Iedereen houdt van afhaalmaaltijden, om verschillende redenen. Het is lekker handig en betekent dat je niet hoeft te koken na een lange dag op werk. Er is een gevarieerde hoeveelheid afhaalopties beschikbaar. Misschien wel het meest belangrijke is dat het eten dat wordt geserveerd heerlijk is – ervan uitgaande dat je de juiste afhaallocatie kiest.

Populariteit van voedsel afhalen

afhaalmaaltijd-bezorger

De populariteit van voedsel afhalen is de laatste maanden alleen maar toegenomen. Doordat mensen vanwege de huidige pandemie binnenshuis blijven en restaurants hun klanten niet kunnen verwelkomen, is er een sterke toename van maaltijdbezorging geweest. Deze periode is ook het ideale moment gebleken om de eetgewoonten van mensen over de hele wereld te bestuderen

Dus om terug te komen op de vraag die de titel van het artikel stelt, van welke afhaalmaaltijden geniet Nederland het meest? Dankzij onderzoek uitgevoerd door Betway Online Casino, kan het antwoord nu worden onthuld. De favoriete afhaalmaaltijd van Nederland is Chinees.

Waarom is Chinees eten het meest populair?

Afhankelijk van je eetvoorkeuren ben je misschien een beetje verbaasd dat Chinees eten in Nederland een duidelijke alleenheerser is. Er zijn echter verschillende redenen waarom dit het geval is. Ten eerste, het komt door de overdaad aan Chinese afhaalrestaurants in het hele land. De grote verscheidenheid aan maaltijdopties betekent ook dat er voor iedereen iets te genieten valt – ook voor pietluttige eters.

Nederland staat niet alleen in zijn waardering voor de Chinese keuken. Op wereldschaal neemt het een comfortabele tweede plaats in als de meest populaire afhaaloptie. Andere landen die Chinees als meest gewilde voedsel hadden, waren de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Ierland.

Pizza: de koning van de afhaalmaaltijden

pizza-punten-cola

Terwijl Nederland het Chinees eten het meest waardeert, is er maar één koning als het gaat om afhaalmaaltijden: pizza. Het Betway-rapport van de populairste afhaalmaaltijden ter wereld benadrukte dat van de 81 landen waar gegevens beschikbaar zijn, maar liefst 55 landen de pizza eerder zoeken dan enige andere keuken.

Interessant is dat dit ook geldt voor de buurlanden Duitsland en België. De wereldwijde liefde voor het klassieke Italiaanse gerecht zou geen verrassing moeten zijn. Niet alleen is het in de kern ongelooflijk eenvoudig, maar pizza kan ook getransformeerd worden tot een complexe maaltijd door de enorme hoeveelheid topping-combinaties die beschikbaar zijn.

Welk land zoekt het meest naar afhaalmaaltijden?

Op basis van het hiervoor genoemde onderzoek dat tussen maart en mei van dit jaar is uitgevoerd, zijn er meer dan 25 miljoen afhaalgerelateerde zoekopdrachten gedaan op Google. De Verenigde Staten waren, misschien niet verrassend, verantwoordelijk voor een groot deel daarvan – 10,5 miljoen in totaal.

Maar als je het onderzoek baseert op statistieken per hoofd van de bevolking, komt de VS eigenlijk op de tweede plaats op de lijst van het land met de meest afhaal-gerelateerde zoekopdrachten. Het is België dat in feite hierin de eerste plaats inneemt.

Naar verluidt zoekt een op de tien inwoners in België naar afhaalmaaltijden. Om dit cijfer in perspectief te plaatsen, in de VS is dat getal één op de 31 inwoners. Dit betekent dat er de laatste tijd veel pizza’s zijn gegeten in België!

Leave a Comment