Ben je op zoek naar een lekker tussendoortje om mee te nemen naar de sportschool? Wil je iets lekkers en toch gezond eten terwijl je een streng dieet volgt? De beste optie is beef jerky. Maar misschien wil je het niet eten, in de veronderstelling dat het niet goed voor je dieet is. Je hebt het mis, want het eten van beef jerky zal niet alleen goed zijn voor je dieet, maar je ook verschillende gezondheidsvoordelen bieden.

Hieronder hebben we de redenen op een rijtje gezet waarom beef jerky gezond voor je is!

1. Gevuld met eiwitten

Als je probeert af te vallen door veel te sporten, zal beef jerky je de energie geven om door te zetten. Het zit boordevol eiwitten en geeft je de energie om de dag door te komen. Een pakje beef jerky (50 gram) van de Dutch Giant bevat maar liefst 30 gram eiwit!

2. Verhoogt je immuunsysteem

beef jerky dutch giant

Beef jerky is niet alleen voor sportschool fanaten. Het is ook goed voor anderen omdat het je immuunsysteem een boost geeft en voorkomt dat je te uitgeput raakt of ziek wordt.

Het biedt zowel zink als ijzer. De laatste produceert rode bloedcellen en zorgt ervoor dat je stofwisseling op gang blijft. Zonder voldoende ijzer kun je geen vet verbranden en raak je uiteindelijk uitgeput. Aan de andere kant geneest zink je lichaam. Telkens als je sport, gebruik je je spieren. Zink geneest en versterkt ze voor de volgende trainingssessie.

3. Verhoogt de suikerspiegel niet

Je associeert vlees misschien met vetten en gewichtstoename. Het eten van beef jerky leidt echter niet tot een van deze twee problemen. Dat komt omdat het geen overmatige hoeveelheden conserveringsmiddelen bevat. In feite bevatten ze hoogstwaarschijnlijk niets anders dan zout om het vlees te conserveren. Daarom hoef je je geen zorgen te maken over hoge suikerspiegels in je bloed.

4. Minder vet

beef jerky repen

Verschillende mensen hebben je vast gevraagd om weg te blijven van bacon en varkensmaling omdat ze grote hoeveelheden vet bevatten. Je zult echter opgelucht zijn om te weten dat beef jerky niet veel vet bevat. Dat komt omdat beef jerky in feite gedroogd vlees is. Tijdens de bereiding verwijderen de producenten het meeste vet en vocht. Maar dat kan per product verschillen. Lees daarom de voedingswaarde van het jerky product voordat je het consumeert.

5. Levensduur

Omdat het proces van het maken van jerky vocht aan het vlees onttrekt, wat de groei van bacteriën voorkomt, heeft beef jerky een langere levensduur. Goed verpakte jerky kan wel twee jaar meegaan. Zorg er wel voor dat je het binnen een week of twee consumeert als je het eenmaal hebt geopend. Je kunt het ook in de vriezer bewaren, maar dan bederft de smaak.

Leave a Comment