Het is officieel: wetenschappers zeggen dat het gebruik van een glijmiddel voor betere seks zorgt. Echt waar! Uit een onderzoek dat werd gehouden door de Indiana University en waaraan 2500 vrouwen meededen, bleek dat vrouwen die een glijmiddel gebruikten meer plezier en voldoening tijdens de seks ervaarden.

Glijmiddel op basis van siliconen

Glijmiddel op basis van siliconen kan voor alle doeleinden worden gebruikt. Dit glijmiddel is extreem glad, meestal vrij dun en veel mensen houden ervan om het vaginaal en anaal te gebruiken is of tijdens het masturberen gebruikt kan worden. Het nadeel – dat ook als een voordeel kan worden beschouwd – is dat het maar heel langzaam opdroogt waardoor je het lang kunt gebruiken. Maar dit betekent ook dat het iets moeilijker kan zijn om het weg te wassen dan de producten op waterbasis. Pjur glijmiddel bijvoorbeeld is veilig te gebruiken in combinatie met condooms.

Glijmiddel op basis van water

koppel-bed

Tijdens het onderzoek van de Indiana University, dat we hierboven hebben genoemd, werden glijmiddelen op waterbasis het bestbeoordeeld voor plezier tijdens anale seks. Maar deze soort glijmiddel is ook geweldig voor veel andere dingen. Deze glijmiddelen zijn meestal vrij dun en bootsen het gevoel van de natuurlijke vaginale smering goed na. Het is geweldig voor tijdens vaginale geslachtsgemeenschap en tijdens het voorspel en het voelt vooral op de vulva prettig aan. Waar moet je dit glijmiddel niet voor gebruiken? Masturberen. Het droogt vrij snel uit als het wordt blootgesteld aan lucht. Als je een extra dik glijmiddel op waterbasis wilt, probeer dan een glijmiddel in de vorm van een gel, want dat kan zachter aanvoelen.

Glijmiddel op waterbasis met crème

In dit glijmiddel zitten dezelfde ingrediënten als in andere glijmiddelen op waterbasis, maar het heeft wel een andere textuur. Dit glijmiddel ziet eruit en voelt meer aan als een lotion, dus het zorgt voor meer wrijving – ideaal voor tijdens het masturberen. En veel mensen zullen het leuk vinden voor tijdens de vaginale geslachtsgemeenschap. Het gaat mogelijk langer mee dan de andere producten op waterbasis en kan prima worden gebruikt in combinatie met latex. Het is misschien niet het beste om voor orale seks te gebruiken omdat sommige soorten een smaak hebben, die niet bijzonder neutraal is – sommige mensen houden helemaal niet van die smaak.

Glijmiddel op oliebasis

Denk in deze categorie aan je keuken– en badkamerkasten: margarine, kokosolie (sommige vrouwen houden ervan om dat tijdens de vaginale geslachtsgemeenschap te gebruiken en vaseline… Maar deze middelen zijn niet veilig in combinatie met latexcondooms, omdat ze het materiaal kunnen aantasten. Een plantaardige olie, zoals bijvoorbeeld notenolie, kan als je niet allergisch voor het product bent, worden gebruikt voor een sensuele massage of tijdens het voorspel. Maar dus niet in combinatie met een condoom. Sommige mensen houden ervan om het anaal te gebruiken, vooral producten zoals bakvet, die dikker en ‘zachter’ zijn. Het gebruik van producten op basis van minerale olie voor tijdens de vaginale seks is een minder goed idee want het droogt het slijmvlies uit.

Andere belangrijke termen

koppel-date-relatie

Als het glijmiddel, dat je overweegt te gaan gebruiken, een smaakje heeft…

Veel mensen genieten hier erg van tijdens de orale seks. De grootste waarschuwing is de potentiële gevoeligheid van een gebruiker voor de ingrediënten. Pas vooral op als je allergisch bent voor de betreffende smaak wanneer je deze in echt voedsel tegenkomt. Geven aardbeien je netelroos? Pas dan op voor glijmiddelen met aardbeiensmaak! Natuurlijk zijn sommige smaakstoffen volledig kunstmatig… dus dit kan per persoon variëren.

Als het glijmiddel dat je overweegt te gaan gebruiken glycerine bevat…

Dit is een suiker en sommige vrouwen zullen merken dat het niet goed is voor hun vaginale flora. Voor sommigen vrouwen kan het de vagina irriteren of schimmelinfecties veroorzaken. Anderen kunnen het wel zonder problemen gebruiken. Er zijn echter genoeg mensen, die het niet kunnen gebruiken en gelukkig bevatten veel glijmiddelen op waterbasis het tegenwoordig niet meer. Middelen op siliconen- en oliebasis zullen het over het algemeen niet bevatten.

Als het glijmiddel dat je overweegt te gaan gebruiken ‘verwarmt’…

Deze middelen bevatten vaak een grote dosis glycerine om dit verwarmende effect te kunnen bereiken. Sommige mensen zullen de sensatie, die deze geven, leuk vinden. Voor anderen doet het niet zo veel. Deze middelen werken het beste met wrijving (zoals tijdens het masturberen) of door de warmte van iemands ademhaling… Ze werken niet zo goed als je erop blaast en warme adem versterkt beter dan koele, uitgeblazen adem.

Als het glijmiddel dat je overweegt te gaan gebruiken beweert extra sensatie te geven…

Deze middelen zijn vaak geen echte glijmiddelen; het zijn crèmes of gels die je een bepaalde sensatie geven. De instructies vertellen je vaak dat je het op de clitoris moet aanbrengen en een paar minuten moet inwrijven, wat ervoor zal zorgen dat je opgewonden raakt. Hier is een publiek geheim: je kunt dat met elke gladde vloeistof (gewoon glijmiddel, kokosolie, spuug…!) doen en dat zal je ook opwinden! Soms bevatten deze middelen muntoliën of andere sensationele botanische ingrediënten die moeilijk weg te wassen zijn als je klaar bent.

Samenvatting

Het komt erop neer dat als je merkt dat een glijmiddel ongemakkelijk aanvoelt, het jeukt geeft of een andere reactie veroorzaakt, dat je moet overstappen op iets anders! Deze producten zouden seks comfortabeler moeten maken en geen last moeten veroorzaken.

Leave a Comment