Voor watersportliefhebbers is een bezoek aan de HISWA haast de start van hun vaarseizoen. Lekker een dag bootjes kijken, ideeën opdoen, in de stemming komen. De dagen 8 t/m 12 maart dienen dus even snel in de agenda met rood te worden aangekruist; dit wil je niet missen. Dit evenement in de RAI is de ‘kleine’ HISWA, met schepen tot ongeveer 10 meter en een compleet assortiment onderdelen en accessoires voor ieder type boot en watersporter. De vele exposanten (300+) informeren je over de nieuwste ontwikkelingen en tonen er hun pr​imeurs. Daarnaast is er ieder jaar een boordevol programma, met o.a. interactieve workshops, inspirerende lezingen en volop demonstraties en funsport activiteiten. Kinderen in uw omgeving die varen leuk vinden? Neem ze vooral mee, want er is voor hen een compleet programma en tot 16 jaar is voor hen de toegang gratis. En wie heel snel reageert kan via ons ene gratis toegangskaart krijgen! Lees verder!>>

Voor watersportliefhebbers is een bezoek aan de HISWA haast de start van hun vaarseizoen. Lekker een dag bootjes kijken, ideeën opdoen, in de stemming komen. De dagen 8 t/m 12 maart dienen dus even snel in de agenda met rood te worden aangekruist; dit wil je niet missen. Dit evenement in de RAI is de ‘kleine’ HISWA, met schepen tot ongeveer 10 meter en een compleet assortiment onderdelen en accessoires voor ieder type boot en watersporter. De vele exposanten (300+) informeren je over de nieuwste ontwikkelingen en tonen er hun pr​imeurs. Daarnaast is er ieder jaar een boordevol programma, met o.a. interactieve workshops, inspirerende lezingen en volop demonstraties en funsport activiteiten. ClassyLife biedt u kans op 1 van 10 gratis toegangskaarten. Lees dus snel verder.

​Kinderen in uw omgeving die varen leuk vinden? Neem ze vooral mee, want er is voor hen een compleet programma en tot 16 jaar is voor hen de toegang gratis. Zij kunnen op HISWA 2017 rekenen op leuke nieuwe activiteiten. De vroegere FunZone wordt omgedoopt tot KidsLAB en gekoppeld aan het InnovationLAB, met interessante activiteiten gericht op innovatie, leren, zien, ruiken en voelen. Ook wordt er een koppeling gemaakt met de activiteiten in de RAI Haven. Alles met het doel de kinderen op jonge leeftijd enthousiast te maken voor de watersport! Zij kunnen in het KidsLAB op ontdekkingstocht op 2 verschillende gebieden: Topwatersporter en Duurzame Watersporter. Hiervoor zijn 2 afzonderlijke programma’s van +/- 2 uur samengesteld. Natuurlijk is losse deelname aan de verschillende onderdelen ook mogelijk.

Waterlab:
In het WaterLAB kunnen kinderen spannende proefjes uitvoeren met water, zoals ‘dansende rozijnen’, ‘Cartesiaans duikertje’ en ‘Richting bepalen met een kompas’ .

Plasticlab:
In het PlasticLAB leren ze hoe je plastic kunt maken van een aardappel, wat plastic soep is en waarom het belangrijk is dat er geen plastic in het water komt. Ook kunnen ze helpen plastic uit het water te halen.

Sportlab:
In het SportLAB leren ze hoe je een topzeiler wordt en kunnen ze verschillende oefeningen doen die je helpen om een topzeiler te worden, zoals: bankhangen (test je spieren tijdens het zeilen), touwen trekken en zeilen hijsen.

Kooklab:
In het KookLAB leren de kinderen wat je allemaal kunt eten uit de zee. Ook kunnen ze zelf algenpannekoeken bakken en zeewier proeven.

Werklab:
Last but not least is er nog het werklab, waar de creativiteit geprikkeld wordt en kindjes onder begeleiding een eigen bootje van plastic kunnen bouwen.

RAI Haven:
De kinderen kunnen vervolgens zelf het water op. In de RAI Haven liggen dinghy’s en optimistjes klaar, zodat ze zelf kunnen zeilen!

Data & openingstijden 2017

Woensdag 8 maart       11:00 – 18:00 uur

Donderdag 9 maart      11:00 – 22:00 uur

Vrijdag 10 maart           11:00 – 22:00 uur

Zaterdag 11 maart       10:00 – 18:00 uur

Zondag 12 maart         10:00 – 18:00 uur

Let op! Op weekdagen vanaf 11 uur geopend, in het weekend vanaf 10 uur. ​​​​​​

De HISWA Amsterdam Boat Show vindt plaats in:
RAI Amsterdam
Europaplein
1078 GZ Amsterdam

Korting of zelfs gratis toegang?

Als u op de HISWA banner onderaan deze pagina klikt, komt u direct op het deel van de website waar u met korting kaarten kunt kopen. Maar… wij hebben ook tien gratis E-tickets beschikbaar gesteld gekregen. Dit betekent dat wij 10 mensen blij kunnen maken met een gratis toegangsbewijs. Wilt u daarvan gebruik maken? Mail ons dan ([email protected]) zo snel mogelijk en vertel in maximaal twee regels waarom u gratis naar de HISWA wilt. De tien snelste/leukste inzenders krijgen dan van ons een kaart toegestuurd. Wie het eerst komt….

Bente 24, een van de kandidaten voor de HISWA Zeilboot van het Jaar verkiezing.

 

 

 

 

 

Leave a Comment