4 slimme instellingen, tips en tricks om je Samsung voor je te laten werken in plaats van tegen je! Veel mensen besteden veel tijd op hun telefoon wat een negatieve invloed kan hebben op hun productiviteit en geluk. Door je Samsung op de juiste manier in te stellen en te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je brein weer rationeel en productief wordt in plaats van emotioneel en verslaafd. Wil je weten hoe dit werkt? In dit artikel zullen wij het met je delen.

telefoon-iphone-gebruiken

#1: Schakel (al) je notificaties uit.

Een slimme tip om je Samsung beter voor jou te laten werken is om alle notificaties uit te schakelen. Het uitschakelen van notificaties is vergelijkbaar met het op dieet gaan en het verminderen van de verleiding om te snoepen. Dit kan je helpen om minder tijd te besteden aan bepaalde apps en om de verleiding om je telefoon te gebruiken te verminderen.

#2: Zet ‘til op om te activeren’ uit.

Je Samsung is standaard ingesteld om het scherm te activeren wanneer je hem oppakt. Dit kan leiden tot afleiding en kan ervoor zorgen dat je continu gestimuleerd wordt om je notificaties te bekijken. Maar als je de controle wilt behouden over wanneer je je Samsung toestel gebruikt, is het beter om deze functie uit te schakelen.

Hier is hoe:

  • Ga naar Instellingen.
  • Selecteer Geavanceerde functies.
  • Selecteer Bewegingen en gebaren.
  • Zet de optie voor ’til om te ontwaken’ uit.

#3: Gebruik de ‘niet storen’ modus:

Om je concentratie en productiviteit te verhogen kun je het beste je telefoon helemaal wegleggen. Maar soms wil je je Samsung toestel gebruiken, bijvoorbeeld om muziek te luisteren, zonder gestoord te worden door belletjes. Voor dit doel kun je de Niet storen-modus gebruiken.

  • Ga naar Instellingen.
  • Selecteer Geluid en trillingen.
  • Selecteer Niet storen.
  • Stel de gewenste opties in, zoals automatisch inschakelen en toevoegen van uitzonderingen voor favoriete contacten.

#4: Koop niet het nieuwste toestel!

Het is vaak zo dat wanneer er een nieuw toestel uitkomt wij geneigd zijn om die meteen te halen. Dit is diepgeworteld in onze telefoonverslaving om de nieuwste gadgets te hebben terwijl het helemaal niet nodig is. Is je scherm of backcover stuk? Of loopt je accu snel leeg? Een goede oplossing is het laten repareren van je toestel want die kan langer mee dan je denkt!

Tegenwoordig zijn er meerdere winkels die zich hebben gespecialiseerd in het repareren van telefoons, zoals bijvoorbeeld ThePhoneLab. Deze winkel biedt reparatieservices aan voor verschillende merken, waaronder het repareren van je Samsung toestel, iPhone, iPad, OnePlus, OPPO en meer. Ze hebben onder andere winkels in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en meer. Je kunt langs bij één van de winkels voor de reparatie van je telefoon en het wordt veelal binnen 30 minuten gerepareerd.

Hopelijk zal je door middel van deze tips je brein weer rationeel en productief gebruiken in plaats van emotioneel en verslaafd. Reminder, leg je telefoon even weg na het lezen van dit artikel en ga bezig met wat je écht moest doen.

Leave a Comment