In een woning wil je een echt thuisgevoel krijgen. Het moet helemaal van jou zijn en je woning is de plek waar jij je veilig voelt. In dit artikel lees je hoe je een huis helemaal naar jouw zin kan maken en hoe je een authentieke woning creëert, waar je altijd al van droomde. 

Kijk welke vloer bij jouw huis past

kurkvloer-woonkamer

De vloer is een belangrijk onderdeel van het huis. Dit bepaalt een groot deel van de sfeer Wanneer hout een veel voorkomend materiaal is in jouw huis , kun je het beste een houten vloer kopen. Dit brengt namelijk alle elementen in het huis samen. Ook is het altijd fijn om eerst een moodboard te maken. Zo zie je in één oogopslag welke stijl jou aanspreekt. Dit maakt het makkelijker om een vloer te kiezen.

Kies een passende kleur

Wanneer je een kleur gaat kiezen voor jouw huis, is het natuurlijk belangrijk dat je een kleur kiest die past bij de rest van je huis. Bij de bouwmarkt kun je kant-en-klare kleurstalen halen die je aan kunt brengen op de muren. Zo heb je al een beter beeld van hoe de kleur uitvalt in het huis. Daarnaast zijn er verschillende visualisatie apps die je kunnen helpen tijdens het kiezen van een kleur.

Mooie decoratie laat je huis samenkomen

zwart-patronen-behang-woonkamer

Wanneer je klaar bent met de grote lijnen in het huis, kan het geen kwaad om decoratie toe te voegen. Met decoratie maak je jouw woning een stukje eigen en krijgt het nog meer samenhang.

Laat klassieke vormen terugkomen

Dit is niet bij elk huis van toepassing, maar maak er vooral gebruik van wanneer jouw woning dit wel heeft. Hoge plafonds, oude steunpilaren of mooie ronde deuropeningen. Wanneer je hier gebruik van maakt, is jouw huis nog unieker.

Sfeervolle lichten

witte-moderne-woonkamer

Lichten geven vaak een bepaalde sfeer af. Je kan kiezen uit warm licht, maar ook heel koel licht. Wanneer je klaar bent met het inrichten van jouw huis is het altijd slim om te kijken naar wat voor soort licht nou echt bij jouw huis past. Kijk dan vooral nog even naar wat voor soort vloer je hebt. Net als met decoratie, hoort het licht ook bij de samenhang. Het maakt niet uit of het pvc-vloeren of echte houten vloeren zijn, zolang er naar de samenhang gekeken wordt. 

Nu weet je hoe je jouw huis kan omtoveren tot het huis waar je altijd al van hebt gedroomd Ben vooral niet bang om te experimenteren met verschillende elementen en het helemaal tot jouw smaak te maken.

Leave a Comment