In de wereld van verlichting zijn er ontzettend veel keuzemogelijkheden, maar laten we eerlijk zijn: als je thuis nog steeds gloei- of halogeenlampen gebruikt, loop je een beetje achter. Waarom? Dat leggen we je in dit artikel graag uit. Hier zijn vier belangrijke redenen waarom je NU al je lampen in huis moet vervangen door led lampen.

Zuinig en energiebesparend

led-lampen

Laten we meteen beginnen met de portemonnee, dat haalt immers bijna iedereen over de streep. LED-lampen staan bekend om hun ongelooflijke energie-efficiëntie. Ze verbruiken tot wel 80% minder energie dan traditionele gloeilampen en gaan veel langer mee. Dat betekent dat je niet alleen je energierekening verlaagt, maar ook minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen. Een win-win situatie voor jou én het milieu.

Langere levensduur

Stel je voor dat je een lamp hebt die jarenlang meegaat zonder dat je je zorgen hoeft te maken over vervanging. Dat is precies wat LED-lampen bieden. Met een gemiddelde levensduur van 25.000 tot 50.000 branduren, gaan LED-lampen aanzienlijk langer mee dan de wat meer traditionele opties. Dus: heb jij twee linkerhanden? Een lamp vervangen hoeft met led-lampen in ieder geval (bijna) niet meer.

Milieuvriendelijk

moderne-kledingkast

Wil je je ecologische voetafdruk verminderen? LED-lampen zijn een ontzettend milieuvriendelijke lichtbron. Ze bevatten geen schadelijke stoffen zoals kwik, in tegenstelling tot sommige andere lampen. Omdat LED-lampen energiezuinig zijn en een stuk langer mee gaan ontstaat er ook nog eens een stuk minder afval, er worden immers minder vaak lampen vervangen en weggegooid. Het milieu is je alvast dankbaar!

Directe verlichting

Verlang je naar helder licht zodra je de schakelaar omdraait? LED-lampen hebben geen opwarmtijd nodig en geven meteen vol licht, waardoor ze perfect zijn voor ruimtes waar directe verlichting belangrijk is, zoals badkamers en keukens. Bovendien bieden LED-lampen uitstekende kleurweergave, wat betekent dat de kleuren in je interieur er levendig en natuurlijk uitzien. LED-lampen zijn ook beschikbaar in allemaal leuke kleurtjes en dus ideaal om een toffe of gezellige sfeer in jouw woon- of slaapkamer te creëren. Naast het feit dat LED-lampen dus handig en energiezuinig zijn kun je er ook je creativiteit volop in kwijt. Dus, als jouw huis nog vol hangt met halogeenlampen of gloeilampen, wordt het hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. Dat is beter voor je portemonnee en het milieu en het werkt ook nog eens een stuk efficiënter. Beter kan het niet!

Leave a Comment