Veel mannen en vrouwen hebben een zwak voor Porsche. Kenners weten al lange tijd dat de kleinste modellen van het merk, de Boxster en Cayman, voor minder geld minstens zo lekker rijden als de grotere Carrera. Nu introduceert het merk de 375 pk sterke Porsche Boxster Spyder, met een klein stoffen dakje en de looks van de Cayman GT4. Een pure tweezitter die zo licht mogelijk is, niet voorzien is van climate control met airco en van een audio-installatie, en waarin nog gewoon ouderwets met de hand geschakeld moet worden. Ook Fiat gaat met een nieuwe uitvoering terug in de tijd. De Italiaanse fabrikant eert de originele Fiat 500 met de ‘limited edition’ Fiat 500 Vintage ’57. Deze is leverbaar in Azzurro Volare (blauw), Verde Lattementa (mintgroen) en Beige Cappuccino, die een klassieke combinatie vormen met onder meer het witte dak, witte spiegelkappen en witte 16-inch wielen. Er komen er maar 200 naar ons land, dus als u dit leuk vindt, is snel handelen geboden.>>

03Boxster-Spyder

Porsche Boxster Spyder
Veel mannen en vrouwen hebben een zwak voor Porsche. En vaak ook voor de oude modellen die nog niet aan obesitas leden, echt ‘puur’ rijden en je soms vochtige handpalmen bezorgen. Kenners weten al lange tijd dat de kleinste modellen van het merk, de Boxster en Cayman, voor minder geld minstens zo lekker rijden als de grotere Carrera. Nu introduceert het merk de Porsche Boxster Spyder, voorzien van een klein stoffen dakje en met de looks van de Cayman GT4. En dat niet alleen, een pure tweezitter die zo licht mogelijk is, niet voorzien is van climate control met airco en van een audio-installatie, en waarin nog gewoon ouderwets met de hand geschakeld moet worden. Uiteraard moet ook het stoffen dak met de hand worden bediend. De Boxster Spyder heeft diverse stijlelementen van klassieke sport- en racewagens van Porsche. Echte blikvangers zijn bijvoorbeeld de ‘streamliners’ achter de hoofdsteunen – een hommage aan de Porsche 718 Spyder uit de jaren ’60. Het lichtgewicht stoffen dak met de langgerekte uiteinden doet sterk denken aan dat van vroegere roadsters, ook vanwege de handmatige bediening ervan. Alle klassieke elementen gaan fraai samen met een moderne stijl: voor- en achterzijde van de Boxster Spyder zijn identiek aan die van de onlangs gepresenteerde Cayman GT4. De Spyder ligt 20 mm dichter op de weg dan de reguliere Boxster. Hij heeft een 3.8-liter zescilinder middenmotor met 375 pk. De remmen zijn afkomstig van de 911 Carrera. De Boxster Spyder zit in 4,5 seconden op de honderd, haalt een topsnelheid van 290 km/u en het verbruik komt uit op een gemiddelde van 9,9 l/100 km. Overigens, wilt u ‘m persé wel met airco, dan kan dat. Zonder meerprijs. De Boxster Spyder heeft een Nederlandse vanafprijs van 116.700 euro.

01Boxster-Spyder

Fiat 500 Vintage ’57
Ook Fiat gaat met een nieuwe uitvoering terug in de tijd. De Italiaanse fabrikant eert de originele Fiat 500 met de ‘limited edition’ Fiat 500 Vintage ’57. De auto is leverbaar in drie retrokleuren: Azzurro Volare (blauw), Verde Lattementa (mintgroen) en Beige Cappuccino, die een klassieke combinatie vormen met onder meer het witte dak, witte spiegelkappen en 16-inch wielen die sterk doen denken aan die van het origineel uit 1957. Binnenin zien we onder meer een wit dashboard en beige bekleding van leer. Helemaal van deze tijd is echter het moderne 7-inch TFT display. Verder is de 500 Vintage ’57 standaard onder meer voorzien van automatische airconditioning, parkeersensoren achter, TomTom-voorbereiding, Blue&Me communicatiesysteem met stuurwielbediening en Bluetooth, stoelhoogteverstelling bestuurder, lederen stuurwiel en mistlampen aan de voorzijde. Eer worden slechts 3.500 exemplaren van deze 500 Vintage ’57 gebouwd en daarvan komen er 200 naar ons land, met een 1.2 viercilinder (69 pk) of een TwinAir Turbo (80 pk, 20% bijtelling) motor. De laatste is te combineren met een handgeschakelde of een gerobotiseerde Dualogic-transmissie. De Fiat 500 Vintage ’57 1.2 69 staat vanaf € 17.995 in de prijslijst; de 80 pk TwinAir Turbo heeft een vanafprijs van € 18.795,-.

150326_Fiat-500-Vintage

Leave a Comment