Dit weekend gaan niet alleen bootjesliefhebbers en masse naar Amsterdam (uiteraard voor de HISWA), maar er zullen ook veel koffieliefhebbers, -gekken, -aficionados naar Amsterdam gaan, voor het Amsterdam Coffee Festival op het terrein van de Westergasfabriek. Het Festival keert voor de derde keer terug naar Amsterdam en duizenden liefhebbers van koffie en thee zullen er neerstrijken om de nieuwste trends te ontdekken, kennis met elkaar te delen en een feestje te bouwen.>>

AmsterdamCoffeeFestival_Logo

Dit weekend gaan niet alleen bootjesliefhebbers en masse naar Amsterdam (uiteraard voor de HISWA), maar er zullen ook veel koffieliefhebbers, -gekken, -aficionados naar Amsterdam gaan, voor het Amsterdam Coffee Festival op het terrein van de Westergasfabriek. Het Festival keert voor de derde keer terug naar Amsterdam en duizenden liefhebbers van koffie en thee zullen er neerstrijken om de nieuwste trends te ontdekken, kennis met elkaar te delen en een feestje te bouwen.

198339-ACF 32-3839a9-large-1457962677

Het Amsterdam Coffee Festival wordt vrijdag 18 maart gestart door de oprichter van het Festival en directeur van de Allegra Group, Jeffrey Young. Hij presenteert het jaarlijkse koffierapport, boordevol onmisbare trends, verwachtingen en ontwikkelingen in de koffiebranche. De presentatie – in het Engels –begint om 10:30 uur in Het Lab op het Westergasterrein. Naast de presentatie van Jeffrey Young, vindt u in Het Lab verschillende demonstraties, workshops en lezingen.

194341-ACF 13-6226b5-large-1453907357

Begin de dag met een koffie van Brandmeester’s en vervolg uw weg naar illy’s Università del caffè waar de experts interactieve workshops en masterclasses geven. Hierna bezoekt u de BRITA stand waar de dames van Cocoon Coffee en de barista’s van Coffeecompany u leren hoe je een goede filterkoffie moet zetten. Vergeet niet onderweg de mannen van Stooker Roasting Company gedag te zeggen. Wilt u uw latte art kunsten testen of verbeteren? Ga dan zeker langs bij Alpro op vrijdag en zaterdag. Komt u op zondag, dan is er daar de Barista Challenge 2016. Eindig de dag dan bij Bonavita’s Brew Bar. Hier maken branders en koffiemerken als Brinks Coffee Roasters, Giraffe Coffee, Back to Black Coffee en Wild Gayo Luwak hun opwachting.

194344-ACF 22-cf9adc-large-1453907365

Tijdens het Amsterdam Coffee Festival vinden drie barista-kampioenschappen van de SCAE NL (Specialty Coffee Association of Europe) plaats. Op vrijdag 18 maart zetten barista’s hun beste kopje voor tijdens de Dutch Brewers Cup, gebaseerd op kennis en kunde van filtermethodes. U weet het, filterkoffie is het nu helemaal. Nederlandse barista’s stoppen op zaterdag 19 maart alle liefde die ze voor koffie hebben in de prestigieuze Dutch Barista Championship. Zij maken achtereenvolgens vier identieke cappuccino’s, espresso’s en eigen creaties, die door een vakjury beoordeeld worden. De winnaar zal Nederland vertegenwoordigen tijdens het World Barista Championship 2016 in Dublin. Het Festival wordt zondag afgesloten met de Dutch Cup Tasters Championship, die geheel in het teken staat van proeven wat de gewone koffiedrinker niet proeft. De Barista die dan feilloos de verschillende koffiesoorten kan onderscheiden, mag zich Dutch Cup Taster kampioen noemen. De kampioenschappen beginnen dagelijks om 11:00 uur. De prijsuitreiking vindt plaats om 18:00. U kunt daar in Amsterdam zelf ook een heuse ‘coffee aficionado’ worden met behulp van de door Allegra Events ontwikkelde smaakwielen en ‘tasting notes’, de perfecte wegwijzer tijdens het festival. Vergroot uw kennis over textuur, aroma’s en smaak van koffie aan de hand van deze handige tools en – belangrijker nog – kom erachter wat uw koffievoorkeur is. Geniet!

194331-ACF 3-44cf74-large-1453907292

 

Leave a Comment