Of je het uiterlijk van je auto nu zo wilt veranderen, dat vreemden verrast zullen zijn wanneer je voorbij rijdt of gewoon een paar verbeteringen voor je eigen persoonlijke voldoening wilt aanbrengen, er zijn tal van mogelijkheden om je tijdens je ritjes een luxer gevoel te geven. Natuurlijk kosten sommige aanpassingen meer dan andere en is het handig om een goede autoverzekering af te sluiten, maar deze acht tips in dit artikel zorgen ervoor dat je auto meteen luxer aanvoelt.

Een lederen hoes voor om je stuur

Je handen raken letterlijk elke keer dat je rijdt het stuur aan, dus waarom zou je genoegen nemen met het stuur waarmee je auto werd geleverd? De jongens van West Coast Customs laten zien hoe je er gemakkelijk een zelf kunt maken, maar dan moet je wel een industriële naaimachine in je garage hebben staan.

Vervang de vloermatten

Vloermatten worden vies en afhankelijk van hoe snel ze zullen slijten, moeten ze af en toe worden vervangen. Het slijten van de matten is gewoon niet tegen te houden. Het is niet duur om deze vloermatten te vervangen en ze zullen het uiterlijk van je auto meteen verbeteren, plus dat je weer die rubberachtige geur van een nieuwe auto voor even kunt terughalen.

Of verander de bekleding helemaal

tuscon-klassieke-auto-binnenkant

Dit is een stuk duurder maar de bekleding op de vloer en het dak van de auto zal een grote impact hebben. Er zijn bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd en je kunt online exact passende bekleding bestellen. Je kunt deze bekleding zelf vervangen of je kunt een expert in de arm nemen om je te helpen.

Vervang de banden

De moeder van Forrest Gump wist hoe belangrijk goede schoenen zijn. Voor auto’s is dit net zo – je kunt op basis van het type banden op zijn voertuig veel vertellen over een bestuurder. Door de banden te vervangen, kun je je rit soepeler maken (of ruwer, als je voor veel groter gaat), maar het verandert ook meteen het uiterlijk van je auto. Je hoeft niet te flitsen met chroom, draaiende onderdelen of hele dure banden te kopen, maar het upgraden van de banden – vooral als je auto is geleverd met stalen wielen en wieldoppen – is een effectieve manier om het uiterlijk snel te veranderen.

Installeer een botswaarschuwingssysteem

Dus je voertuig is, laten we zeggen, een beetje verouderd en mist misschien bepaalde moderne functies. Afhankelijk van de upgrade kits, die er voor jouw model verkrijgbaar zijn, kun je veiligheidsfuncties zoals een achteruitrijcamera, een dodehoekmonitor of een botswaarschuwingssysteem installeren zonder dat je een volledig nieuw voertuig hoeft te kopen. Dit zorgt voor moderne technologie zonder het moderne prijskaartje.

Vervang de schokdempers en de stutten

Sommige fabrikanten adviseren om om de 80.000 kilometer de schokdempers en de stutten te laten vervangen, maar echt, het hangt ervan af hoeveel en vooral hoe je rijdt. Als de schokdempers en de stutten in de loop van de tijd zijn verslechterd en het is jaren geleden dat je er iets aan hebt gedaan, realiseer je je misschien niet eens hoeveel je van de weg voelt tijdens het rijden.

Overweeg om nieuwe stoelen in de auto te plaatsen

luxe-auto-stoelen

Als je achter het stuur zit, moet je niet het gevoel hebben dat je in een ligstoel van La-Z-Boy zit, maar je moet ook zeker niet het gevoel hebben dat je vastzit op een stoel, die je ook tegenkomt op een budget vlucht van Ryanair. Alle stoelen laten vervangen kan misschien prijzig zijn, maar het is wel een hoogwaardige upgrade die je letterlijk voelt wanneer je gaat zitten. Als je stoelen nog in een goede staat zijn, kun je overwegen om de stof te laten vervangen voor leer.

Zet je auto in de was

De lente is begonnen, wat betekent dat je wat extra aandacht kunt besteden aan de verzorging van je auto. Een nieuwe waslaag beschermt de verf, laat deze mooi glanzen en iedereen kan het thuis doen. Zorg ervoor dat je het wel goed doet.

1 reactie

  • Hallo
    Ik heb vorige week een Citroën jumpy gekocht, maar ik ben teleurgesteld hoe zijn de stoelen gemaakt en de leuning.
    Mij vraag is, kunnen de stoelen vervangt worden?
    Ik hoor graag
    Mvgr Emil Solakov

Leave a Comment