Als zzper is het leven niet altijd even gemakkelijk, vooral niet in deze uitdagende tijden. Het is en blijft een uitdaging om de concurrentie aan te kunnen en moeten er daarbij vaker ook wat risico’s worden genomen. Ondernemen vraagt nu eenmaal om het nemen van kansen. No pain, no gain, om het maar zo uit te drukken, maar kunnen bepaalde risico’s wel voorkomen worden. Dat is namelijk waar verzekeringen in komen en zijn er voor zzpers een aantal op maat gesneden beschikbaar.

Gaat het nu om het pand, de auto of anders?

luxe-huis-porsche

Er zijn een aantal punten waar er op gelet dient te worden bij het willen afsluiten van een verzekering. Belangrijk is om eerst te kijken naar de reikwijdte van de werkzaamheden. Een aansprakelijkheidsverzekering ZZP´ers afsluiten is een goede manier om schade veroorzaakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden, door de verzekering uit te laten keren. Denk maar aan een hamer die op de marmeren vloer van een klant valt of de werknemer die per ongeluk met een ladder een ruit stukslaat. Alles komt neer om het moeten vergoeden van de schade en kan dat allemaal aardig aantikken. Dat is nu het laatste waar je als zzper op zit te wachten en komt zo een verzekering als geroepen. Het is ook goed om ook de werknemers zelf te verzekeren en kom je ook op dat vlak niet voor een onaangename verrassing te staan. Veel klanten eisen trouwens ook dat je als een zzper een aansprakelijkheidsverzekering kan overleggen zodat in het geval van schade er geen slepend dispuut zal ontstaan.

De continuïteit mag nooit in gevaar komen

Dat is de rode draad die nooit uit het oog verloren mag worden. Het verzekeren moet daarom ook breed bekeken worden. Wordt er namelijk ook ingespeeld op de tussentijdse behoeftes in het geval van schade? Zo is het beter om gaan voor een verzekeringspakket die niet alleen de schade vergoed, maar ook de mogelijkheid biedt om materieel in te huren. Denk maar aan transport wanneer de bedrijfsauto beschadigd is of het huren van gereedschap of overig benodigd equipment. Het duurt namelijk altijd wel een poos voordat de schade vergoed is en moet in de tussentijd het bedrijf wel gewoon zijn klanten tevreden kunnen stellen. Vergelijken van wat de verzekeringsmaatschappijen aan te bieden hebben is dus van groot belang en moet er niet alleen uitgegaan worden van de laagste premie. Als zzper dien je nu eenmaal scherp te zijn voor elke vorm van uitgave, ook voor de beste creditcard aanschaffen.

Een verzekering afsluiten is gewoon een “ must “ voor elke zzper en moet er daarbij uitgegaan worden van wat er allemaal mis kan gaan tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Ook de continuiteit mag niet in gevaar komen en horen een brand- en inboedelverzekering er vaak ook nog bij.

Leave a Comment