Weet jij al wat je komende zomer gaat doen qua vakantie? Ben je in het bezit van een motorrijbewijs, dan hebben wij nog wel een aantal leuke ideeën voor je ter inspiratie. Europa is namelijk vol van mooi landschappen waar je heerlijk doorheen kunt toeren op de motor. We bespreken in dit artikel zes prachtige motorroutes in Europa. Tijd om je motor gereed te maken, jezelf chique nieuwe motorkleding te gunnen en erop uit te gaan op ons mooie continent!

bergen-weg

Mountain Course op Isle of Man

Het Britse platteland is prachtig om doorheen te toeren op de motor met haar oude plaatsjes en glooiende heuvels. Maar veel mensen die Groot-Brittanië bezoek, late Isle of Man links liggen. Dit eiland ligt tussen Groot-Brittanië en Ierland in en is een heerlijk, rustige, landelijke en bijzondere plek. Jaarlijks wordt hier ook de Tourist Trophy verreden op een straatcircuit. Deze route van 60 kilometer kun je ook zelf rijden. Hij voert je over het hele eiland. Onderweg passeer je pittoreske dorpjes, kleine bruggetjes en mooie heuvels. Niet vergeten om links te rijden, natuurlijk!

Trollenroute in Noorwegen

Noorwegen is natuurlijk prachtig. Sterker nog, het ius misschien wel het mooiste land van Europa. Alleen moet je een flinke portemonnee meenemen als je er op vakantie gaat, want de Noren betalen hun belasting via het consumeren van goederen en diezelfde hoge prijzen betaal jij dus ook. Zowel in de binnenlanden als langs de fjorden kun je prachtige routes rijden, maar sla zeker ook de Trollstigen (Trollenroute) niet over. Hij is maar 20 kilometer lang, maar wel bijzonder spectaculair. Het is onderdeel van weg nummer 63 die van Åndalsnes in het westen van het land naar het zuiden loopt. Je gaat bergop met 11 haarspeldbochten totdat je op de top een uitkijkpunt bereikt waar je een zeer fotogeniek uitzicht hebt over de route die je zojuist reedt én verschillende watervallen.

N-634 in Noord-Spanje

Zoek je een langere route waar je meerdere dagen over kunt doen? Begeef je dan naar het noorden van Spanje voor de N-634. Hier kun je een prachtige route van 764 kilometer afleggen door een ondergewaardeerd stukje Spaans achterland. Volg de route westwaarts vanaf San Sebastian door Spaans Baskenland, een hele bijzondere regio met een eigen cultuur en heuvelachtige binnenlanden met mooie wijngaarden. Ook passeer je de Guipuzcoaanse kust over een stukje weg dat misschien wel in heel Spanje is. De route eindigt in het Santiago de Compostela, het beroemde bedevaartsoord.

Dourovallei in Noord-Portugal

Als je dan toch in Santiago de Compestela bent, dan ligt er een stukje zuidelijker nog een mooie route die je vervolgens zou kunnen doen. Dit is een korte route van 27 kilometer door de vallei van de rivier Douro, in het noorden van Portugal. Hier passeer je allerlei wijngaarden die dienen voor de productie van port. Nadat je 93 bochten door deze mooie riviervallei bedwongen hebt, kom je aan in de mooie stad Porto.

Langs de Amalfikust in Zuidwest-Italië (61 km)

Langs de beroemde Amalfikust, die je ten zuiden van de Italiaanse stad Napels vindt, valt een hoop te genieten. Deze kustroute van 61 kilometer maakt onderdeel uit van de werelderfgoedlijst van UNESCO en kan dus niet gemist worden! Begin in de plaats Sorento en rijdt vanaf door tussen de azuurblauwe Middellandse Zee en de heuvels door te midden van diepe kliffen en grote rotspartijen. Grote delen van de route bestaan uit smalle kronkelwegen, dus er zit ook nog wat uitdaging in. De route eindigt in de plaats Amalfi.

Geen reden om je te vervelen dus komende zomer. Voel de vrijheid die je hebt als je motor zit en in contact bent met de elementen en geniet van het moois dat Europa te bieden heeft!

Leave a Comment