De vakanties staan voor de deur en dat is ontspannend maar voor velen van u ook de start van een periode vol zorgen. Want kinderen hebben dan vrij, en wat spoken die uit? En wellicht heeft u ouders of andere oudere familieleden die soms letterlijk en figuurlijk even de weg kwijt zijn en die u dan even niet in de gaten kunt houden. Zorgen, zorgen, zorgen. Een tijd geleden schreven wij al eens over Zembro armbanden die het mogelijk maken om de drager via GPS te volgen en zo nodig op te sporen. Dat is een prima oplossing. Een zeker voor kinderen leuk alternatief is een kleurrijk horloge dat ook fungeert als GPS tracker en als telefoon. Die zie je steeds meer worden aangeboden, maar de fabrikant van een van de meest succesvolle modelseries, de One2Track horloges, wijst erop dat er daarbij wel wat kanttekeningen te plaatsen zijn. Daarin kunnen wij ons zeer vinden, en dus geven wij u graag wat informatie mee.>>

 

CUbHJDvUEAIXtNG

De vakanties staan voor de deur en dat is ontspannend maar voor velen van u ook de start van een periode vol zorgen. Want kinderen hebben dan vrij, en wat spoken die uit? En wellicht heeft u ouders of andere oudere familieleden die soms letterlijk en figuurlijk even de weg kwijt zijn en die u dan even niet in de gaten kunt houden. Zorgen, zorgen, zorgen. Een tijd geleden schreven wij al eens over Zembro armbanden die het mogelijk maken om de drager via GPS te volgen en zo nodig op te sporen. Dat is een prima oplossing. Een zeker voor kinderen leuk alternatief is een kleurrijk horloge dat ook fungeert als GPS tracker en als telefoon. Die zie je steeds meer worden aangeboden, maar de fabrikant van een van de meest succesvolle modelseries, de One2Track horloges, wijst erop dat er daarbij wel wat kanttekeningen te plaatsen zijn. Daarin kunnen wij ons zeer vinden, en dus geven wij u graag wat informatie mee.

Er worden steeds meer apparaten gekoppeld aan het internet, waardoor deze snel gegevens met elkaar kunnen uitwisselen. Dit leidt tot een nieuwe wereld waarin apparaten en slimme software ons actief kunnen ondersteunen bij de verbetering van gezondheid, welzijn en veiligheid. Het Nederlandse bedrijf One2Track (www.one2track.nl) legt de focus op de ontwikkeling van positionerings en gezondheidsproducten voor kinderen en ouderen, ondersteund door eigen app’s en software. Het staat daarbij voor goede service, producten en software tegen een zeer betaalbare prijs. Er is inmiddels een heel assortiment van GPS horloges die rechtstreeks voor het bedrijf in China worden gemaakt. Hierdoor heeft het invloed op de kwaliteit van het productieproces en op die van de gebruikte materialen. Omdat de dure tussenhandel wordt overgeslagen kunnen de produkten voor nette prijzen worden aangeboden. De horloges worden gekeurd volgens de Europese CE en RoHS richtlijnen.

GPS_telefoon_horloge_kinderen_one2track

Er is bovendien een eigen Nederlandse app en server voor ontwikkeld. Beide zijn volgens One2Track stabiel, snel en gebruikersvriendelijk. Soortgelijke aanbieders in zowel binnen en buitenland kiezen vaak voor het gebruik van bestaande Chinese App’s en servers. Deze zijn vaak onvoldoende beveiligd, met het risico dat de positiegevens van uw dierbaren vrij op het internet staan. Daarom besteedt One2Track naar eigen zeggen veel aandacht aan data- en privacybeveiliging en voldoet de app aan de hoogste beveiligingsprotocollen op dit gebied. Die app wordt doorlopend doorontwikkeld én uitgebreid met nieuwe functies en is gratis te installeren via de Google Playstore en Appstore. Bij aankomst van de horloges in het magazijn wordt er direct een KPN Simcard geïnstalleerd en omdat alle producten op voorraad zijn en via de eigen webwinkel besteld kunnen worden, zal een bestelling normaliter binnen 24 uur worden verzonden. Wilt u de horloges eerst zien, dan is de hele collectie aanwezig bij Vink MultiMedia in Noordwijkerhout. Op de website wordt met enige trots vermeld dat klanten de geboden service waarderen met een gemiddelde van een 9.

100% veilig
Alle horloges werken dus met een SIM kaart. Hierdoor is het horloge een mobiele telefoon. Daarnaast heeft het een internetverbinding met de one2track server zodat de status en positiegegevens van het horloge worden uitgewisseld. Door slimme compressietechnieken is het dataverbruik slechts minimaal (circa 150kb per dag). Dit dataverbruik wordt automatisch in mindering gebracht op het beltegoed van de SIM kaart. Via de app op de telefoon van de ouders of toezichthouders kan op ieder moment de positie- en status gegevens van het horloge afgelezen worden. Het horloge geeft, uiteraard, de tijd weer. De drager kan er verder gemakkelijk mee bellen of gebeld worden. Bovendien heeft het horloge een SOS knop, een wekkerfunctie, stappenteller, intercom en nog veel meer.  De Nederlandse app en software garanderen als gememoreerd 100% veilig datamanagement!

Buitenshuis zal het horloge gebruik maken van GPS positionering. De nauwkeurigheid is daarbij 0-10 meter. Binnenshuis werkt GPS niet en zal het horloge proberen de positie te bepalen op basis van GPRS (Global positioning by radio signal). Deze vorm van positiebepaling kan in een gebied met weinig KPN zendmasten tot 500 meter afwijken. Doordat de database doorlopend van nieuwe data wordt voorzien wordt deze manier van positiebepaling steeds zuiverder. Een aantal horloges maakt inmiddels behalve van GPS en GPRS ook gebruik van WIFI positiebepaling op basis van WIFI hotspots in uw omgeving. Dat is tot op 20 meter nauwkeurig. In de app kunt u altijd zien op welke manier de positie is bepaald; GPS, WIFI of GPRS. Het horloge wordt volledig geïnstalleerd geleverd. Het is dus een kwestie van de app installeren op uw eigen smartphone, het horloge aanzetten en u bent klaar. Het beltegoed kunt u eenvoudig via de One2Track site online bij KPN opwaarderen. De horloges kosten afgerond tussen de 75 tot 95 euro. Ze zijn er voor verschillende leeftijden, eenvoudiger en uitgebreider. Wat ons aanspreekt is dat er ook een installatieservice wordt geboden aan mensen die van een ander merk een trackinghorloge hebben gekocht dat niet goed werkt, en dat er een upgradepakket voor oudere horloges is. Misschien dus zo’n slecht idee nog niet om voor uw dierbaren zo’n horloge te kopen. Er is nog een voordeel. Dit raken ze minder snel kwijt dan een telefoon en ze zitten niet de hele dag op hun scherm te turen en te appen of erger!

gps-horloge-telefoon-voor-kinderen-binnenkort-verwone2track GPS horloge voor ouderen

 

Leave a Comment