Een apparaat dat de luchtkwaliteit in huis meet en meer doet dan de bekende koolmonoxide sensoren, dat lijkt ons een briljant idee. Elektronicamerk Acer introduceerde zojuist de Air Monitor, die het dagelijks leven moet vereenvoudigen en goed past in dit nieuwe tijdperk met volledig interactieve, beveiligde huizen vol draadloze apparatuur. Met de Acer Air Monitor kun je in realtime belangrijke luchtkwaliteitsindicatoren in de gaten houden. Deze zijn af te lezen in een speciale smartphone-app of aan de hand van de kleuren van het intuïtieve LED-lichtsysteem van het apparaat. Veilig en gezond!>>

 

Een apparaat dat de luchtkwaliteit in huis meet en meer doet dan de bekende koolmonoxide sensoren, dat lijkt ons een briljant idee. Elektronicamerk Acer introduceerde zojuist de Air Monitor, die het dagelijks leven moet vereenvoudigen en goed past in dit nieuwe tijdperk met volledig interactieve, beveiligde huizen vol draadloze apparatuur. Met de Acer Air Monitor kun je in realtime belangrijke luchtkwaliteitsindicatoren in de gaten houden. Deze zijn af te lezen in een speciale smartphone-app of aan de hand van de kleuren van het intuïtieve LED-lichtsysteem van het apparaat. Dankzij de sensoren kan de Acer Air Monitor het volgende meten:

  • VOS (vluchtige organische stoffen)
  • Kooldioxide (CO2)
  • Pm2,5- en PM10-deeltjes
  • Luchtvochtigheid
  • Temperatuur

De gegevens over de luchtkwaliteit zijn in realtime toegankelijk via een smartphone-app voor zowel Android als iOS. Bovendien kan de Acer Air Monitor indien gewenst pushmeldingen verzenden indien de gemeten luchtkwaliteit de ingestelde grenswaarden overschrijdt. Op basis van de ontvangen melding kunnen gebruikers actie ondernemen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Via IFTTTkan bijvoorbeeld een luchtzuiveraar worden ingeschakeld als de luchtkwaliteit afneemt. Door het strakke ontwerp past de Acer Air Monitor in elk woon- of werkinterieur. Het apparaat heeft een discreet LED-lichtsysteem met intuïtieve kleuren dat in één oogopslag de luchtkwaliteit aangeeft. Een sensor schakelt het LED-licht automatisch uit als het omgevingslicht tot onder een bepaald niveau daalt, bijvoorbeeld wanneer je gaat slapen. Het apparaat kost         € 199,- en is te bestellen bij bekende (internet)winkels als Coolblue, MediaMarkt en BCC.

 

 

Leave a Comment