Als u snel inschrijft, kunt u nog net deelnemen! Donderdag (2 juli) organiseert Active Ageing haar jaarcongres 2015 in Nieuwegein, in stadstheater De Kom. Wij hebben al eerder aandacht besteed aan deze organisatie, die het leven als je ouder wordt aangenamer en comfortabeler wil maken. Over Active Ageing (www.activeageing.nl) gaat u hier ook zeker nog vaker lezen. Wanneer u geïnteresseerd bent in alles dat er wordt gedaan voor mensen die ouder worden, is een bezoek aan dat congres heel interessant. Het is primair gericht op professionals die zich met de zorg voor ouderen bezighouden maar zeker ook boeiend voor ieder ander. Het thema voor dit jaar is ‘De vitale vergrijzing’. Dit is het conceptprogramma waarin nog veranderingen kunnen ontstaan. Houdt u de website in de gaten voor die eventuele programmawijzigingen. Op die site leest u ook alles over de toegangsprijs en alle andere belangrijke zaken.>>

 

 

 

 

hein vergeer_004_digital

Dagvoorzitter Hein Vergeer

Als u snel inschrijft, kunt u nog net deelnemen! Donderdag  2 juli) organiseert Active Ageing haar jaarcongres 2015 in Nieuwegein, in stadstheater De Kom. Wij hebben al eerder aandacht besteed aan deze organisatie, die het leven als je ouder wordt aangenamer en comfortabeler wil maken. Over Active Ageing (www.activeageing.nl) gaat u hier nog vaker lezen. Wanneer u geïnteresseerd bent in alles dat er wordt gedaan voor mensen die ouder worden, is een bezoek aan dat congres heel interessant. Het is primair gericht op professionals die zich met de zorg voor ouderen bezighouden maar zeker ook boeiend voor ieder ander. Het thema voor dit jaar is ‘De vitale vergrijzing’. Dit is het conceptprogramma waarin nog veranderingen kunnen ontstaan. Houdt u de website in de gaten voor die eventuele programmawijzigingen. Op die site leest u ook alles over de toegangsprijs en alle andere belangrijke zaken:

Programma ‘De vitale vergrijzing’

Onderstaande betreft het conceptprogramma. 

09.00 – 10.00 uur: Ontvangst op het kennisplein (met koffie, thee, water) 

09.45 – 10.00 uur: Zaal open

10.00 – 10.05 uur: Start programma. Dagvoorzitter Hein Vergeer heet iedereen welkom 

10.10– 10.30 uur: Opening congres door wethouder Hans Adriani van de gemeente Nieuwegein 

10.30 – 10.35 uur: Muzikaal intermezzo – Else Boonen en collega (zangduo)

10.35 – 11.05 uur: ‘Regie houden op het eigen leven’, inleiding van Andrea Maier, de jongste hoogleraar (36) interne geneeskunde in Nederland en verbonden aan het VUmc Amsterdam 

11.05 – 11.15 uur: Presentatie nieuwe (hoofd)partners Active Ageing Nederland. Inclusief kort interview met Daan Bultje, directeur van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN).

11.15 – 11.40 uur: ‘De vitale vergrijzing’, inleiding over ouder worden en gezond blijven door Mathieu de Greef, lector Ouderenzorg aan de Hanzehogeschool in Groningen 

11.40 – 12.25 uur: ‘Nederland verandert, maar wat doet de zorg?’. Paneldiscussie onder leiding van drs. Gert Cazemier van BMC. Deelnemers: Hans Agten senior manager Innovatie & Advies (CZ), Hans Adriani (gemeente Nieuwegein),  Angela Jansen (directeur DrieGasthuizenGroep) en Wim van Deventer (lid van de Raad van Bestuur van het Reuma en Revalidatiecentrum Rotterdam).

12.25 – 13.30 uur: Lunch op kennisplein 

13.30 – 14.20 uur: Eerste ronde workshops 

14.30 – 15.20 uur: Tweede ronde workshop 

15.20 – 15.30: Muzikaal intermezzo: Beatz Dance Studio olv Anouk van Aubell

15.30 – 15.40 uur: Dagvoorzitter Hein Vergeer blikt samen met bezoekers terug op de workshops 

15.40 – 15.55 uur: ‘Help levens redden’ – een introductie van de SOS ALARMkaart 

15.55 – 16.20 uur: ‘Een robot kan de was doen?’, inleiding door Louis Neven, lector Active Ageing (Avans Hogeschool) 

16.20 – 18.00 uur: Napraten op het kennisplein met een hapje en een drankje

 

Een toelichting:
Toen wij met ClassyLife begonnen, was het idee een digitaal magazine te maken voor stijlvolle, zeer actieve mannen en vrouwen voorbij de vijftig, die zich vaak minstens vijftien, twintig jaar jonger voelen en zich ook zo gedragen. Al snel kwamen wij erachter dat dit jonger voelen vaak betekent dat mensen dan zeggen ‘oh, dat magazine is voor oude mensen en tot die categorie behoor ik nog niet’.
Dus richt ClassyLife zich op mannen en vrouwen met smaak en stijl vanaf een jaar of vijfendertig. Immers, dan ga je vaak de mogelijkheden krijgen om wat meer kwaliteit aan het leven toe te voegen. Deze leeftijdscategorie heeft ook ouders en andere familieleden die wel die vijftig voorbij zijn en die ook graag lezen en praten over de aangename en belangrijke zaken in het leven. Velen zijn zeer actief op het internet, maar niet iedereen is dat. Hoe prettig is het dan als je van mensen in je omgeving af en toe tips en adviezen krijgt die bij ClassyLife op deze site of op Facebook gezien zijn? De samenwerking met partijen als Active Ageing en Afterworknet geeft er dan verdieping aan en maakt ons breder.

7643919670_79f0c2a6ba

 

Stadstheater De Kom in Nieuwegein

Leave a Comment