Deze week werden de straten van zes wereldsteden gesierd door een catwalk met een bijzonder tintje. De modellen droegen namelijk jurken die volledig van behang waren gemaakt, ter ere van de International Wallpaper Week. Zij verrasten forenzen en toeristen in Amsterdam, Londen, Parijs, New York, Moskou en Melbourne toen zij een paar van ‘s werelds drukste locaties overnamen, zoals de Eiffeltoren, Times Square en de Millennium Bridge. De drie jurken trokken ook de aandacht van vele Amsterdammers. De stunt was bedoeld om mensen te stimuleren avontuurlijker te zijn met hun interieur, aangezien een recente enquête onder 2.750 Britten uitwees dat meer dan 70% van de huishoudens nog steeds voornamelijk standaard bloemenprints of beige op de muur hebben.>>

behang1

Deze week werden de straten van zes wereldsteden gesierd door een catwalk met een bijzonder tintje. De modellen droegen namelijk jurken die volledig van behang waren gemaakt, ter ere van de International Wallpaper Week. Zij verrasten forenzen en toeristen in Amsterdam, Londen, Parijs, New York, Moskou en Melbourne toen zij een paar van ‘s werelds drukste locaties overnamen, zoals de Eiffeltoren, Times Square en de Millennium Bridge. De drie jurken trokken ook de aandacht van vele Amsterdammers. De stunt was bedoeld om mensen te stimuleren avontuurlijker te zijn met hun interieur, aangezien een recente enquête onder 2.750 Britten uitwees dat meer dan 70% van de huishoudens nog steeds voornamelijk standaard bloemenprints of beige op de muur hebben.

Alan Kemp, hoofd marketing bij behangfabrikant Graham & Brown, zei: “Wij willen deze week gebruiken om iedereen te inspireren zelfverzekerd genoeg te zijn om hun huis net zo stijlvol aan te kleden als zichzelf. Behang is een fantastische manier om een woonruimte in één klap op te fleuren; het is ‘fast fashion’ voor je huis. Ik heb geput uit mijn ervaring met kleding ontwerpen en interieurdesign bij het ontwerpen van deze unieke jurken. De modetrends die we net op de internationale catwalks voorbij hebben zien komen, vormen nu al een inspiratiebron voor interieurs over de hele wereld en deze jurken zijn de belichaming van dat proces.”

De International Wallpaper Week is een branche-breed initiatief dat het erfgoed, de vaardigheid, en de creativiteit van behang viert met moderne winkelketens en kledingfabrikanten. De celebrity-ambassadeurs dit jaar waren onder andere Barbara Hulanicki, Julien Macdonald, Kelly Hoppen en Laurence Llewelyn-Bowen. De week is bedoeld om de consument te aan te moedigen om met behulp van behang high fashion in huis te brengen. Voor deze tweede editie werd het evenement internationaal opgezet en schakelde Graham & Brown wereldwijd partners en ontwerpers in om het mode-imago van behang te promoten, van de VS en Frankrijk tot Japan en Australië. In het Verenigd Koninkrijk slaan beroemde ontwerpers, succesvolle winkelketens en fabrikanten de handen ineen om de behangindustrie voorop te stellen en een wijd aanbod aan interieurinspiratie aan te bieden. De week vindt plaats t/m 9 oktober en begon met een stijlvolle stunt in hartje Londen, die vervolgens herhaald werd in steden over de hele wereld, en die de meest trendy behangprints van het Verenigd Koninkrijk toonde. Andere geplande activiteiten zijn een poging tot een wereldrecord behangen en een speciale tentoonstelling in een kunstgalerij.

www.wallpaperweek.com

#INTWW #wallpaperweek

www.facebook.com/NationalWallpaperWeek

@nwallpaperweek

behang4

Model Diana Biemans poseert op de Brouwersgracht in Amsterdam een behangjurk met de print: ‘Portugeze tegel van Graham & Brown. Foto: MUPH Make-Up & Photography

 

Leave a Comment