Het was niet lang in de pandemie dat onze badkamerideeën een soort transformatie hebben ondergaan. Niet langer alleen functionele kamers waar we onze dag konden beginnen en eindigen, ideeën voor badkamerinrichting omvatten nu veel meer manieren waarop we thuis wellnesscentra kunnen creëren waar we kunnen ontspannen, ontsnappen, verjongen en repareren. Dit heeft een groot effect gehad niet alleen hoe ze eruitzien, maar ook hoe de badkamers ontwerpen.

Badkamers moeten uitnodigende en ontspannende kamers zijn die prachtig zijn gedecoreerd, maar nooit ten koste gaan van hun functionaliteit.

Of jij nu van plan bent jouw hoofdbadkamer op te knappen, een doucheruimte op te waarderen of ongebruikte ruimte om te vormen tot een luxe badkamer, er is nu een breed scala aan badkamerideeën beschikbaar die bij jouw smaak passen, van kleuren en materialen tot afwerkingen en vormen. In deze blog gaan we badkamerideeën bespreken voor 2022.

Creëer een spa

badkamer-ramen

Spabadkamers bieden een plek om te ontsnappen, waar de essentie is om te kunnen ontspannen en tot rust komen in een luxe omgeving.

Veel mensen kiezen voor luxe van een hoog niveau, met enorme badkuipen, dubbele douchekoppen in douches in natte ruimte-stijl, samen met de aanhoudende trend voor dubbele wastafels met luxe marmeren, granieten of kwarts materiaal.

Kies voor een opvallende spa-stijl een weelderig bad met een kroonluchter erboven om een centraal punt te creëren.

Warme badkamerdecor

luxe-badkamer-uitzicht

We hebben de neiging om op veilig te spelen met badkamer inrichting, maar dat kan ervoor zorgen dat deze ruimtes een beetje klinisch aanvoelen. Dus waarom niet out of the box denken?

Je kan bijvoorbeeld kiezen voor twee kleuren zoals een stenen en olijfkleurige badkamer. Deze twee kleuren hebben dezelfde toon, waardoor dezelfde kleurintensiteit hebben. Dit geeft het gevoel dat deze twee kleuren bij elkaar horen, maar het geeft ook een uniek gevoel.

Behang

Als we denken aan het inrichten van onze badkamers, staan ​​verf en tegels meestal voorop, en ideeën voor badkamer behang worden vaak als een optie verwaarloosd. Met behang kan je meer gedurfde keuzes maken, omdat het niet permanent is. Behang kan je namelijk makkelijk vervangen ten opzichte van tegels of verf.

Met behang kan je kiezen voor extravagante prints waar je normaal gesproken niet zoveel voor zou kiezen. Kijk bijvoorbeeld naar een exotische natuurprint of een felle kleur, zo geef je jouw badkamer een unieke uitstraling.

Installeer een sauna

brown wooden round table with chairs

Een sauna is de ultieme wellness ervaring, met droge warmte om de spieren te kalmeren en de geest te ontstressen. Hoewel het typische houten model het prima doet in een thuisgym, kan hij een badkamer thuis overweldigen, dus zoek naar design met stijlvolle panelen of zelfs glazen wanden voor jouw persoonlijke spa-ruimte.

Wil je echt luxe toevoegen aan jouw sauna, dan kan je ook kijken naar verschillende technologische opties. Tegenwoordig zijn er zeer moderne, luxe saunacabines, ze kunnen bijvoorbeeld aangepast worden in verschillende houtsoorten met strakke uitstraling en uitgerust met gekleurde LED verlichting en speakers voor muziek.

Leave a Comment