is met de jaren steeds populairder geworden. Dit is dan ook niet zo heel gek want kunstgrassen bieden veel voordelen in vergelijking met echt gras. Tegenwoordig is het kunstgras zelfs bijna niet meer van het echte gras te onderscheiden. We gaan je de grootste voordelen van kunstgras vertellen.

Het onderhoud

kunstgras-tuin-gemiddelde-grootte

De voornaamste reden dat veel mensen voor kunstgras kiezen, is dat het een stuk minder onderhoud nodig heeft dan echt gras. Zo hoef je het niet meer te sproeien, heeft het geen bemesting nodig en hoef je het niet te maaien. Je bent dus een stuk minder tijd kwijt aan het onderhoud. Daarnaast heeft onkruid geen kans om er tussen te groeien, mits het kunstgras goed aangelegd is. Het kan tevens goed tegen de zon, zal niet verkleuren en je hebt op die manier altijd een prachtig groen gazon.

Milieuvriendelijk en duurzaam

Het leggen van kunstgras is makkelijk gedaan en het wordt vaak duurzaam geproduceerd. Kunstgras van goede kwaliteit gaat zo’n 10 tot 25 jaar mee. Dit maakt het leggen van kunstgras een stuk duurzamer en beter voor het milieu dan echt gras. Echt gras heeft namelijk flink wat onderhoud nodig en het telen ervan kost veel tijd, water en bemesting. Kunstgras is er voor elk budget. Afhankelijk van de prijs zit er vaak wel een verschil in kwaliteit. Dit verschil zie je vaak in de ondergrond, de stevigheid en de dikte van het kunstgras. Kunstgras van goede kwaliteit is daardoor bijna niet meer te onderscheiden van echt gras.

Andere voordelen

kunstgras-dichtbij-close-up

Kunstgras is een perfecte ondergrond om een zwembad op te plaatsen of onder een speeltoestel te leggen. Omdat dit de zon tegenhoudt, zal dit geen effect op het gras hebben en zal het altijd mooi groen blijven. Daarnaast is het zacht en dit zorgt ervoor dat het een veilige ondergrond is voor kinderen om op te spelen. Het kan niet beschadigen en er zullen geen kuilen kunnen vormen waar ze door kunnen vallen. Daarnaast is kunstgras een perfecte optie als je wel gras in de tuin wilt, maar last hebt van een allergie. Zo kun je wel alle voordelen van gras in de tuin hebben, maar zonder hier nadelen van te ondervinden. Wel is het hierbij belangrijk dat het kunstgras op de juiste manier gelegd wordt. Als dit op de juiste manier gedaan is, dan zul je zeker jaren plezier kunnen hebben van het kunstgras in de tuin.

Leave a Comment