U heeft vast en zeker jongens en meisjes in uw omgeving die in het kader van hun studie of opleiding een of meer stages moeten volgen. Nu zijn stagiairs voor bedrijven vaak graag geziene goedkope werknemers, maar de bedoeling is uiteraard dat je van een stage heel veel leert en niet dat je voor van alles en nog wat wordt ingezet dat zonder waarde voor je studie is. Waar vind je echter zulke stages? Er zijn bemiddelingsbureaus en soms helpen scholen en universiteiten erbij, maar een prima stageadres vinden kan toch nog een hele opgave zijn. Daarin moet nu verandering komen met de nieuwe app Appli die het vinden van een stagiair of stage leuker, makkelijker en efficiënter voor studenten en bedrijven moet maken. Interview BV brengt de app Appli op de markt, gericht op het persoonlijker en efficiënter invullen van stages. De app is een innovatieve oplossing die in één oogopslag de beste stagiair of stage laat zien aan de gebruiker. Appli wil hiermee de markt van stagebemiddeling centraliseren en klantgerichter maken.>>

large_appliU heeft vast en zeker jongens en meisjes in uw omgeving die in het kader van hun studie of opleiding een of meer stages moeten volgen. Nu zijn stagiairs voor bedrijven vaak graag geziene goedkope werknemers, maar de bedoeling is uiteraard dat je van een stage heel veel leert en niet dat je voor van alles en nog wat wordt ingezet dat zonder waarde voor je studie is. Waar vind je echter zulke stages? Er zijn bemiddelingsbureaus en soms helpen scholen en universiteiten erbij, maar een prima stageadres vinden kan toch nog een hele opgave zijn. Daarin moet nu verandering komen met de nieuwe app Appli  die het vinden van een stagiair of stage leuker, makkelijker en efficiënter voor studenten en bedrijven moet maken. Interview BV brengt de app Appli op de markt, gericht op het persoonlijker en efficiënter invullen van stages. De app is een innovatieve oplossing die in één oogopslag de beste stagiair of stage laat zien aan de gebruiker. Appli wil hiermee de markt van stagebemiddeling centraliseren en klantgerichter maken.

Er is gekozen voor een mobiele app omdat mensen steeds vaker contact leggen op ieder moment, waar en wanneer ze dat willen. Bedrijven en studenten kunnen met hun smartphone of tablet inloggen en een stage / stagiair zoeken. Daarbij gebruikt Appli de nieuwste technieken zoals swipen, het uploaden van foto´s, video´s en een chatfunctie, die niet eerder in stage-matchmaking gebruikt zijn. Een soort Tinder, maar dan anders, om eEnvoudig en snel een juiste keuze te kunnen maken op basis van echte voorkeuren en kwaliteitseisen.

Voor MBO-, HBO- en WO studenten maakt Appli het vinden van een passende stage makkelijker en sneller. De app geeft de meest actuele stages weer in één oogopslag. Zowel student als bedrijf kunnen zich presenteren door middel van een persoonlijk profiel en bijvoorbeeld door het gebruik van video. Door deze innovatieve toevoeging krijgen bedrijven een goede eerste indruk en kunnen onnodige sollicitatiegesprekken voorkomen worden.
“Via bepaalde algoritmes kan Appli een match maken op allerlei doorsnedes, zowel vanuit een bedrijf als vanuit een student”, zegt Gerben van Stiphout, mede-initiatiefnemer, “denk hierbij bijvoorbeeld aan functie, opleidingsniveau, maar ook cultuur van het bedrijf.”
img_1376
Mike Porton, ook mede-initiatiefnemer, ziet een stijgende vraag bij bedrijven, omdat jong talent steeds schaarser wordt. “Bedrijven willen steeds vaker in een vroeg stadium in contact komen met studenten, omdat een goede match ook een potentiële werknemer kan opleveren”, aldus Porton. Collega-initiatiefnemer Rob Daamen vult aan: “Onderzoek wijst uit dat het invullen van stages voor bedrijven, studenten en onderwijsinstellingen erg tijdsintensief is en niet altijd leidt tot een goede match. Appli biedt een landelijk zoekveld met meer perspectief op een goede stage en uiteindelijk misschien een baan”.
O.a. Bol.com, Dura Vermeer, Smurfit Kappa, CCV, Rabobank, Xerox, Vanderlande, Remeha, Aces Direct, Koninklijke A-ware Food Group, AB Transport Group, Hoek en Blok, Raetsluy Advocaten en veel andere grote en MKB bedrijven stellen als launching customers al stages beschikbaar via Appli.  Appli is beschikbaar in de App store of Google Play Store en via www.appli.nl. Zowel studenten als bedrijven kunnen vanaf nu gebruik maken van de app.

Leave a Comment