Apple’s smartwatch van de zevende generatie brengt een groter scherm, kan sneller opladen, en is duurzamer. Het bedrijf heeft de Apple Watch altijd gepositioneerd als een onmisbaar gadget dat je nooit meer af wilt doen, maar hoe zit dat als je gaat zwemmen? De Apple Watch Series 7 is niet helemaal waterdicht, maar hij is wel bestand tegen de meeste wateractiviteiten die je dagelijks doet, terwijl je hem draagt. Daarnaast kan je ook schade aan het beeldscherm toebrengen wanneer je ergens hard tegen aanstoot. Daarom is een Apple Watch 7 screenprotector altijd nog heel erg handig om aan te schaffen.

Is de Apple Watch Series 7 waterdicht?

Zoals elk model Apple Watch sinds de Series 2 heeft de Series 7 een WR50 rating, wat betekent dat hij waterbestendig is tot 50 meter onder de oppervlakte. Het korte antwoord is dus, nee, hij is niet helemaal waterdicht. Het langere antwoord is dat hij voldoende bestand is. Je zou hem in de meeste situaties niet hoeven af te doen.

De Apple Watch voldoet aan ISO-22810-2010, een internationale testnorm die de waterbestendigheid van horloges garandeert. Het toestel onderging volgens deze norm de volgende tests, allemaal zonder dat er condensvorming binnenin het toestel te zien was:

  • Opwarming tot tussen 40° en 45° C, waarbij een druppel water of een vochtige doek met een temperatuur tussen 18° en 25° C gedurende een minuut wordt weerstaan.
  • Onder water gedurende 10 minuten een druk van minstens 2 bar (ongeveer 29 psi) verdragen.
  • Onderdompeling in water tussen 8 en 12 cm diepte gedurende minstens een uur.
  • Er wordt 5 Newton kracht uitgeoefend op alle wijzerplaten en knoppen gedurende vijf minuten terwijl het horloge in 8 – 12 cm water is ondergedompeld.
  • Opeenvolgende onderdompelingen in water tussen 8 en 12 cm diepte gedurende telkens vijf minuten bij de volgende temperaturen: 40° C (104° F), 20° C (68° F), en dan weer 40° C.

Is het OK om te zwemmen met de Apple Watch 7?

apple-watch-7-onder-water

Over het algemeen kun je onder bepaalde omstandigheden prima zwemmen met de Apple Watch Series 7. De 50-meter rating betekent dat hij goed is voor ondiep water zoals zwembaden en zelfs de oceaan. Je zou hem beslist niet willen gebruiken om te duiken, waar hij te maken kan krijgen met hogere druk of lagere temperaturen dan waarvoor hij onder het ISO is ingeschaald.

Je kunt je Apple Watch ook dragen tijdens het wassen van je handen en in bad of onder de douche, maar hij is na verloop van tijd misschien niet bestand tegen veel zeep, lotion en andere chemicaliën.

Hoe lang kun je een Apple Watch in water dragen?

apple-watch-7-donkergroen

De ISO norm stelt horloges alleen bloot aan centimeters water voor perioden van een uur en minder, dus je moet nog steeds voorzichtig zijn. Zelfs als je binnen de 50-meter grens blijft. Het is waarschijnlijk het veiligst om de tijd in het water te beperken tot ongeveer 30 minuten, vooral als je hem niet in zoet water draagt (bijvoorbeeld in de oceaan). Je moet je Apple Watch ook met schoon water afspoelen nadat je klaar bent met je activiteit om hem schoon te houden en mogelijk schadelijke chemicaliën te verwijderen.

Wat is waterslot op de Apple Watch?

Telkens als je met je Apple Watch het water in gaat, is het een goed idee om de functie Water Lock aan te zetten. Deze instelling houdt vocht niet uit je horloge, maar houdt wel beweging of stoten tegen, zodat je geen scherminvoer kunt doen. En als je Water Lock uitschakelt, gaat je Apple Watch trillen om te helpen vocht dat zich een weg naar binnen heeft gebaand te verdrijven. Veeg omhoog vanaf het Home-scherm en tik dan op het waterdruppel-icoon om Water Lock te activeren.

Welke Apple Watch is waterdicht?

Apple horloges zijn niet waterdicht in de zin dat je ze een hele tijd onder water mee kunt nemen, bij welke temperatuur of druk dan ook. Waterdichte elektronica verwijst in het algemeen naar apparaten zoals de Apple Watch die bepaalde waterbestendigheden hebben, waarvan de Series 2 en latere modellen de beste weerstanden hebben.

Hoe maak je een Apple Watch waterdicht?

apple-watch-7-zilverkleurig-roestvrijstaal

Dat kan je niet. Je kunt je Apple Watch gebruiken in de context van water volgens de waterbestendigheidsgraad, maar verder gaan dan dat doe je op eigen risico. Als je bang bent dat water je Apple Watch beschadigt, kun je hem beter niet meenemen.

Mocht je jouw Apple Watch 7 zo goed mogelijk willen beschermen tegen schade, check dan Telefoonglaasje eens.

Leave a Comment