Voordat je een nieuw land bezoekt, is het altijd om je goed voor te bereiden, vooral voor een nieuw land zoals Tanzania. Daarom hebben we een lijstje samengesteld met de tien belangrijke tips voor Tanzania reizen, die je vakantie een stuk veiliger en ook beter maken. Want, zoals ze zeggen, voorkomen is beter dan genezen!

Laten we, voordat we naar het lijstje met reistips voor Tanzania gaan, eerst eens een paar dingen vooraf bekijken, die we moeten weten als we vanuit India naar Tanzania gaan.

De beste manier om Tanzania vanuit India te bereiken is door de lucht. Er zijn drie grote internationale luchthavens in het land.

 • Julius Nyerere International Airport in Dar es Salaam
 • Abeid Amani Karume International Airport in Zanzibar
 • Kilimanjaro International Airport in Kilimanjaro

Deze luchthavens zijn vanuit alle grote steden en met alle luchtvaartmaatschappijen in India toegankelijk.

Er is echter nooit een echt verkeerde tijd om Tanzania te bezoeken, maar afhankelijk van wat je wilt zien, zijn er wel drie betere tijden om dit land te bezoeken.

 • Juni tot oktober: bezoek Tanzania in deze periode van het jaar als je de beste wildlife-ervaring wilt hebben.
 • Juni en juli: dit is de beste tijd om de de migraties van de gnoes te zien.
 • Januari en februari: de beste tijd om de gnoes te zien kalven.

Nu we de basis reisinformatie over Tanzania hebben behandeld, zijn hier de top tien reistips voor Tanzania:

1. Voorzorgsmaatregelen voor de gezondheid

Wanneer je naar een nieuw land reist, is het raadzaam om op de hoogte te zijn over de inentingen, die je moet halen voordat je op reis gaat. Gewoonlijk zijn er een paar vaccinaties die worden aanbevolen voordat je naar het Afrikaanse continent reist.

 • Gele koorts
 • Polio
 • Tyfus
 • Difterie
 • Hepatitis A

Daarnaast kun je als voorzorgsmaatregel je ook laten inenten tegen tetanus en hondsdolheid. Het wordt aanbevolen om deze injecties ten minste drie maanden voorafgaand aan jouw reis te krijgen en deze kunnen gemakkelijk worden gehaald bij de dichtstbijzijnde GGD. Afgezien van de injecties, die we hebben vermeld, moet je ook wat extra onderzoek doen om erachter te komen of er recente ziekten zijn, die zich verspreiden en welke vaccinaties daarvoor als voorzorgsmaatregel moeten worden ingenomen.

2. Koop een lokale simkaart

Of je nu de wildernis of een stad verkent, soms heb je ongeacht hoeveel je eraan probeert te ontsnappen de hulp van het internet nodig om kaarten te bekijken, Google Translate te gebruiken, wat informatie op te zoeken of voor enig ander doel. Deze zijn redelijk betaalbaar en verkrijgbaar in de meeste winkels in Tanzania. En ze kunnen worden worden aangepast aan jouw wensen om te bellen of om gewoon met je telefoon te internetten. Er zijn ook veel aanpasbare dataplannen waaruit je kunt kiezen.

3. Maak gebruik van de spoorwegen

treinspoor

Terwijl de meeste reizigers een privéauto met chauffeur huren om van de ene plaats naar de andere in Tanzania reizen, kan dat behoorlijk duur worden en een aanslag zijn op jouw budget. Niet veel toeristen zijn zich hiervan bewust, maar het beste reisadvies voor Tanzania is dat je met de trein gemakkelijk naar de meeste nationale parken en kunt rondreizen in Tanzania. Het is niet alleen comfortabeler dan in een krappe auto zitten, waar je je niet eens goed kunt uitrekken, maar het is ook veel goedkoper en je kunt al het geld dat je hebt bespaard uitgeven aan iets beters!

4. Reis ‘s avonds in groepen

koppel-tanzania-reis

Hoewel Tanzania een zeer toeristisch vriendelijk land is en de mensen erg warm en gastvrij zijn, bestaat de kans dat je ten prooi te valt aan een stel lokale mensen, die je willen overvallen en jouw tas willen stelen. Je verliest niet alleen je geld, maar je verliest ook jouw belangrijke documenten zoals het paspoort en andere ID’s en wat erger is, je kunt zelfs gewond raken. Vooral als je naar grote steden zoals Pemba en Zanzibar reist, moet je ervoor zorgen dat je na zonsondergang niet alleen de straat op gaat.

5. Mis de stranden niet

Hoewel Tanzania populairder is vanwege de groene bossen, de rijke flora en fauna en de grote uitgestrektheid van de natuur, is het ook de thuisbasis van enkele van de meest ongerepte en schone stranden op de planeet. Dus zorg ervoor dat je tijdens het plannen van een reis naar Tanzania voldoende zonnebrandcrème inpakt en jouw beste zwemkleding draagt om naar enkele stranden van dit prachtige land te kunnen gaan. Sommige van de beste strandbestemmingen in Tanzania liggen op de eilanden Pemba en Mafia, die gemakkelijk vanuit Dar es Salaam bereikbaar zijn.

6. Pak licht in als je van plan bent om door het land te gaan reizen

Dit kan een veel gebruikt advies zijn, maar dit is echt van toepassing op een land als Tanzania waar zo veel te zien is en waar je vaak met de trein of met een bush-vliegtuig van de ene plek naar de andere reist. Als je van plan bent om te gaan hiken en te wandelen, neem dan comfortabele wandelschoenen en de benodigde uitrusting mee. Omdat het grootste deel van Tanzania op grotere hoogte ligt, moet je ook wat comfortabele warme kleding meenemen.

7. Draag de juiste apparatuur voor fotografie

leeuwen-tanzania

De meeste toeristen, die komen om van de schoonheid van de natuur in de Masai Mara of de Serengeti te genieten, maken gebruik van alle camera-apparatuur die ze bij zich hebben, maar als je iemand bent die echt de essentie van de natuur in dit land wilt vastleggen, zorg er dan voor dat je een lens van 200mm bij je hebt. Hoewel de huur een beetje aan de dure kant kan zijn en het misschien ook zwaarder is om mee te nemen, zal de kwaliteit van de afbeeldingen die je krijgt zeker de extra moeite waard zijn.

8. Mis de Kilimanjaro niet

De Kilimanjaro is één van de sterrenattracties van Tanzania en toch kiezen veel mensen er niet voor om deze niet te beklimmen omdat ze vrezen dat het misschien te moeilijk voor hen is. Het is echter niet zo moeilijk als ze zeggen en kan door de meeste mensen gemakkelijk worden gedaan. Er zijn zelfs gidsen, die voor een speciale prijs, met je meegaan voor de tour. Als je echter niet de berg wilt beklimmen, moet je toch proberen om deze plek te bezoeken en te kamperen aan de voet van de berg en daar te blijven, zelfs al is het maar voor één nacht.

9. Wat moet je meenemen naar Tanzania?

Als je je afvraagt wat je mee moet nemen naar Tanzania, zijn hier de dingen die je nodig hebt tijdens je bezoek aan dit land.

 • Jouw paspoort
 • Andere ID’s
 • Zorg ervoor dat je altijd contant geld bij je hebt
 • Neem een universele adapter mee
 • Neem warme kleding mee omdat het weer vooral ’s nachts vaak kouder wordt
 • Zonnebrandcrème
 • Muggenspray

Dit moet je echt inpakken, voordat je Tanzania bezoekt.

Als het in Tanzania op fooien aankomt, hoef je daar niet aan te denken want de mensen zullen zelf om fooien vragen. Zelfs voor de meest elementaire dingen zoals het nemen van een foto zullen ze een fooi vragen, dus je moet echt weten wanneer je ‘nee’ moet zeggen tegen hun verzoeken. Een standaard fooi van 10-12% is echter normaal om fooi te geven aan chauffeurs en obers in een restaurant, dus zorg ervoor dat je wat klein geld bij de hand hebt.

Check ExperienceTravel om de meest passende reis naar Tanzania te boeken!

Leave a Comment