Het zit boordevol eiwitten en andere belangrijke voedingsstoffen!

Hüttenkäse, ook wel: cottage cheese, wordt over het algemeen niet als de meest spannende, smaakvolle kaas beschreven. Het kan echter een ware toevoeging zijn aan je voedingspatroon. Je vindt het product in de supermarkt, waar het vaak dichtbij de ricotta en mozzarella staat.

“);
}else{
document.querySelectorAll(‘.single .in-article-container’).forEach(el = {
el.style.display = ‘none’;
});
}

Wat is hüttenkäse precies?

Hüttenkäse is een jonge kaassoort en heeft een brokkelige structuur. Wanneer je het bakje opent, zie je allemaal kleine, witte bolletjes. Deze textuur ontstaat tijdens het maken van de kaas. Tijdens dit proces worden melkzuurbacteriën en stremsel aan verhitte melk toegevoegd. Dit zorgt voor stolling van de eiwitten die samen een vaste substantie vormen: de wrongel. Het verschil met andere kazen, is dat bij hüttenkäse de wrongel niet wordt samengeperst in een vat waardoor er vocht…

Lees verder bij www.tipsenweetjes.nl

Leave a Comment