Wil jij weten hoe je moet handelen tijdens noodsituaties? Als een dergelijke situatie zich voordoet, is het handig om te weten wat er moet gebeuren. In dit artikel leggen we daarom stapsgewijs uit hoe jij jezelf kunt voorbereiden op calamiteiten. Zo voorkom je dat een klein incident uit de hand loopt en weet je precies wat je moet doen!
1. Alarm inschakelen
Om verbinding te maken met de juiste hulpverlening, kun je met behulp van een speciale alarm app een alarm versturen. Op het moment dat je de oproep verstuurt, zorgt de app ervoor dat er zo spoedig mogelijk iemand ter plaatse is om noodhulp te verlenen. Daarbij kan de hulp afkomstig zijn van mensen uit de directe omgeving, of na verificatie door de alarmcentrale, de politie of het landelijke netwerk van mobiele surveillancebedrijven.
2. Automatische oproep
In het geval van een calamiteit is het van levensbelang dat je hulp krijgt. Door de geavanceerde technieken voor GPS-locatiebepaling kan jouw positie heel nauwkeurig bepaald worden, waardoor de helpers heel snel ter plaatse kunnen zijn. Wist je dat er mobiele apps bestaan die beweging detecteren? Wanneer je onvoldoende beweegt en niet in staat bent om te waarschuwen, dan slaat deze automatisch alarm. Dit gebeurt uiteraard ook als de mobiele telefoon stuk gaat of geen verbinding meer heeft.
Valdetectie
Kies bijvoorbeeld voor het alarmeringssysteem met man down alarmering van x-guard. Hierbij wordt met de risicoknop beweging gedetecteerd. Wanneer de app gedurende de ingestelde tijd onvoldoende beweging vaststelt, zal de telefoon automatisch alarm slaan. Daarom is de veiligheidsoplossing geschikt als man-downsysteem, welke gebruikt worden als mensen plat liggen. Zo voorkom je gevaar en vergroot je jouw gevoel van veiligheid!
3. Oproep
Nadat het alarm is verzonden, worden alle hulpverleners uit de directe omgeving rechtstreeks gebeld vanuit de app of de alarmcentrale. Daarbij horen ze meteen welk soort noodsignaal vanaf welke locatie is verstuurd en door wie. Zij kunnen vervolgens actie ondernemen door zelf hulp te verlenen of de ambulance, huisarts of politie in te schakelen. Indien er onvoldoende helpers beschikbaar zijn, wordt de centrale opgeroepen of zal er een mobiele surveillant of politie ingezet worden.
4. Sleutelhouders
Tot slot kunnen er sleutelhouders ingeschakeld worden. Zij hebben toegang tot locaties of panden, waardoor de sleutelhouders snel hulp kunnen verlenen op het moment dat iemand die op deze locatie is, alarm slaat. Zij worden namelijk gebeld door de alarmcentrale om de deuren te openen en om directe hulp te verlenen. Deze sleutelhouders kunnen gekoppeld worden aan de bestaande systemen om zodoende toegang te krijgen.
Met de bovenstaande tips verklein je de risico’s aanzienlijk én vergroot je de kans op een goede afloop.
Leave a Comment