Een bezoekje aan de spa is een goede manier om even te kunnen ontspannen. Maar een dagje naar de spa kan duur zijn en het kan moeilijk zijn om die tijd vrij te maken om een dagje uit te plannen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de badkamer in je eigen huis om te toveren tot een spa. Op die manier kun je elke dag even in je eigen spa doorbrengen. Met een spa onder je eigen dak hoef je niet meer naar een spa te reizen en je hoeft ook geen toegang te betalen. Je kunt op deze manier in het comfort van je eigen huis van een spabehandeling genieten. Lees snel verder om erachter te komen hoe je van je eigen badkamer een ontspannende spa kunt maken.

Door de muren te bedekken met stenen of met tegels met een motief van stenen kun je een natuurlijk, zen gevoel aan je badkamer toevoegen.

Breng diepe kleuren en natuurlijke structuren aan

moderne-badkamer

Het rustgevende gevoel, dat je in veel spa’s krijgt, komt door de natuurlijke structuren. Veel spa’s hebben natuurstenen op de muren, badkamermeubel van hout en er zijn andere ontspannende, zen-achtige elementen zoals planten neergezet om zo een gevoel van natuurlijke sereniteit te creëren. Jij kunt om je badkamer in een spa te veranderen deze designesthetiek zelf ook nabootsen. Gebruik natuursteen en warme houtstructuren of iets anders dat jou ontspannend lijkt.

Wat de kleuren betreft, kun je het beste kiezen voor donkere kleuren zoals rood en bruin en materialen zoals donker hout en donkergrijze stenen gebruiken. Donkere kleuren zorgen in een badkamer voor een ontspannen gevoel. Lichte en heldere kleuren geven je juist energie. Het aanbrengen van een boog is een geweldige manier om het bad visueel van de andere elementen in de ruimte te scheiden.

Scheid het bad van de rest van de ruimte

kleine-badkamer-open-ruimte

Om ervoor te zorgen dat je badkamer minder als een badkamer aanvoelt, moet je manieren bedenken om het bad van de rest van de ruimte te scheiden. Plaats het bad op een ander niveau of maak een boog om twee delen in je badkamer te maken. Je kunt het bad ook achter een scheidingswand plaatsen, een echte muur metselen of een tijdelijk schot plaatsen. Voor een extra spa-gevoel kun je de scheidingswand met een oosters ontwerp of een motief bedekken.

Door voor een scheiding te zorgen, maak je een ruimte waarin je je echt kunt ontspannen in plaats van dat je naar een toilet ligt te staren terwijl je in bad probeert te genieten. Je zult je zo meer in je eigen oase voelen. In een badhuis of in een spa of sauna zie je ook vaak aparte ruimtes. Als je een geweldig uitzicht hebt en lekker in het warme water ligt, kom je echt tot rust.

Investeer in een jacuzzi

jacuzzi

Als er één manier is om je thuis een spa-gevoel te geven, is het door een bubbelbad of jacuzzi in de badkamer te plaatsen. Jacuzzi’s zijn geweldig en als je etherische oliën en badschuim in het borrelende water schenkt, zal dat de natuurlijke geuren beter helpen verspreiden. Je kunt zo ook gemakkelijker stoom in de badkamer genereren en je kunt jezelf zo in je eigen badkamer een gezichtsbehandeling geven. Om nog maar te zwijgen over het feit dat terwijl je een haarmasker of gezichtsmasker laat inwerken, je je beter kunt ontspannen. In een echte spa zou je ook even in een jaccuzi gaan zitten. Je kunt uit verschillende jacuzzi’s kiezen. Bekijk de mogelijkheden en de afmetingen en geniet thuis van een spa-ervaring.

Kies voor kunstzinnige elementen

handdoeken-badkamer

Een andere manier om van je badkamer thuis een echte spa te maken, is door voor kunstzinnige armaturen te kiezen. In een spa zie je vaak een interessante en unieke inrichting, dus het is logisch dat jij hetzelfde doet als je van je badkamer een spa wilt maken. Een voorbeeld hiervan zijn de wastafels hierboven of andere kunstzinnige wastafels zoals bijvoorbeeld diepe ronde modellen en wastafels van natuursteen. Misschien wil je ook geometrische spiegels, zoals die op de foto, uitproberen.

De foto hierboven laat ook zien hoe kamerplanten de badkamer onmiddellijk een ontspannen gevoel geven. Bamboe en kleine rubberplanten zijn goede keuzes omdat deze een meer exotische uitstraling hebben. En traditionele spa’s houden van exotische looks. Je kunt elementen, die je normaal niet in een badkamer zou zien, zoals bijvoorbeeld een kleine open haard in je badkamer plaatsen om de ruimte zo extra gezellig te maken.

Een nis creëert een speciale plek voor het neerzetten van kaarsen of geparfumeerde items. In een spa worden altijd kaarsen gebruikt om voor een ontspannen sfeer te zorgen. De bovenstaande foto laat zien hoe goed een eenvoudige nis kan worden gebruikt om kaarsen neer te zetten en van mooi kaarslicht te genieten. Je moet de kaarsen wel uit de buurt van het water of gevaarlijke douchegordijnen houden. Je kunt natuurlijk ook geurstokjes of wierook neerzetten, maar dan moet je er wel voor zorgen dat ze niet nat worden.

Als je geen grote verbouwingen wilt uitvoeren, speciale planken wilt ophangen of een nis wilt maken om de geurkaarsen of geurstokjes op te zetten dan is het gebruik van wierook de gemakkelijkste manier om snel een spa van je eigen badkamer te maken. Wat denk je? Kun je één van die bovenstaande tips gebruiken? Wij horen graag van je hoe jij je badkamer wilt transformeren.

Leave a Comment