Wellicht gaat u de komende dagen richting de sneeuw. Of u blijft in ons land. Wat u ook met de auto gaat doen, trek even een paar minuten uit om de bandenspanning te controleren. Waarom? Wel, omdat die paar minuten de komende tijd veel veiliger kunnen maken, voor u en anderen, en omdat ze u veel geld kunnen besparen. Saskia Sanderse van de organisatie Band op Spanning vertelde ons recentelijk dat in ons land 60 procent van alle auto’s met een te lage bandenspanning rijdt. Dat leest u goed, zestig procent! Dit kost 2 tot 5 procent extra brandstof, zorgt voor versnelde bandenslijtage en de lucht wordt hierdoor vervuild met meer CO2, fijnstof, en NOx. Zij doen daar wat aan met gratis controles en met het neerzetten van bandenpompen. Goed initiatief, voor milieu, veiligheid en portemonnee!>>

 

15045452_ml

Wellicht gaat u de komende dagen richting de sneeuw. Of u blijft in ons land. Wat u ook met de auto gaat doen, trek even een paar minuten uit om de bandenspanning te controleren. Waarom? Wel, omdat die paar minuten de komende tijd veel veiliger kunnen maken, voor u en anderen, en omdat ze u veel geld kunnen besparen. Dat zullen wij toelichten. Onlangs waren we op de jaarvergadering van MVO Nederland, de organisatie die maatschappelijk verantwoord ondernemen stimuleert. Wij zijn daar lid van, want ook wij zijn voorstanders van meer verantwoord ondernemen en leven. U ongetwijfeld ook. Wij ontmoetten daar Saskia Sanderse van de organisatie Band op Spanning, die onder andere vertelde dat tijdens deze bijeenkomst een mobiel team aan mensen op het parkeerterrein vroeg of ze de bandenspanning van hun auto mochten controleren en op het juiste niveau brengen. Want wat blijkt, in ons land rijdt 60 procent van alle auto’s met een te lage bandenspanning. Dat leest u goed, zestig procent! Dit kost 2 tot 5 procent extra brandstof, zorgt voor versnelde bandenslijtage en de lucht wordt hierdoor vervuild met meer CO2, fijnstof, en NOx. Auto’s met onderspanning zorgen voor een verdubbeling van verkeerslawaai en krijgen vaker ongelukken. Bijna 7 procent rijdt zelfs ongemerkt met een lekke band. Dat is nog levensgevaarlijk ook. Per jaar kost die te lage bandenspanning per auto al snel 75 tot wel 150 euro. Zonde van het geld, de vervuiling en de ongelukken!

BoS_logo

CZUKulLWcAAjFuv

Banden lopen altijd langzaam leeg. Daar is niets aan te doen. Om te zorgen dat een auto met de juiste spanning rijdt, helpt de organisatie Band op Spanning met twee goede oplossingen. Zij komen op locatie langs om de bandenspanning van de auto’s te controleren en indien nodig op de juiste spanning te brengen. Dit doen ze al vele jaren met veel succes en inmiddels honderdduizenden automobilisten zijn geholpen met deze service op locatie bij evenementen maar ook bij bijvoorbeeld winkelcentra en op bedrijfsterreinen.
Bovendien plaatst de organisatie steeds meer slimme bandenpompen overal in het land, waar u gemakkelijk zelf de bandenspanning kunt controleren en op peil brengen. Na veel klachten over en problemen met de gangbare luchtpompen bij tankstations hebben zij een sterk verbeterde en gratis te gebruiken Bandenpomp ontwikkeld die er wel voor zorgt dat je met de juiste spanning weer de weg op gaat. Inmiddels staan er al tientallen Bandenpompen op gemeentelijke parkeerterreinen, Park&Ride locaties, bij winkelcentra, op bedrijventerreinen, bij vestigingen van grote bedrijven als de ANWB, IKEA en de Makro. Maar ook bij het Martini Ziekenhuis, een CarWash in Elst en een Kinderboerderij in Den Haag. Gewoon als gebruiksvriendelijke en duurzame voorziening. En altijd gratis te gebruiken door iedereen. Het controleren en oppompen is een klusje van niets. Weet u niet waar dat in uw omgeving kan, dan kunt u op www.bandopspanning.nl zien waar er zo’n gratis pomp staat, of u rijdt toch even naar het tankstation in de buurt. Dat kost dan waarschijnlijk 50 cent of een euro, maar dat haalt u er altijd uit. U kunt zich er natuurlijk ook hard voor maken dat er zo’n gele pomp bij u in de buurt komt. Milieu, veiligheid en portemonnee zijn er zeer bij gebaat!

141942999754890_3069261_1280

Leave a Comment