Wie een fraaie loopbaan had en al dan niet vrijwillig stopt met werken, loopt het risico in een diep gat te vallen. Maanden geleden hadden wij contact met Jet Creemers, ooit zakenvrouw van het jaar en hoofdrolspeler in een fraaie carrière, die met een initiatief bezig was om op het bovenstaande een antwoord te bieden. Na een gedegen voorbereiding is nu het startsein gegeven voor haar Stichting Afterwork en de website www.afterworknet.nl. Zie het als een nieuw netwerk voor mannen en vrouwen met veel kennis en ervaring, die gestopt zijn of spoedig zullen stoppen met werk en die hun kennis en ervaring voor elkaar en voor anderen willen blijven benutten en inzetten.>>

logo

Wie een fraaie loopbaan had en al dan niet vrijwillig stopt met werken, loopt het risico in een diep gat te vallen. Hard werken en tijd voor hobbies hebben gaat vaak niet samen. Dus wat doe je als er geen werk meer is? Het sociale leven heeft vaak een sterk zakelijke kant, waardoor de echte vriendenkring ineens verbijsterend dun kan zijn. Het gevoel van eigenwaarde neemt af; het risico bestaat dat je ineens een soort ‘nono’ wordt. Dat leidt vaak tot enorme stress, tot zwaarmoedigheid, tot spanningen met partner en eventuele kinderen, tot het gevoel afgedaan te hebben voor de maatschappij. Maanden geleden hadden wij contact met Jet Creemers, ooit zakenvrouw van het jaar en hoofdrolspeler in een fraaie carrière, die met een initiatief bezig was om op het bovenstaande een antwoord te bieden. Na maanden van voorbereiding werd begin deze week het startsein gegeven voor haar Stichting Afterwork en de website www.afterworknet.nl.

Zie het als een nieuw netwerk voor mannen en vrouwen met veel kennis en ervaring, die gestopt zijn of spoedig zullen stoppen met werk en die hun kennis en ervaring voor elkaar en voor anderen willen blijven benutten en inzetten. Zo helpen ze elkaar met ‘ontstressen’ en met het vinden van nieuwe mogelijkheden om en waardevol leven te houden. Het gaat dan om het krijgen en vinden van antwoorden op vragen als: Wat wil ik nu verder? Wat vind ik nu echt belangrijk? Wat kan ik en welke mogelijkheden zijn er? Waar ga ik mijn energie aan besteden? Hoe kan ik de relaties onderhouden met oud-collega’s? En hoe ga ik om met de verwachtingen in de privé-sfeer nu er meer tijd is? Waar kan ik mijn verhaal kwijt? Wie kan me helpen bij het maken van de juiste keuzes? Hoe blijft mijn wereld breed en open? Wie geeft me feedback en houdt me bij de les?

Je kunt lid worden van Afterworknet en dan maandelijkse bijeenkomsten bijwonen, zelf activiteiten organiseren en kennis en ervaring met gelijkgestemden delen. De stichting ‘afterworknet’ stimuleert, faciliteert, ondersteunt en organiseert waar nodig. Er staan drie kernthema’s centraal in de activiteiten van Afterworknet: Heroriëntatie en verdieping voor de volgende levensfase; Inspiratie en ontspanning met gelijkgestemden; Aan de slag met uw professionaliteit en deskundigheid. Voor deelname aan Afterworknet is leeftijd geen criterium. Het gaat om het vasthouden van kracht, energie en zin in leven en toekomst. Bent u geïnteresseerd en heeft u vragen, dan kunt u mailen met [email protected].

Het adres is: Stichting after work, Stationsweg 147, 2515 BM Den Haag (tel.070-389 13 00). Per 1 april 2015 bedraagt de contributie per deelnemer aan Afterworknet € 100,00 per jaar (excl. BTW). Daarin zijn begrepen de maandelijkse kennismaking- en ontmoetingsbijeenkomsten, de nieuwsbrief, de kosten voor de ontwikkeling van de website en de kosten van het het secretariaat. Voor deelname aan de overige activiteiten wordt vooraf de kostprijs in rekening gebracht. Goed initiatief? Wij vinden dat zeker en we zien veel mogelijkheden om elkaar van dienst te zijn. Dus spreekt het u aan, of heeft u mensen in uw omgeving voor wie Afterworknet een uitkomst zal zijn, aarzelt u dan niet.

Op onderstaande video legt initiatiefnemer Jet Creemers uit wat zij met dit initiatief beoogt.

Leave a Comment