Als de wintermaanden weer voor de deur staan, gaan we ons steeds meer richten op de klussen binnenshuis. En dan is er geen betere plek om te beginnen dan de badkamer. Badkamers zijn over het algemeen veel kleiner dan bijvoorbeeld de keuken, de woonkamer of een slaapkamer, wat betekent dat je mogelijk veel van het werk zelf kunt doen en niet veel geld aan meubels hoeft uit te geven. Door specifieke armaturen, accessoires en decorartikelen in jouw badkamer te vervangen of aan te brengen, kun je deze ruimte gemakkelijk tot een modern, gastvrij toevluchtsoord omtoveren. Laten we eens naar vijf tips kijken voor het creëren van die ultieme moderne badkamer.

Nieuw badkamermeubel

moderne-badkamer

Omdat badkamers over het algemeen krap zijn, moet je je zoekopdracht verfijnen tot meubels, die speciaal voor de badkamer zijn gemaakt. Houd alle afmetingen in de gaten – de hoogte, de breedte en de lengte – en kijk dan of de deuren of de laden van het nieuwe badkamermeubel geen problemen veroorzaken met het omringend meubilair of deuren. Een badkamermeubel met verborgen opbergruimte zorgt ervoor dat de badkamer er netjes uitziet, terwijl zachte, effen kleuren of subtiele houtnerf patronen het moderne thema versterken. Kijk ook eens naar een bidet om de badkamer nog net even wat luxer te maken.

Moderne wastafel en kraan

luxe-badkamer-goud

Kijk je nog steeds elke ochtend naar die bruin geaderde marmeren wastafel? Aangezien je overweegt om je wastafelmeubel te upgraden, kijk dan ook eens naar het huidige assortiment prachtige moderne wastafels – inclusief getextureerd glas, koperachtige materialen, glasachtig porselein en meer. Of je nu kiest voor een onderbouwwastafel, een wastafel op voet voor krappe ruimtes of een dubbele wastafel om het ultieme statement te maken, een nieuwe wastafel kan je helpen om een geweldige look voor een betaalbare prijs te creëren. Nu je toch bezig bent, vervang dan ook de kraan door een modern ogende unit in een afwerking van satijn nikkel, geborsteld brons, met olie ingewreven brons of een andere eigentijdse glans.

Vrijstaand bad

kleine-badkamer-open-ruimte

Een badkuip lijkt misschien een extravagantie (een douche is tenslotte technisch gezien voldoende), maar er zijn momenten in het leven dat een warm bad het antwoord is op een zware dag op het werk of een stressvolle week thuis is. Bovendien is het veel gemakkelijker om de kleintjes in een badkuip te wassen dan onder de douche! Om de look en de feel van jouw badkamer te vernieuwen, kun je overwegen om jouw ingebouwde badkuip door een vrijstaande badkuip of een modern bad op pootjes te vervangen. Afhankelijk van je ruimte kun je een rechthoekig of een ovaal, een unieke pantoffel stijl of een ronde vrijstaande kuip installeren – kijk vervolgens hoe het nieuwe bad als het visuele ankerpunt voor de hele badkamer fungeert. Het ziet er net zo geweldig uit als het presteert.

Vloertegels en wandbekleding

handdoeken-badkamer

Dit is beslist een kwestie van persoonlijke smaak, maar er zijn tegenwoordig talloze opties beschikbaar om je te helpen om een moderne look te creëren, die serieuze duurzaamheid en een verbluffende presentatie biedt. Overweeg voor vloeren nieuwe, waterbestendige laminaatvloeren, marmeren tegels of zelfs vinyl met een patroon. Muren kunnen worden bedekt met moderne plak mozaïektegels voor eenvoudige installatie of met moderne keramische tegels in een strakke grijze of zilveren tint. Het installeren van 3D-golvende wandtegels kan een gewaagde en trendy look creëren, terwijl het ook een vleugje visueel belang toevoegt aan wat normaal gesproken een vrij rustig deel van het huis is. Blijf uit de buurt van donkere kleuren – vooral als het gaat om verf en tegels omdat je wilt dat de badkamer er zo helder, groot en luchtig mogelijk uitziet. En vergeet niet: bij moderne badkamers draait het allemaal om een matte afwerking van vloeren, wandbekleding en armaturen.

Nieuwe verlichting

luxe-badkamer-uitzicht

Verlichting is één van de beste mogelijkheden voor de meeste standaard badkamers. Loop tien huizen binnen en je zult waarschijnlijk in negen van deze huizen de alomtegenwoordige TL-lamp boven de wastafel vinden. Overweeg om deze goedkope en archaïsche verlichtingsarmaturen te vervangen door iets eleganters, subtielers en een lust voor het oog, zoals hanglampen, inbouwbliklampen of gloeilampen, die aan een elegante staaf hangen. Je zult waarschijnlijk een elektricien moeten inhuren om het te bevestigen, maar geloof ons – het is echt het waard! Als je klaar bent om je bestaande badkamer om te bouwen van een saaie ruimte in een modern meesterwerk, kijk dan zeker eerst naar het badkamermeubel, de wastafel, de kraan, de vloer, de wandbekleding en de verlichting. Maak vervolgens een plan. Veel plezier met het transformeren van jouw badkamer in een serene, moderne oase midden in jouw huis.

Leave a Comment