Er zijn een heleboel kledingstukken die je kunt dragen. Maar er is een belangrijk onderscheid te maken. Bepaalde items zijn alleen passend bij specifieke aangelegenheden, maar andere items kun je juist bij (vrijwel) iedere look dragen. Benieuwd welke kledingstukken er tot de tweede categorie behoren? Lees gauw verder!

T-shirt

t-shirt-wit-unsplash-inc

Hét basic kledingstuk om dagelijks te dragen? Dat is toch wel het T-shirt. Je kunt er eigenlijk niet de mist mee ingaan. Van werkdag tot uitje: het T-shirt is op vrijwel iedere aangelegenheid te dragen. Tenzij je strak in pak moet, dat is een ander verhaal. Haal T-shirts heren in verschillende looks in huis, bijvoorbeeld in donkere en in lichte kleuren. Of draag van tijd tot tijd een print, zoals een T-shirt met strepen. Ook dat past namelijk nog altijd prima in het straatje van basics.

Polo shirt

man-paardrijden-polo-pet

Wil je niet steevast een T-shirt dragen? Begrijpelijk natuurlijk. Wissel dit af met polo shirts heren, die je ook op vrijwel ieder moment kunt aantrekken. Het kraagje maakt dat je er wat netter uitziet. Ideaal als dit je wens is! Dat niet alleen, een polo staat ook hartstikke sportief. Dat is uiteraard mooi meegenomen. Laat naar wens een logootje op de voorkant prijken, of kies juist voor een geheel minimalistisch ontwerp. Er is genoeg om uit te kiezen.

Trui

man-koppel-zelfde-trui

Ook voor de koudere dagen heb je uiteraard een goed kledingstuk nodig. We komen uit bij de trui – al is dit nog een heel brede categorie. Thuis op de bank kun je een sweatshirt aantrekken, en ook buiten de deur is dit eigenlijk op veel locaties acceptabel. Maar zeker een wollen trui of cardigan is er om op ieder moment te dragen. Tijdloos en geheel stijlvol. Wil je extra chic ogen? Ga dan voor een coltrui!

Overhemd

De laatste tip wat betreft bovenkleding: kies mooie overhemden om te dragen. Van een strak en nauwsluitend design tot juist een wijder ontwerp om over een T-shirt te dragen, er valt voor de verschillende stijlen iets te zeggen. De manier waarop je je overhemd draagt, doet veel voor de look. De knoopjes gesloten en het overhemd in de broek? Hartstikke netjes! Als je de knoopjes (deels) opendoet en het hemd over de broek draagt, ziet het er juist weer meer casual uit. Hiermee kun je dus steeds weer variëren.

Spijkerbroek

jeans-kledinghaken-buiten

Wat draag je onder je shirt, trui of overhemd? We komen direct uit bij een mooie heren jeans. Ga zelf na of je het liefst een nauwsluitende of een lossere spijkerbroek draagt: dit is een kwestie van smaak. En wissel af met lichte en donkere kleuren!

Nette broek

makelaar-business-pak

Tot slot: denk aan een nette broek, zoals een pantalon of een chino. Misschien wordt op je werk wel van je verwacht dat je zo’n broek dagelijks draagt. Anders is het een optie om dit af en toe te doen, als je er zin in hebt. Ook tijdens een date night of een andere belangrijke aangelegenheid kun je zo’n nette broek aantrekken. Het springt direct in het oog!

Leave a Comment