Nu het officieel lente is (zou je niet zeggen…), de temperatuur omhoog gaat en alles wat groen wordt weer gaat groeien, is het ook weer tuintijd. Nu heeft niet iedereen groene vingers en wij kennen heel wat mensen die hun tuin leuk vinden maar er niet graag in werken. Dan kun je zin proberen te maken, een tuinman nemen of… je investeert in iets nieuws, namelijk de automatische tuin. Tuinspecialist Gardena komt daar mee. Met een smartphone of tablet heb je via dit smart garden system steeds inzicht in wat er in de eigen tuin gebeurt. En… je kunt direct reageren door de besproeiing in te schakelen of de robotmaaier aan het werk te zetten. Het volautomatische en draadloze systeem is zelfs te bedienen vanaf je werk of vakantieadres. >>

GARDENA smart garden

GARDENA smart garden

Nu het officieel lente is (zou je niet zeggen), de temperatuur omhoog gaat en alles wat groen wordt weer gaat groeien, is het ook weer tuintijd. Nu heeft niet iedereen groene vingers en wij kennen heel wat mensen die hun tuin leuk vinden maar er niet graag in werken. Dan kun je zin proberen te maken, een tuinman nemen of… je investeert in iets nieuws, namelijk de automatische tuin. Tuinspecialist Gardena komt daar mee. Met een smartphone of tablet heb je via dit smart garden system steeds inzicht in wat er in de eigen tuin gebeurt. En… je kunt direct reageren door de besproeiing in te schakelen of de robotmaaier aan het werk te zetten. Het volautomatische en draadloze systeem is zelfs te bedienen vanaf je werk of vakantieadres. Dit voorjaar zijn er vier landen ter wereld waar deze noviteit verkrijgbaar is: Duitsland, Frankrijk, België en… Nederland.

Het smart garden system heeft een hoge dosis A.I. (artificial intelligence): tuinsensoren registreren de omstandigheden en daar kan je met het systeem automatisch op inspelen. Regent het? Dan wordt er niet besproeid. Groeit het gras snel? De robotmaaier rijdt een extra maairondje! Het complete smart garden system bestaat uit een server (Gateway), sensoren, een bespoeiingscomputer (Watercontrol) en een robotmaaier (Sileno). Het hele systeem is aan te sturen via de gratis Gardena app voor smartphone of tablet.

GARDENA smart garden

Meten is weten
De Gardena sensor meet continu waarden als bodemvochtigheid, lichtomstandigheden en buitentemperatuur. Via de Gateway van het smart system wordt de informatie verzonden naar de app. Zo kun je, indien nodig of gewenst, onmiddellijk reageren en de apparaten in de tuin aansturen. De Watercontrol garandeert optimaal waterbeheer zonder verspilling. Je stelt (via de app) de sproeitijden eenvoudig in op vaste tijdschema’s of naar eigen inzicht. Het is daarbij ook mogelijk om de besproeiing automatisch af te stemmen op de actuele metingen van de tuinsensor. Praktisch: bij tropische temperaturen en droogte wordt extra besproeid en wanneer er vorst komt, ontvangt je een signaal dat er gevaar voor bevriezing dreigt.

GARDENA smart garden

Robotmaaier
Sileno robotmaaiers zijn de noviteiten voor het gazon binnen het Gardena smart system. Via de app stel je de maaitijden in en die kun je ook op de sproeitijden afstemmen. De robotmaaiers doen hun werk met precisie en betrouwbaarheid. Het resultaat: een gezond en strak gazon. Er zijn twee modellen: Sileno en Sileno+. De laatste heeft de functie om de maaifrequentie automatisch aan te passen aan de groeisnelheid van het gras. De verkoopadviesprijzen: Gardena Smart besproeiingscomputerset € 399,99; Smart Controlset (incl. sensor) € 499,99;  Gardena Smart system Set (incl. Sileno robotmaaier) € 1.999,00. Het kost wat, en onkruid wieden moet u nog steeds zelf doen, maar hiermee kunt u wel uw tuin in optima forma houden terwijl u in Saint Tropez of op uw schip lekker in de zon en in fraai gezelschap uw glaasjes Aix rosé wegdrinkt….

GARDENA smart garden

GARDENA smart garden

GARDENA smart garden

Leave a Comment