Als er een ruit in jouw auto is gebroken of beschadigd, kunnen er elementen van buitenaf jouw auto binnendringen. Hierbij kun je denken aan ongedierte of regen en sneeuw. Het maakt het ook trouwens gemakkelijker voor een dief om iets uit jouw auto te stelen of, erger nog, de hele auto te ontvreemden. In een perfecte wereld zou je jouw auto naar een autogarage kunnen brengen en de ruit meteen laten vervangen. De voorruit vervangen kosten kan meevallen wanneer je het laat doen door het juist bedrijf. Het kan natuurlijk zo zijn dat je het geld niet hebt of dat jouw autoruit moet worden besteld of op maat gemaakt moet worden, wat betekent dat het tijd kost om het glas te krijgen om de reparatie uit te laten voeren. Als er een autoruit in jouw auto is gebroken, volg dan deze stappen om de auto te beveiligen en de elementen buiten te houden, totdat de ruit kan worden gerepareerd.

Verwijder zoveel mogelijk van het gebroken glas

achterruit

Wil je de autoruit vervangen, maar weet je niet wat je met het gebroken glas moet doen? Dan is de eerste stap om je auto te beschermen en, nadat de ruit is gebroken, is om zoveel mogelijk gebroken glas te verwijderen. Draag beschermende handschoenen en raap eventuele eerst de grote glasscherven op. Gebruik vervolgens een stofzuiger om de overtollige stukken op te zuigen. Zorg ervoor dat je de slang zo dicht mogelijk bij de raamafdichting houdt om eventueel achtergebleven glas te kunnen verwijderen. Mogelijk moet je jouw auto meerdere keren stofzuigen om er zeker van te zijn dat al het glas is verdwenen.

Veeg de raamafdichting en het kozijn af

Bevochtig een zachte doek met wat water. Veeg vervolgens de raamafdichting en het kozijn goed af. Neem de tijd en verwijder zoveel mogelijk vuil en stof. Dit zorgt ervoor dat de tape, bij de volgende stap, aan het oppervlak kan blijven plakken. Stof en vuil kunnen ervoor zorgen dat de tape niet blijft plakken, wat jouw vermogen om het gebied goed af te sluiten, kan belemmeren.

Sluit het raam af

white car door with brown and white striped seat

Gebruik doorzichtige verpakkingstape om de stroken verticaal over de opening van het raam te laten lopen. Begin aan de binnenkant van de auto aan één kant van het raam en plak een strook verticaal zodat de tape het raamkozijn raakt. Plak vervolgens een ander stuk verticaal, overlappend met het eerste stuk. Ga hiermee door totdat de stukken elkaar overlappen en het raam bedekken. Dit werkt beter dan karton omdat het een betere afdichting geeft en het vocht buiten houdt. Doe dit altijd van binnenuit de auto, niet van buitenaf, want de tape kan ervoor zorgen dat de verf gaat bladderen. Als je geen verpakkingstape hebt, kun je ook karton gebruiken, maar dat kan nat worden en beschadigd raken, waardoor er vocht in jouw auto kan sijpelen. Bij tape zal dat niet gebeuren.

Leave a Comment